Kogt hamburgerryg. Uhm her får du opskriften på hamburgerryg nemt kogt i gryde.Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

En lækker skive saftig hamburgerryg smager så godt. Det er meget nemt at lave og er lækkert at servere til f.eks. flødekartofler eller til jul / nytår med brunede kartofler

Prøv også at servere hamburgerryg til f.eks. kartofler og champignonsovs eller aspargessovs. Mormormad af allerbedste slags.

Server f.eks. også stuvet blomkål eller stuvede ærter og gulerødder til. God gammel dansk mad også fra mormor køkkenet.

Hamburgerryg kan spises hele året rundt. Prøv at servere det om sommeren, bare til en grøn salat, flutes og måske pastasalat eller rissalat.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Du kan også glasere en hamburgerryg i ovn med sennep og brun farin, og så tilberede den i ovnen.

Prøv også tricket med at tilberede den i staniol i ovnen. Så saftig en hamburgerryg og smagt, hvis du alligevel har ovnen igang.

Det smager også godt, men en kogt hamburgerryg er nemmere at lave og måske også en lille smule sundere?

Røget hamburgerryg er et fedtfattigt stykke kød, så det vil være en rimelig kalorielet menu, selvfølgelig afhængig af, hvad du serverer til.

Få inspiration til flere lækre opskrifter med hamburgerryg og lækkert tilbehør, du kan servere til, nederst i dette indlæg.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Den er et hit at lave til gæster, for den er så nem at lave.

Prøv den også til julefrokost bordet eller til nytårsaften med grønlangkål til? Det fik vi tit hjemme hos mine forældre til nytår, da jeg var barn.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Af med nettet og i gryden med hamburgerryggen. Dæk med kogende vand og lad så kødet simre ved svag varme. Voila!

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kogt hamburgerryg – saftig. Kogetid i gryde. Få en god nem opskrift her

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
Nem opskrift på hamburgerryg kogt i gryde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 3 minutter
Ret: Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
Kategori: nem aftensmad
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,3 kg røget hamburgerryg ell. skinke eller brug den mængde du har. Beregn ca. 200 gram pr. person. Rester er gode at have
  • 2 liter kogende vand kødet skal være dækket

Sådan gør du

  • Fjern skind og net fra hamburgerryggen
    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
  • Læg hamburgerryggen i en gryde, der passer i størrelsen
    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
  • Kog vand i elkedlen og hæld det over kødet, til hamburgerryggen er dækket
    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
  • Kog hamburgerryggen under låg ved svag/middel varme i ca. 50 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 grader. Beregn ca. 45 min. pr. kg Vend hamburgerryggen undervejs. Sluk for gryden 5 minutter før kogetiden, så restvarmen kan udnyttes.
    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde
  • Lad nu kødet trække i kogevandet i ca. 15 miniutter og skær herefter hamburgerryggen ud i skiver. Læg evt. resten af hamburgerryggen tilbage i kogevandet, så den kan holde sig varm, til der evt. skal serveres 2. gang ved bordet.
    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Noter

Du kan tilsætte f.eks. peberkorn eller laurbærblade til kogevandet, der vil afgive smag under kogningen.
En evt. rest kan skæres ud til pålæg og kan enten fryses som pålæg, som skinketern eller som hel hamburgerryg. En rest kan også laves til skinkesalat.
Bayonneskinke, herregårdsskinke ell. lign. kan også tilberedes efter ovennævnte metode.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hamburgerryggen kogt i gryde bliver saftig og lækker. Lad den gerne trække/hvile i kogevandet, for mest mulig smag og saftighedKogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Du skal kun bruge følge få enkle trin, for at kunne lave en saftig og lækker hamburgerryg.

Bayonneskinke, herregårdsskinke ell. lign. kan du også tilberede efter ovennævnte metode.

Gå efter en kernetemperatur på 60 grader og lad hamburgerryggen hvile/trække i kogevandet før servering.

Tit kan man købe en lille skinke/hamburgerryg rimeligt billigt, så hold godt øje i din butik eller hos din slagter.

Nogle gange kan man også købe en stor hamburgerryg, til billigere pris. Sådan én kan fint halveres og resten nedfryses til senere brug.

Kog endelig en stor hamburgerryg, nu du er i gang.

Resten er nemlig lækkert at bruge som pålæg eller til hjemmelavet skinkesalat. En evt. rest kan du også bruge til de populære hamburgerkoteletter, bare stegt i smør eller panerede.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Skal skind og net af, når man koger hamburgerryg og skinke?

Ja det plejer jeg altid at gøre. Nettet kan nemlig nogle gange være lidt svært at få af, efter kogningen, uden at kødet hænger fast.

Jeg tænker jo også lidt på, om plastic’en vil afgive noget under kogningen? Jeg tager derfor altid nettet af, for en sikkerheds skyld.

Så er der hamburgerryg klar til servering. Uhm jeg elsker det! Det har altid været et hit herhjemme i min familie.

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Gem kogevandet og brug det evt. som smagsgiver til sovs.

Jeg mener min mor hun brugte kogevandet fra skinke eller hamburgerryg som smagsgiver i f.eks. aspargessovs eller champignonsovs.

Det gav en fin røget smag og kraft og saft fra kødet genbruges som fond.    Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Hvad kan man servere til kogt hamburgerryg? Få tips og gode opskrifter her:

1.

Flødekartofler opskrift på flødestuvede kartofler
De bedste flødekartofler med rigeligt fløde, løg og hvidløg
Se opskriften her
Flødekartofler - opskrift på flødestuvede kartofler

2.

Flødekartofler den bedste opskrift med ost
Cremede flødekartofler med ost og fløde
Se opskriften her
Oksemørbrad og flødekartofler med ost

3.

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Helt perfekte brunede kartofler
Se opskriften her
Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

4.

Stuvede ærter og gulerødder med karbonader
Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Se opskriften her

5.

Champignonsovs nem lækker opskrift på svampesauce
Nem og lækker hjemmelavet champignonsovs
Se opskriften her
Champignonsovs nem lækker svampesauce

6.

Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift
Nem stuvning med blomkål
Se opskriften her
Stuvet blomkål med mælk eller fløde - opskrift

7.

Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Se opskriften her
Stuvet hvidkål med fløde - nem opskrift

8.

Stuvet spidskål med fløde - opskrift på flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Se opskriften her
Stuvet spidskål med fløde - flødestuvet spidskål

9.

Rissalat med hamburgerryg fedtfattig opskrift
Sund rissalat med røget hamburgerryg og oreganodressing
Se opskriften her

Kogt hamburgerryg - saftig. Kogetid i gryde

Få flere gode opskrifter med hamburgerryg her:

1.

Glaseret hamburgerryg i ovn - nem opskrift
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave
Se opskriften her
Glaseret hamburgerryg - saftig, lækker og nem at lave

2.

Hamburgerryg på grill - glaseret hamburgerryg
Grillet sennepsmarineret hamburgerryg med timian
Se opskriften her

3.

Hamburgerkoteletter af hamburgerryg - opskrift
Nemme hamburgerryg koteletter
Se opskriften her
Hamburgerkoteletter af hamburgerryg - opskrift

4.

Glaseret hamburgerryg og hasselbackkartofler
Glaseret hamburgerryg og hasselbackkartofler
Se opskriften her

5.

Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter
Sprøde pandere hamburgerkoteletter
Se opskriften her
Paneret hamburgerryg - hamburgerkoteletter

6.

Hamburgerryg i stegeso med flødekartofler
Hamburgerryg eller skinke og flødekartofler i stegeso
Se opskriften her

7.

Hamburgerryg i staniol i ovn - saftig & lækker
Saftig lækker hamburgerryg stegt i ovn
Se opskriften her
Hamburgerryg i ovn i staniol - saftig & lækker


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.