Nemme muffins. Uhm her får du opskriften på nogle meget nemme muffins med vanilje og kardemomme. De smager skønt og er super hurtige at lave.
Nogle gange så kan man bare blive rigtig lækkersulten. Kender du mon dét?
Så er det jo rart at man lige nemt og hurtigt kan trylle nogle kager, der består af basisingredienser, man næsten altid har i køkkenskabene.
Sådan en opskrift får du i dag. Muffins’ene er med vanilje og kardemommesmag, men faktisk så kan du sagtens eksperimentere med opskriften.
Måske du får lyst til at erstatte kardemomme med kanel? Måske du får lyst til at tilsætte kakaopulver, revet gulerod, chokoladestykker, knuste makroner, citron, banan eller du nu ellers kunne få idé til?
Det er en rigtig god basis muffin grundopskrift, du kan hive frem hver gang der er en kagebageanledning.
De nemme muffins kan serveres som de er, eller med et drys flormelis på. Du kan også toppe med en god smørcreme, flødeosteglasur måske eller chokoladeglasur med smør eller helt almindelig glasur?
Nederst i dette indlæg, får du inspiration til lækker muffin / cupcakes topping. Du får også andre lækre muffin opskrifter til inspiration.
Hvis du følger trofast med på bloggen, kan du måske lure, at dagens muffin opskrift er en genganger.
Det er den jeg har brugt til de lækre svenske semlor muffins á la cupcakes til fastelavnsboller, eller lidt tilpasset.
Muffins’ene er så gode, at de da fortjener sin egen selvstændige opskrift, synes jeg. De smager nemlig også rigtigt godt uden marcipanfyld og flødeskum.
Den nemme opskrift på vaniljemuffins får du lige her:
Nemme muffins med vanilje og kardemomme – nem opskrift

Ingredienser
Muffindej:
- 100 gram smør smeltet
- 4 æg
- 225 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 240 gram hvedemel 4 dl
- 1 nip salt
- 2 tsk bagepulver
- 1-2 tsk kardemomme kan evt. udelades eller erstattes med ekstra vaniljesukker eller kanel.
- 1 dl mælk ell. tykmælk/kærnemælk ell. lign.
Sådan gør du
- Smelt smørret i gryde el. mikroovn. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.Tilsæt smør. Bland mel med salt, bagepulver og kardemomme og vend det i dejen, skiftesvis med mælken. Brug en dejskraber til at vende med til dejen er klumpefri
- Smør muffinforme af metal eller silicone. Du kan også bruge muffinforme af papir - sæt 2 forme ned oveni hinanden, så holder formen bedre. Fordel dej op til kanten - ca. 2½ spsk dej pr. muffin. Du kan også lave mindre cupcakes
- Bag kagerne midt i ovnen ca. 17-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Lad muffins'ene afkøle i formen.
- Løsn muffins'ene forsigtigt med en kniv og sæt kagerne på et fad.
- Servér kagerne straks lune eller lad dem afkøle og pynt med glasur, frosting ell. lign.
Noter
Nemme vaniljemuffins med kardemomme – en god muffin grundopskrift
Haps nogle sprøde, svampede muffins med vanilje og kardemomme. De smager rigtigt godt, som de er, også uden glasur.
Er du ikke så vild med kardemomme, så kan du sagtens tilsætte andet krydderi i stedet for eller peppe dem op på anden vis.
Uhm som huset dufter, når du har sådan en portion i ovnen.
Jeg elsker altså kardemommesmag, så jeg tilsatte 2 tsk kardemomme. men du bestemmer, om du vil nøjes med mindre f.eks. 1 tsk. Du kan sagtens nøjes med et diskret kardemommestrejf. Spring du bare på en portion af de nemme muffins, de er så gode. Dem må du prøve.
Både børn og voksne vil være vilde med dem. De smager skønt, til en kop kaffe eller te.
Perfekte kager at servere på et kagebord, til børnefødselsdag eller måske, hvis du skal have kage med i skole eller på job?
Prøv også disse lækre daim muffins, uhm de er også gode, kan du tro.
Hvis du er vild med kardemomme, så prøv også disse lækre snurrer eller denne kage.
Få inspiration til lækker topping og glasur, du kan bruge til de lækre muffins:
1.

2.

3.

4.

5.

Få flere lækre muffin opskrifter ved at klikke her, eller se inspiration her nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
