Porresuppe – her får du en god nem opskrift på en cremet porresuppe uden kartofler.
Efteråret banker på og her er det bare skønt at varme sig på en skålfuld suppe.
Vi har købt de flotteste porrer i grøntbutikken og straks fik jeg lyst til at prøve at lave en suppe med masser af porrer, hvidløg og løg.
Den blev super god og se da lige den farve.

En smuk grøn suppe med den dejligste smag. En ægte grøntsagssuppe, hvor jeg fik brugt hele den grønne og vitaminrige del af porrerne.
Jeg fandt også en flødeost med hvidløg i køleskabet og den brugte jeg til at legere suppen med. Det gav suppen en skøn smag og cremet konsistens.
Jeg supplerede også med lidt mælk, men fløde eller kokosmælk kan også bruges. Du kan også koge nogle kartofler med i suppen eller tykne den med blomkål.

Skøn suppe og det geniale er, at du kan lave den på under ½ time. En sund suppe, der er propfyldt med gode vitaminer og god smag. Perfekt suppe som nem aftensmad eller forret også.
Jeg er vild med grøntsagssuppe og vi har altid køleskabet fyldt med grøntsager. Altid klar til nye eksperimenter. 🙂
Her får du en super nem porresuppe opskrift. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på suppe.
Porresuppe – nem opskrift uden kartofler

Ingredienser
- 2-3 porrer du skal også bruge det grønne fra porrerne
- 2 løg
- 4-5 fed hvidløg du kan nøjes med færre
- 3 bouillonterninger
- smør til stegning
- 1 liter kogende vand
- 200 gram flødeost gerne med hvidløg, men alle slags kan bruges. Kan udelades eller erstattes med fløde eller mælk.
- salt/peber
- 1 tsk citronsaft smag til
- evt. ½-1 dl fløde eller ekstra vand hvis din suppe er meget tyk
Sådan gør du
- Skræl løg og hvidløg og skær dem i tern. Svits dem i smør sammen med bouillonterningerne.

- Skyl porrerne grundigt. Der kan gemme sig meget jord i, så halvér dem evt. så er de nemmere at skylle. Skær porrerne i skiver og svits dem med, sammen med løgene. Suppler evt. med lidt ekstra smør.

- Svits ingredienserne sammen, til porrerne er faldet lidt sammen. Hæld herefter kogende vand ved. Tilsæt salt og peber og lad nu porrerne koge under låg i ca. 10 minutter eller til de er møre.

- Blend suppen fint med en stavblender og tilsæt herefter flødeosten. Varm suppen op igen og smag til evt. med ekstra salt/peber og evt. lidt citronsaft. Er din suppe lidt for tyk, så supplér evt. med lidt ekstra vand/mælk eller fløde.

- Din porresuppe er nu klar til servering. Kan nydes med lækkert brød til eller div. suppe topping og drys f.eks. ristet bacon, ristede kerner eller croutoner.

Noter

En sund grøntsagssuppe med porrer, løg, hvidløg og flødeost
Kæmpe succes! Det blev en skøn, cremet og smagfuld suppe med porrer, der var både nem og hurtig at lave.
Jeg elsker at man kan bruge næsten alle slags grøntsager i en suppe. Tøm grøntsagsskuffe suppe – ja tak. 🙂
Grøntsager kan holde sig længe på køl, så vi køber tit stort ind. Perfekt også at man slipper for at købe ind så tit.
Det kan vi lide! Vi spiser mange grøntsager, selvfølgelig primært fordi de er sunde og smager godt.
Vi kan også virkelig mærke det på kostbudgettet, at vi bruger mange grøntsager, især nu kød er blevet så dyrt at købe.
Kan man lave porresuppe uden kartofler?
Det skulle prøves. Tit bruger jeg kartofler i en grøntsagssuppe med porrer for at tykne og gøre suppen mere cremet, tjek f.eks. denne opskrift.
Denne gang fik jeg dog lyst til at prøve at lave en porresuppe, kun med porrer, og den blev super god! 🙂
Vi var kun 2 til bords og havde suppe til flere dage. Nem, sund og billig aftensmad – ja tak.
Måske du gerne vil booste din krop med gode grøntsagsvitaminer? Eller måske du også trænger til en kødfri dag – eller får en vegetar på besøg?
Tips og variationer til opskriften på porresuppe:
- Flødeost kan erstattes med piskefløde, cremefine eller kokosmælk.
- Du kan sagtens bruge andre og flere grøntsager, end dem jeg har brugt, til denne suppe.
- Bare gerne grønne grøntsager, hvis du vil bevare suppens grønne farve. Måske du har en grøn peberfrugt, squash, spinat, ærter, grønkål, rosenkål eller en rest broccoli du kan bruge?
- Smag evt. suppen til med krydderier som f.eks. muskatnød, spidskommen eller karry måske?
- Brug grøntsagsbouillon, hvis du vil lave en vegetarisk porresuppe.

Serveringstips:
Vi spiste et lækkert madbrød til og nød suppen bare med lidt persille på toppen. Andre krydderurter kan også bruges f.eks. timian eller purløg.
Du kan evt. lægge en spsk creme fraiche på toppen, eller drysse ristede solsikkekerner, rugbrødscroutoner, græskarkerner eller bacontern på toppen.
Rist også gerne lidt croutoner med hvidløg, hvis du har en rest brød, der skal bruges. De smager skønt på suppe. 
Hvis du gerne vil prøve andre grønne grøntsagssupper så prøv også en broccolisuppe eller denne med porrer, broccoli og kartofler.
Rigtig god fornøjelse med suppen til dig. Jeg håber – og tror – at I også bliver vilde med den hjemme hos dig. 
Få flere opskrifter på suppe med grøntsager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







Den blev god