Römertopfen fyldes med: Entrecote med parmaskinke i rødvinssauce

DSC_8080

Det KAN ikke gå galt i en Römertopf! Sådan tænkte jeg, da jeg tog chancen og “ofrede” 4 lækre Entrecotes og en pakke lækker parmaskinke.

De unge mennesker i familien protesterer ellers når jeg er så letsindig, at jeg kan finde på at proppe lækre steaks ind i en stegeso og putte låg på. “Jamen kan vi ikke bare stege dem helt almindeligt og så få bearnaisesauce til?? Ja hvor svært kan det være? 😉

Hvo intet vover, intet vinder og så sådan er det også med en Römertopf. MIn erfaring fortæller mig, at det ikke kan gå galt i en Römertopf, så selvfølgelig skulle de gode entrecotes da puttes deri.

DSC_8069

Vi havde ½ flaske god rødvin vi ikke kunne få drukket. Den skulle da også doneres til Römertopfen. Parmaskinken viklede jeg om, mest som forsøg. Jeg tænkte at skinken ville give god smag? Ja og det gjorde den! 🙂

Her kommer opskriften på Entrecotes med parmaskinke i rødvinssauce:

Start med at sæt Römertopfen i blød i ½ time

Du skal bruge:

4 entrecotes

½ flaske rødvin

6 løg

1 pakke parmaskinke.

Jævning til rødvinssaucen.

Nem nem opskrift! 🙂

DSC_8038

Sådan gør du: 

Steg bøfferne i smør og krydr godt på begge sider.

DSC_8035 DSC_8036Stegeskyen fra panden skal du jo endeligt gemme. Hæld lidt vand på panden, når du har stegt bøfferne, og hæld stegeskyen med  Römertopfen. Lækre lækre steaks! NOGEN i familien ville sige, at vi skulle have stoppet festen hër. Have spist de lækre Entrecotes lige som de var på dette tidspunkt. Snif snif. Ja de var faktisk også lidt svære at modstå?!
DSC_8041Fyld løgene i bunden af Römertopfen. Løgene har tre funktioner: De er smagsgivere, de forhindrer at bøfferne ligger og “svømmer” i rødvinen og endeligt så smager de bagte løg rigtigt godt. Løgene skal jo selvfølgelig også spises bagefter. Mere herom senere. 😉

Placer steaksene på toppen af løgene, godt omviklede med parmaskinke.
DSC_8042Placer steaksene på rad og række.
DSC_8044Vi donerede denne rødvin til retten En fornem lækker rødvin, men vi fik ikke drukket resten og den havde mange dage på bagen. Den blev hældt over bøfferne. Stop rødvinsspild 😉
DSC_8045 DSC_8046 Jeg satte låg på Römertopfen og satte den i en kold ovn i 2 timer på 150 grader. Ikke varmluft. DSC_8048Sådan så de lækre entrecotes ud efter 2 timers tilberedningstid. Uhm. Prik i dem for at mærke, om de er møre. De skal være møre uden at være blevet for tørre. Ja eksperimenter gerne lidt med den tilberedningstid. Sluk for ovnen.
DSC_8054 Jeg siede rødvinsskyen fra og lagde de 4 entrecotes tilbage i Römertopfen. Læg ikke låget på igen. Jeg satte Römertopfen med de 4 entrecotes ind i den stadigt halvvarme ovn. Nu er det hviletid 😉  Imens jeg lavede saucen og færdigstegte løgene. DSC_8055

Tag forsigtigt løgnene op med en hulske. Læg dem i et lille aluminiumsfad og hæld nogle striber flydende honning hen over og drys med lidt salt. Sæt fadet i ovnen og lad dem stege ved eftervarmen. De smager bedst når de er lidt “stegte”/godt bagte i overfladen.

Lækre bagte løg med dejlig rødvinssmag. Uhm! 🙂
DSC_8057Rødvinsskyen hældes i en gryde og jævnes med en lille smule maiizenajævning.

DSC_8059 De hasselbagte kartofler kunne sagtens klare 2 timer på 150 grader. DSC_8062 DSC_8063 Sådan dér! Så er der lækre entrecotes med parmaskinke. DSC_8069Og de rødvinsbagte honningglaserede løg smagte så lækkert. Fyr gerne op for grillen til sidst, så dine løg bliver godt bagte (tag i så fald dine entrecotes ud først)
DSC_8075Så er der lækker lørdagsservering. Lækre møre entrecotes. Himmelsk rødvinssauce. Lækre kartofler og en smuk salat. Hvad kan man ønske sig mere?

Jeg blev tilgivet af familien. Helligbrøde at putte entrecotes i en stegesoen! Bøfferne blev vurderet og godkendt. Pyh! Det er nemmere at få tilgivelse end accept. 😉
DSC_8081

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Kirsten Lakjer 6. oktober 2013 af 12:30- Svar

  Jeg kan ikke forstå det.Har nu 4 gange forsøgt at lave mad efter dine opskrifter i min rømertoff .jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.det smager ikke af noget.Kødet er tørt og kedeligt,men mørt.
  Hvad i alverden gør jeg forkert.
  venligst Kirsten j

  • Gitte Hansen 6. oktober 2013 af 18:01- Svar

   Hej Kirsten
   Det lyder da ikke så godt. Ja hvad kan der mon gå galt? Husker du at krydre kødet godt? Måske tilberedningstiden er for lang? Kort evt. lidt af min. Øv også, det er jeg ked af at høre, men det er lidt svært for mig at sige hvad der kan være gået galt?
   Jeg synes jeg er meget ærlig i mine opskrifter, hvis noget ikke er lykkedes helt, og noget evt. skal justeres. Jeg udgiver aldrig opskrifter på retter der er mislykket totalt.
   Øv også Kirsten. Jeg forstår det ikke men ærgrer mig blot sammen med dig. Du er den eneste jeg har hørt fra, som skriver dette, så det undrer mig meget.
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Jenny 30. september 2013 af 07:38- Svar

  hej Gitte
  Det var udelukkende din beskrivelse, jeg reagerede på 🙂

  Jeg bliver forøvrigt (igen) bedt om at skrive et password for at kunne kommentere.

  • Gitte Hansen 30. september 2013 af 08:18- Svar

   Hej Jenny
   Tak for din hilsen. Jeg arbejder på sagen med password ved kommentarer. Jeg synes ikke jeg har ændret på noget? Er det det kryptiske password du skal kopiere for at få lov til at komme videre?
   Det skal forebygge alt for mange spamkommentarer, men det skulle jo helst ikke drille læsere som dig.
   Kigger på det.
   P.s.: Kast dig roligt ud i de Entrocotes 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Jenny 29. september 2013 af 19:49- Svar

  Wahuu siger jeg bare for en gang aftensmad

  • Gitte Hansen 29. september 2013 af 19:58- Svar

   Har du prøvet den Jenny? Smagte det godt? Vi var også ganske godt tilfredse her 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar