Æg i airfryer. Kan man virkelig koge æg i airfryer og så uden vand? Det lyder jo som den mærkeligste idé.
Jep det kan man. Hvo intet vover, intet vinder.
Jeg var da simpelthen nødt til at lige at prøve at se om det passede. Om man virkelig kunne koge æg i airfryeren med godt resultat?
I en airfryer Facebooktråd, havde jeg set den geniale idé og jeg er jo nok lidt sådan en “det skal da prøves!” type. 🙂
Jeg tog chancen og lagde 3 æg i airfryer kurven. Helt uden vand.
Hvor lang tid skal de blødkogte æg koge i airfryeren?
9 minutter på 160 grader gav jeg dem. Undervejs “rullede” jeg lige æggene rundt, men ellers var det såmænd bare det!
Efter 9 minutter var æggene klar til koldt vand og herefter kunne jeg pille de dejligste blødkogte æg.
Æggenes konsistens kan du se her.
Hvis du er til lidt fastere blødkogte æg, så giv dem 10 minutter. Foretrækker du hårdkogte æg, så skal du give dem 11-12 minutter.
Prøv dig frem og se hvilket minuttal dine æg skal tilberedes på, for at de bliver helt perfekte for dig. .
Blødkogte eller hårdkogte æg i airfryer – nem, hurtig opskrift uden vand

Ingredienser
- 3 æg
Sådan gør du
- Læg æggene i trådkurven, i en kold airfryer. Der skal ikke vand i bunden. Du kan sagtens koge flere end 3 æg af gangen
- Kog æggene 9 minuttter v. 160 grader. Rul dem lidt rundt, en enkelt gang undervejs. Læg herefter æggene i koldt vand. Bank dem evt. ned i bordet først, så vandet vil sive ind under æggeskallen. Det gør æggene nemmere at pille
- Mine æg så sådan ud efter 9 minutter. Giv dem 1 minut ekstra, hvis du synes de er for bløde. Foretrækker du hårdkogte æg, så giv dem 11-12 minutter
- Pil æggene
- Nyd ægget som blødkogt æg med salt eller skær det i skiver, til en æggemad. Jeg spiste mayonnaise og ramsløgssalt, på min æggemad 🙂
Noter
Tilberedningstiden æfhænger af æggenes størrelse. Mine æg var M/L
Bank evt. æggene ned i bordet først, så vandet vil sive ind under æggeskallen. Det gør æggene nemmere at pilleVil du koge hårdkogte æg, så er tilberedningstiden 12 minutter
Læs mere om hvad en Airfryer er her og få flere gode opskrifterDet er nemt og hurtigt at koge æg i airfryer og æggene kan koges helt uden vand
Utroligt! Det er jo næsten magi? Jeg var temmelig overrasket over, at det var så nemt at koge æg i airfryeren.
Hvorfor er det smart at koge æg i en airfryer?
- Det er super nemt og lynhurtigt.
- Jeg ved godt at et blødkogt æg kun skal koge 6 minutter, men fidusen ved en airfryer er, at du ikke skal vente på at vandet koger først.
- Du skal ikke holde øje og huske at tage æggene af på minuttet.
- Du risikerer derfor ikke at æggene får alt for meget/alt for lidt.
- En airfryer tilbereder mad med en timer. Den stopper selv, når tiden er gået. Genialt!
På denne måde kan du nemt koge et perfekt blodkogt æg til morgenmaden
Faktisk så du også sagtens få plads til at lune et par morgenboller i Airfryeren, imens æggene “koger”.
Jeg er bare temmelig vild med min airfryer! Jeg er begyndt at bruge den til meget mere, og det er altså bare en super smart lille minivarmluftsovn.
Genialt at vi nu også kan koge æg i den.
Vi vil helt sikkert komme til at spise mange flere “morgenæg” herhjemme, når du de er så nemme at lave i airfryeren 🙂
Har du en airfryer, så må du altså prøve at koge æg i den også. Prøv lykken. Rigtig god fornøjelse 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter til Airfryer, så kan du finde over 100 her.
Få også inspiration til flere lækre airfryer opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Under hvilken kød fisk ?
9 minutter er alt for længe, de er hårdkogte. Prover igen med 6 minutter
Hmm. Jeg har svært ved at få øje på fordelen. Airfryeren bruger meget mere strøm end en decideret æggekoger og også mere end en gryde på komfuret.
Blødkogt æg I airfryer: skal æggene prikkes ?
Vh Ida
Mit æg blev godt
Jeg har afprøvet opskriften på æg i en airfry. Resultatet var katastrofalt: Æggene revnede og blommer og hvider svinede min maskine til. Jeg vil gå tilbage til at bruge min instant pot, som altid giver gode resultater
Lige den her med æggene kan jeg altså ikke se fidusen i. Jeg koger morgenæg på præcis fire minutter: læg æggene i en lille gryde, hæld koldt vand i så det lige dækker, på induktionspladen på max. og sæt en timer på fire minutter. Vandet koger på under et minut, og æggene er perfekt blødkogte 4 minutter efter, at kogepladen blev tændt.
Jeg synes ikke det bliver rigtig godt i vores airfryer. Det er som om at det yderste af hviden bliver “gummi”-agtig. Hvad gør jeg forkert?
Kan man også tilberede æg i Holms Deli Airfreyer ovn?
Det er godt nok smart!