Knækbrød med krydderier og ost – nem opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

* Altså jeg kan godt lige så godt sige det som det er. Søndagens knækbrød endte ud i en variant, der smagter så godt, at jeg er nødt til at patentsikre opskriften.

Jeg videreudviklede lidt på min opskrift fra sidst

Jeg brugte en kop som måleenhed og erstattede græskarkerner med solsikkekerner. Jeg fik tre plader knækbrød, og eksperimenterede denne gang med forskelligt krydderi. Det blev til 3 forskellige smagsvarianter: 1 plade med parmesanost, 1 plade med cayennepeber, og 1 plade med hvidløgssalt.

DSC_8566

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at topscoreren var varianten med hvidløgssalt. De andre varianter smagte vildt godt, varianten med hvidløgssalt smagte HIMMELSK!

Stik mig sådan en plade, og jeg spiser den som snack!

Vi gik og småspiste af knækbrødene hele søndagen, hapsede så mange i farten, at vi “kom til” at springe frokosten over. Følte jo slet ikke sult. Der er mange fibre i knækbrød og kun 1 kop olie til langt over 100 knækbrød. Vildt usundt er det ikke, tænker jeg, men alligevel ret kalorieholdigt? Kerner er kalorieholdige, men heldigvis er det jo kalorier af den sunde slags, så pyha 🙂

Knækbrødene smagte så godt, at vi slet ikke behøvede smør eller ost på. Tror dog det havde smagt fantastisk, men nybagte sprøde knækbrød bør bare spises som de er.

Opskriften på knækbrød med hvidløgssalt, cayennepeber og parmesanost kommer her (har du ikke lige disse kerner på lager, så erstat gerne med nogle andre)

Lækre knækbrød med hvidløgssalt, cayennepeber og parmesan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 80 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kop havregryn
  • 2 kopper solsikkekerner
  • 1 kop. sesamfrø
  • 1 kop hørfrø
  • tsk. salt + lidt til drys
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 kopper. vand 1 kop olie
  • 2 kopper majsgryn evt. erstattet af alm. hvedemel eller rugmel
  • 2 kopper hvedemel
  • Forslag til drys: ½-1 tsk salt, ½-1 tsk cayennepeber, 2 spsk. parmesanost, 2 tsk. hvidløgssalt, 2 tsk paprika, 2-3 spsk revet cheddarost andre krydderier kan tilsættes. Ost kan evt. udelades

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt de våde til sidst.
  • Rør så godt du kan, til dejen hænger sammen i en fast klump. Brug gerne køkkenmaskine.
  • Dejen bliver hård og fast. Er den alt for blød, og klistrer den for meget, så tilsæt lidt ekstra hvedemel.
  • Læg 1/3 del af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå. Rul ud med kagerulle. Det er en hård klump at rulle ud, men tro mig, anstrengelserne lønner sig.
  • Rul knækbrødene ud så tyndt ud som muligt, så bliver de bedst og sprødest.
  • Fjern det øverste bagepapir, når knækbrødene er rullet ud. Skær knækbrødene ud med et pizzahjul (ca. 10x10 cm) og drys bagefter med dit yndlingskrydderi. Det kan være salt alene, ost, paprika eller anden type krydderi?
  • Bag knækbrødene i ovnen i ca.10-15 minutter på 175 grader varmluft. Hold øje med dem. De er færdige når de er gyldne og sprøde.
  • Uhm! Parmesan-knækbrødene smagte godt!
  • Næste variant blev med cayennepeber. Uha de blev flammende stærke. Vær lidt varsom med det krydderi. Paprika er også et hit.
  • Lad knækbrødene afkøle, før du putter dem i kagedåse

Noter

Du kan bruge lige de krydderier du synes allerbedst om. 
Ost kan udelades. 
Du bestemmer selv hvor meget/lidt krydderi du vil bruge - hvor krydrede dine knækbrød skal være.

Majsgrynene giver dejen den flotteste gule farve, og giver sprødhed. Smagsmæssigt synes jeg også majsgryn fungerer rigtigt godt i knækbrød. Se om du kan finde det på supermarkedets hylder.

Det skal helst være majsmel i den grove variant (majsgryn), hvis du kan finde det. ellers må du nøjes med almindeligt majsmel (eller almindeligt rugmel/hvedemel).

sundt mellemmåltid sunde kalorier sprøde knækbrød majsgryn lækre knækbrød lækkert mellemmåltid knækbrød hurtige knækbrød hjemmelavede knækbrød Knasende sprøde lækre knækbrød med majsgryn og 1000 kerner

Dejen er hård at bakse sammen og hård at rulle ud, men tro mig, det er alle anstrengelser værd.
DSC_8550

Jeg dryssede med parmesanost. Rigeligt parmesanost. Du behøver ikke pensle knækbrødene først, osten hænger fint ved. Hvis du hader købe-parmesan-osten på dåse, så river du bare et stykke “rigtigt” parmesanost.DSC_8551

 Jeg tænker du også kan bruge en anden type ost? F.eks. cheddarost?

Uhm! Parmesan-knækbrødene smagte godt!

Knækbrødene med cayennepeber blev flammende stærke. Jeg fik vist puttet lidt rigeligt på, men nøj hvor var de lækre! De ville smage fantastisk som snack til en øl. Prøv f.eks.også med paprika. 
Flammende stærke knækbrød med cayennepeber. Sprøde og knasende lækre. 
Den sidste variant blev varianten med hvidløgssalt. Jeg dryssede bare et par tsk. på og så skete miraklet. Familien flokkedes omkring bagepladen og alle skulle smage. Alle spurgte om flere. Alle synes helt klart bedst om hvidløgssalt-udgaven og vi har allerede næsten spist en hel plade fuld.

Tror bare jeg slår mig ned som knækbrødsbager. Er sikker på at køen i butikken vil være lang Dagen lang 🙂

Knækbrødene med hvidløgssalt skal du prøve! Efter at have smagt dem, er det som om “neutrale” knækbrød er ALT for kedelige 🙂

Uhm! Jeg vil til enhver tid foretrække en plade hjemmebagte knækbrød fremfor chips. Jeg er sikker på at de vil “score kegler” ved ethvert festbord, til en velkomstdrink, som snack til øl, som sunde chips til ungerne, til bruncbordet, til skovturen, i madpakken…..

Knækbrød med krydderi. Det skal du prøve! 🙂

God fornøjelse! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mette

Uhmmm…har bagt disse lækre knækbrød mange gange…og ja, de er fantastiske. Har dog aldrig tænkt på at eksperimentere med krydderier ovenpå…..men det skal jeg nu :o) Er de forsøgt med kanel???

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer