Fedtfattigt bananbrød med kardemomme og chokolade

DSC_3993

Her får du historien om det kæmpestore bananbrød der skulle være startet sine dage som en kæmpestor, blød, svampet banankage og 30 små saftige muffins. Portionen var GIGANTISK! Der var 9 brune bananer i køleskabet, så portionen blev tredoblet. Kæphøj er man vel? Jeg skulle møde sent, så der var 2 timer til rådighed. Lækker banankage i tankerne. Uhm! 🙂

DSC_3960

Opskriften var af den fedtfattige slags. Med begrænset sukker og intet fedtstof, men med tykmælk i stedet. Nogen ville sige, at  alarmklokkerne burde ringe her, men jeg var fuld af optimisme.

Vi skal på familietur i morgen og jeg har lovet at medbringe bagværk. “Den ordner jeg!, jeg bager da bare. No problem!”

Set i bagklogskabens klare lys, burde jeg jo vide, at hver gang jeg slår et for stort brød op (læs: skal bage til mange mennesker) så flopper jeg totalt! Og hun kalder sig bagenørden???

Altså jeg burde efterhånden have lært, at jeg ikke skal eksperimentere med opskrifter når kager skal bringes med ud i verden.

NÅ men banankage blev det ikke, men et lækkert bananbrød i stedet. Læs roligt videre, opskriften fører til et smagfuldt fedtfattigt bananbrød, som du kan lave, hvis du har brune bananer og en rest yoghurt og rigeligt mange æg.

Og helt floppede ser de da ikke ud vel? De er da pæne nok til at komme med på tur ikke? 😉

DSC_3987Her får du opskriften på bananbrød, både de små og store.  

Opskriften er KÆMPEstor, nok til en bradepandekage og 20 muffins (altså jeg skal jo på familietur, det er jo ikke sikkert du skal det? 😉

Du skal bruge:

 9 æg

9 bananer

7 dl sukker

2 tsk vanille

6 dl. youghurt naturel

12 dl. mel

12 tsk. bagepulver

3 tsk. kardemomme

1 dl. olie

Evt. 250 gram chokolade.DSC_3979

Sådan laver du bananbrød: 

Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende. Brug gerne din røremaskine.

DSC_3965

Tilsæt yoghurt. Jeg var heldig at finde en øko. yoghurt på tilbud til ingen penge. Sådanne køber jeg altid, yoghurt er jo fantastisk at bage med og at den skrider et par dage over sidste holdbarhedsdato betyder intet. DSC_3963 Mos bananerne og tilsætDSC_3964Rør forsigtigt, Der er top på, i røremaskinen, med sådan en portion. DSC_3966 Bland mel, bagepulver og kardemomme og tilsæt. Rør forsigtigt herefter. Kardemomme giver en fantastisk smag!DSC_3967 DSC_3968 DSC_3970 Jeg fandt sådan en pose overtrækschokolade til overs fra julen. De kom også i. Nu er kagen pludselig ikke fedtfattig længere. Vil du lave en særlig fedtfattig variant undlader du jo bare chokoladen (og så skal du måske også reducere lidt på sukkeret?)DSC_3975 DSC_3976 Sådan ser dejen ud.DSC_3978Jeg fordelte halvdelen af dejen i muffinsforme og resten i en bradepande størrelse 20×30 cm.DSC_3980Kagen skal bage 50 minutter v. 150 grader varmluft, muffins’ene kan nøjes med den halve tid.

Voila. Så er der lækket bananbrød/banankage om du vil 🙂

Ok indrømmet, konsistensen er hård og kompakt men smagen er god! Sød OG sund. Jeg kunne sagtens spise sådan et stykke som “erstatningskage” eller som et sundt mellemmåltid. Jeg er dog alligevel NOGET spændt på hvad familien på Fyn siger til kagen i morgen? Mon ikke alligevel det bliver bagerens kage der vinder?

Jeg vil gerne spise denne kage i stedet, men jeg prøver jo også stadig at spare lidt på kalorierne. Hvorfor tror du jeg ville prøve at lave en fedtfattig variant?

Ønsker du en mere kalorieholdig banankage anbafaler jeg Bagenørdens banankageklassiker. Banankagen over dem alle 🙂

Rigtig god fornøjelse – hvad enten du vælger fedtfattig eller fedtholdig variant.

DSC_3992

P.S.: Kagen/brødet kan fryses, ellers får du vist aldrig spist så stor en portion 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Mette 25. marts 2014 af 06:55- Svar

  Det er altid godt at eksperimentere lidt 😉 Og børnene ved ikke altid at det bliver sundere end oprindeligt. Kun nægter jeg at lave ‘mormor-boller’ – ikke engang til fødselsdag laver jeg ‘mormor-boller’ – smør, mælk, gær, sat, sukker, hvedemel – intet med fibre. Selv fødselsdagsboller har jeg havregryn i! Næste fødselsdag kommer der en pose mysli i som jeg ikke kan li på min skyr – men i boller må den være god.
  Måske mine børn får traumer af at ha en mor, der tænker lidt groft. Jeg spiser sjældent de boller alligevel, så kunne jo godt bare bage ‘mormor-boller’ – men det er jo også sundere for dem…
  Mit store dilemma er kager – bager dem sjældent – for det er bare – dejlige kcal. Til festlige lejligheder ja – og enkelte weekender, hvor der er brug for noget ekstra. Børnene kan jo tåle dem – men ikke min mand og jeg! Men i længden kan de jo heller ikke tåle det… Dilemma…Dilemma… Dilemma…

  • Gitte Hansen 26. marts 2014 af 20:38- Svar

   Hej Mette
   Pyh hvor jeg kender det! Det er en balancegang at servere de retter børnene godt kan lide og de retter de har bedst af. Pludselig en dag når dine børn bliver ældre, vil du dog opleve, at de kan finde på at efterspørge grove boller og sundere retter. Ja tro det hvem der kan 🙂
   God fornøjelse i dit køkken fortsat og tak for hilsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Mette 22. marts 2014 af 19:12- Svar

  Kender det alt for godt 😉 Følger også sjældent en opskrift – skal altid lige gøre lidt om. Gerne noget med at gøre den mindre fed og mere grov – havregryn er gode i kager (og andet bagværk) for at få fibre ind – af og til også lidt rugmel.
  Af og til går det galt – men hva – så har vi lært af det 😉

  • Gitte Hansen 23. marts 2014 af 21:09- Svar

   Hej Mette

   Det lyder som om vi alen af samme stykke 🙂 Altså dette bananbrød var ganske vellykket, men en kage var det ikke. 😉 Vi havde vist sat næsten op efter kage alle mand, men så endte det som brød. Fint nok, ja så er vi den erfaring rigere. Hvo intet vover intet vinder 🙂
   Tak for din hilsen. Hyggeligt 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar