Aspargessuppe med dåse asparges. I dag får du opskriften på aspargessuppe lavet nemt og billigt med asparges på dåse og fløde.
Kommer du sen og frysende hjem så fortvivl ej. På under en halv time vil du kunne varme fingrene på en skål dampende varm asparges suppe.
Godt nok en suppe baseret på en dåse aspargessnitter, men en helt fin, lækker og cremet suppe alligevel. Den kan selvfølgelig sagtens koges på fond også.
Det er VILDT nemt at lave aspargessuppe. Tro mig.
Jeg lavede dobbelt portion. Vi er 4 i familien og jeg ELSKER når vi har mad til 2 dage. Dagen derpå kan der være mad på 5 minutter…. Det kan man da kalde fastfood 🙂
Jeg har brugt fløde light til denne suppe, så den er rimeligt fedtfattig også. Du kan sagtens bruge piskefløde, men fløde kan også udelades.
Dog bliver suppen meget mere cremet med fløde, men du bestemmer. Flødeost kan også bruges, til at tykne/creme/legere suppen med.
Nem aftensmad på ingen tid eller en lækker forret også, evt. med kødboller i.
Få inspiration til flere lækre suppe opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften på denne aspargessuppe er rigtig nem og du får den lige her:
Apargessuppe med dåse asparges – få opskriften på nem billig fedtfattig suppe hér
Ingredienser
- 2 dåser aspargessnitter á 430 gram
- 30 gram smør
- 6 spsk hvedemel
- 1,5 liter kogende vand
- 3 bouilllonterninger gerne hønsebouillon. Anden fond kan bruges
- 2,5 dl fløde Kan udelades eller erstattes med flødeost
- ½ tsk groft salt friskkværnet peber
- Evt. friske asparges
Sådan gør du
- Åbn aspargesdåserne og hæld aspargesene til afdrypning. Gem aspargesvandet.
- Smelt smør og svits bouillonterninger heri.
- Tilsæt hvedemel og pisk aspargesvandet ud heri.
- Hæld kogende vand i.
- Hæld daspargesene i. Lad suppen simre 10 minutter. Til slut tilsætter du fløde og smager til salt og peber.
- Jævn evt. suppen med lidt maizena jævning
- Suppen kan serveres med kødboller i eller server crotoner på suppen.
Noter
En nem hurtig suppe med asparges fra dåse – god som nem aftensmad eller som suppe til forret
Du kan bruge friske asparges til suppen, men dåseasparges er også rigtigt fine at bruge.
Dåseaspargesene kan vi købe rimeligt billigt hele året rundt, så dem bruger jeg tit. Jeg holder øje med de gode tilbud og køber mange dåser, når de er billige, for de kan holde sig længe.
Husk at gemme aspargesvandet, og tilsætte det til suppen. Det er nemlig med til at give suppen en god aspargessmag.
Aspargessuppe med asparges på dåse er super nem, hurtig og billig at lave.
Friske asparges kan selvfølgelig også bruges, både grønnne og hvide asparges.
Med denne portion vil du kunne servere mad til hele familien i 2 dage eller forret eller natmad til mange gæster.
En rigtig god suppe at servere som nem aftensmad, med godt brød til. Suppen vil også fin at servere som forret.
Har du en lækker fond f.eks. hønsekødsfond eller fond fra andekød / svinekød, så brug det gerne i suppen.
Tilsæt gerne kødboller til suppen. Aspargessuppe med kødboller er en klassiker at servere som natmad / skrub af suppe.
Prøv aspargessuppen efter en fest eller måske som natmad til nytårsaften?
Opskriften ovenfor kan du faktisk også bruge til champignonsuppe. Den kan også være klar på ingen tid. Bare lige et tip til dig.
Suppen kan du servere med f.eks. hjemmelavede brødcroutoner.
Det er lækkert med lidt knas på toppen og croutonerne gør suppen lidt ekstra mættende. Croutoner kan du selv lave nemt og hurtigt i ovn eller airfryer.
1.
2,
Det er lækkert med en skål dampende varm suppe, gerne serveret med lækkert brød til.
Rigtig god fornøjelse med den nemme suppe til dig. Jeg er sikker på du – din famlie og dine gæster – bliver vild med suppen.
Få flere gode opskrifter på supper ved at klikke her
Måske du også skulle tjekke disse suppe opskrifter ud:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Jeg har lavet denn suppe flere gange og vi elsker den, men da mine børn ikke er så glade for asparges stykkerne så plejer jeg at blende indholdet af den ene dåse, altså både asparges og vandet, inden jeg kommer dem i gryden. Det gør også at jeg kan sparer på fløden. Idag lavede jeg igen suppen, passer godt til en blæsende kold dag, men idag puttede jeg yderligere 1/2blomkålshoved i mindre stykker som jeg så blendede da det havde kogt 10 min. Det var en rigtig god løsning.
Wow den smager “lugesom mormor lavede den” 😀 Man kan med fordel proppe kødboller i. Mums! Vi var 3 mennesker, og vi fik altså skovlet hele portionen, så det er dobbelt næste gang 😉
Forresten, du har glemt melet i opskiften. Jeg proppede bare lidt jævning i inden aspagersne 🙂
Rigtigt lækker suppe
Der står at der er til 2 dage
“Tro ikke på det”
Det smager SÅ godt