Det KAN ikke gå galt i en Römertopf! Sådan tænkte jeg, da jeg tog chancen og “ofrede” 4 lækre Entrecotes og en pakke lækker parmaskinke.
De unge mennesker i familien protesterer ellers når jeg er så letsindig, at jeg kan finde på at proppe lækre steaks ind i en stegeso og putte låg på. “Jamen kan vi ikke bare stege dem helt almindeligt og så få bearnaisesauce til?? Ja hvor svært kan det være? 😉
Hvo intet vover, intet vinder og så sådan er det også med en Römertopf. MIn erfaring fortæller mig, at det ikke kan gå galt i en Römertopf, så selvfølgelig skulle de gode entrecotes da puttes deri.
Vi havde ½ flaske god rødvin vi ikke kunne få drukket. Den skulle da også doneres til Römertopfen. Parmaskinken viklede jeg om, mest som forsøg. Jeg tænkte at skinken ville give god smag? Ja og det gjorde den! 🙂
Her kommer opskriften på Entrecotes med parmaskinke i rødvinssauce:
Start med at sæt Römertopfen i blød i ½ time
Du skal bruge:
4 entrecotes
½ flaske rødvin
6 løg
1 pakke parmaskinke.
Jævning til rødvinssaucen.
Nem nem opskrift! 🙂
Sådan gør du:
Steg bøfferne i smør og krydr godt på begge sider.
Stegeskyen fra panden skal du jo endeligt gemme. Hæld lidt vand på panden, når du har stegt bøfferne, og hæld stegeskyen med Römertopfen. Lækre lækre steaks! NOGEN i familien ville sige, at vi skulle have stoppet festen hër. Have spist de lækre Entrecotes lige som de var på dette tidspunkt. Snif snif. Ja de var faktisk også lidt svære at modstå?!
Fyld løgene i bunden af Römertopfen. Løgene har tre funktioner: De er smagsgivere, de forhindrer at bøfferne ligger og “svømmer” i rødvinen og endeligt så smager de bagte løg rigtigt godt. Løgene skal jo selvfølgelig også spises bagefter. Mere herom senere. 😉
Placer steaksene på toppen af løgene, godt omviklede med parmaskinke.
Placer steaksene på rad og række.
Vi donerede denne rødvin til retten En fornem lækker rødvin, men vi fik ikke drukket resten og den havde mange dage på bagen. Den blev hældt over bøfferne. Stop rødvinsspild 😉
Jeg satte låg på Römertopfen og satte den i en kold ovn i 2 timer på 150 grader. Ikke varmluft. Sådan så de lækre entrecotes ud efter 2 timers tilberedningstid. Uhm. Prik i dem for at mærke, om de er møre. De skal være møre uden at være blevet for tørre. Ja eksperimenter gerne lidt med den tilberedningstid. Sluk for ovnen.
Jeg siede rødvinsskyen fra og lagde de 4 entrecotes tilbage i Römertopfen. Læg ikke låget på igen. Jeg satte Römertopfen med de 4 entrecotes ind i den stadigt halvvarme ovn. Nu er det hviletid 😉 Imens jeg lavede saucen og færdigstegte løgene.
Tag forsigtigt løgnene op med en hulske. Læg dem i et lille aluminiumsfad og hæld nogle striber flydende honning hen over og drys med lidt salt. Sæt fadet i ovnen og lad dem stege ved eftervarmen. De smager bedst når de er lidt “stegte”/godt bagte i overfladen.
Lækre bagte løg med dejlig rødvinssmag. Uhm! 🙂
Rødvinsskyen hældes i en gryde og jævnes med en lille smule maiizenajævning.
De hasselbagte kartofler kunne sagtens klare 2 timer på 150 grader. Sådan dér! Så er der lækre entrecotes med parmaskinke. Og de rødvinsbagte honningglaserede løg smagte så lækkert. Fyr gerne op for grillen til sidst, så dine løg bliver godt bagte (tag i så fald dine entrecotes ud først)
Så er der lækker lørdagsservering. Lækre møre entrecotes. Himmelsk rødvinssauce. Lækre kartofler og en smuk salat. Hvad kan man ønske sig mere?
Jeg blev tilgivet af familien. Helligbrøde at putte entrecotes i en stegesoen! Bøfferne blev vurderet og godkendt. Pyh! Det er nemmere at få tilgivelse end accept. 😉
Jeg kan ikke forstå det.Har nu 4 gange forsøgt at lave mad efter dine opskrifter i min rømertoff .jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.det smager ikke af noget.Kødet er tørt og kedeligt,men mørt.
Hvad i alverden gør jeg forkert.
venligst Kirsten j
hej Gitte
Det var udelukkende din beskrivelse, jeg reagerede på 🙂
Jeg bliver forøvrigt (igen) bedt om at skrive et password for at kunne kommentere.
Wahuu siger jeg bare for en gang aftensmad