5 minutters Nutella cookies

DSC_8189En sen aften. En teenagedatter gået sløj omkuld på sofaen med gigantisk chokoladecraving. En kronisk lækkersulten teenagesøn. En mand der elsker chokolade. En mor der er nem at lokke! Både til at bage og til at smage! 🙂

Der var ikke langt fra tanke til handling. Teenagedatterens veninde sender et foto af en Nutellacookie fundet på nettet. Datteren imponeres og bliver svært inspireret. “Mor, der er kun 3 ingredienser i de her cookies og der er Nutella i. NUTELLA! CHOKOLADE!” Råbene gjaldede højt fra sofaen!DSC_8180

Ok så. 3 ingredienser. Det krævede ikke lang betænkningstid! Mor og datter gik i køkkenet sammen. På 10 minutter var kagerne klar, alt inklusive.

Opskrift på 5 minutters Nutellacookies:

5 minutters Nutella cookies
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
5 minutters Nutella cookies
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca.16-20 stk
Det skal du bruge:
  • 1 kop Nutella (eller billigere chokoladepålæg)
  • 1 kop mel
  • 1 æg
  • Evt: ¼ tsk bagepulver og 2 spsk. havregryn.
Sådan gør du:
  1. Rør Nutella med æg og mel.
  2. Dette må da vist være en korteste opskrift og fremgangsmåde her på bloggen! Korteste anvisning til dato! 🙂
  3. Tilsæt evt. havregryn, men det kan udelades.
  4. Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages 6 minutter ved 175 grader varmluft.

Altså på en eller anden måde kan vi ikke lade være med lige selv at justere og tilføje lidt til opskrifter her i huset. Vi synes, både datteren og jeg, at bagepulver måtte mangle i den cookieopskrift. Vi synes også at dejen føltes lidt tynd, derfor tilsatte vi 2 spsk. havregryn. Havregryn suger væske og giver samtidigt fibre og sprødhed i cookies, så vi tænkte: Ja havregryn måtte til!

Du kan dog sagtens lave disse cookies med de 3 ingredienser alene. Faktisk tror jeg vi skulle have udeladt bagepulver. Kagerne hævede op, og blev bløde i midten, i stedet for at blive flade og sprøde. De smagte dog fantastisk, og en bageplade med 20 kager forsvandt  på under en time her i huset. Kagerne blev godkendt, bagepulver eller ej 😉DSC_8187Vi havde en bøtte discount Nutella stående i skabet, indkøbt i Norge i sommerferien. Norge er et vildt dyrt land, men af en eller anden grund kan man købe et stort glas nutella for 10 kr. (så det gjorde vi da! 😉 Brug også gerne en Nutella-efterligning, da den ægte vare jo er hulens dyrt.DSC_8175Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. DSC_8177Uhm! Lækre Nutellakager klar på ingen tid. 
DSC_8182Jamen sådan et fad kager forsvinder jo som dug for solen.

Uha! En kop Nutella ser jo voldsom overdrevet og alt for usund ud, men sådan et lille fad uskyldige kager? Hm, hm. Mon ikke kalorierne forsvinder undervejs i bageprocessen? 🙂DSC_8190

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Tina 2. juni 2017 af 22:18- Svar

    Hej. Jeg prøvede opskriften, der var dejlig nem, men vi synes ikke, at de smager af så meget. Det kunne man måske ændre på med nogle hakkede nødder, vaniljesukker, lidt salt ell. andet? De forblev bløde, selv om jeg ikke puttede bagepulver i, måske skal man lade dem bage længere..?

    • Gitte Hansen 2. juni 2017 af 22:34- Svar

      Nej der er ikke meget smag, så jeg kan godt forestille at det ville hjælpe med nødder og vanilje. Tilsæt du endelig gerne det.Det vil kun kunne blive nogle endnu lækrere kager tænker jeg?
      Mon ikke det er Nutellaen der blødgør? Det er nok svært at undgå helt?
      Håber ellers kagerne smager dig? Nemmere kager fås vist næsten ej?
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Karina 12. august 2016 af 07:39- Svar

    Hvor længe ville du tro de kan holde ?

    • Gitte Hansen 12. august 2016 af 20:56- Svar

      Hej Karina

      Lige til de er spist 🙂 Nej spøg til side. De vil nemt kunne holde sig 1 uge eller mere i en tætsluttende kagedåse 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

      • Karina 13. august 2016 af 09:23- Svar

        Mange tak for svar ? skal lave dem nu

        • Gitte Hansen 13. august 2016 af 10:36- Svar

          Hej Karina
          Jamen det er jo helt perfekt 🙂
          Rigtig god fornøjelse
          Mange hilsner
          Gitte

  3. Jenny 20. maj 2015 af 19:51- Svar

    Hej Gitte

    Er disse blevet en klassikker? Jeg har fået et (fire) glas norsk nugatti og sjoklad, som ikke kun skal spises med ske, så jeg kikker på gode kage opskrifter.

    • Gitte Hansen 20. maj 2015 af 21:23- Svar

      Hej Jenny

      Disse er absolut anbefalelsesværdige! Ellers kan jeg også også anbefale disse lækre Nutellabiscotti – uhm hvor er de gode! 🙂
      Rigtig god fornøjelse med din Nutella – heldige dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Nanna 17. september 2014 af 15:40- Svar

    Hej Gitte
    Hvor meget havregryn vil du putte i hvis der er 1 1/2 dl. Mel og nutella

    • Gitte Hansen 17. september 2014 af 20:33- Svar

      Hej Nanna
      Jeg ville prøve at udskifte ½ dl. mel med ½ dl. havregryn?
      God fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Dilara 23. marts 2014 af 21:11- Svar

    Hej Gitte 🙂

    Haha ja det må man nemlig, jeg knuste mariekiksne ja 🙂

    Jeg tror jeg vil prøve med havregrøn næste gang, i hvert fald tak for denne lette opskrift!

    • Gitte Hansen 23. marts 2014 af 21:28- Svar

      Velbekomme da, tak for den gode ide du gav mig her.
      Fortsat god fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Dilara 23. marts 2014 af 18:22- Svar

    Jeg kunne ikke lade vær, så jeg prøvede at bage dem med mariekiks, da jeg ikke havde havregrøn – og det smagte faktisk rigtig godt!

    • Gitte Hansen 23. marts 2014 af 21:06- Svar

      Ej hvor spændende! Knuste du så bare mariekiks?
      God idé. Ja man må jo bruge de forhåndenværende ingredienser 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Henny lulu Behrndtz 7. marts 2014 af 16:43- Svar

    Hej
    De lyder og ser utrolig lækre ud.. Men hvor meget svarer en kop ca til i gram/dl

    • Gitte Hansen 8. marts 2014 af 23:01- Svar

      Hej Henny
      Ja de blev superlækre de kager, og rigtigt nemme.
      En kop svarer vel til et par dl.? Mængden af nutella og mel skal bare være den samme? Du kan jo starte med 1 dl. af hver, for at smage om kagerne er noget for dig?
      Rigtig god fornøjelse! 🙂
      Mange hilnser
      Gitte

Læg en kommentar