Det er påskeferie endnu. Jubii. Påskeferien blev i dag afløst af en sommerferie. 20 grader og højsommer. Der blev slikket sol i haven og læst tykke bøger. Fantastisk.
Familien indviede havens nederste terrasse. Vi grillede mad på bål og hyggede til sent udenfor med tæpper og bålflammer til. Endnu mere fantastisk. Du skal høre om vores simple hurtigt improviserede grillhygge og vores grillhyggemenu: grillpølser, hvidløgsbrød og rødbedetzatziki.
Inden jeg iler til menuen får du lige et glimt af en af mine yndlingsterrasser som vi fik bygget sidste år. Fliserne er græsk skifer og det endte ud med at blive nogle ret dyre terrasser, da vi måtte have et murersjak ud med deres dyre gravemaskiner.
Vi har nu to solterrasser i haven og jeg elsker dem allerede helt vildt. Nogen ville sige at to store terrasser i en villahave er for voldsomt. Ikke mig. Jeg elsker at være på terasserne når jeg har fri. E-L-S-K-E-R. Vi skal ALDRIG flytte, hvis vi gør, må terrasserne flytte med 🙂
Vi tændte op i grillen med grillkul og planen var at stege pølser på grillristen. Sønnike tilbød at stå for stegningen. Helt fin fordeling 😉
Imens grillen langsomt blev klar ordnede jeg det sunde indslag. Det blev rødbedetzatziki. Rigtigt lækkert, nemt og sundt grilltilbehør. Jeg kan godt lide at få suppleret den fede kødholdige grillpølse med grønt grilltilbehør, har du det også sådan når der grilles?
Sådan laver du rødbedetzatziki:
Køb en pose rødbeder og skræl dem. Jeg tror der var 1 kilo rødbeder i posen hér fra Samsø?

Riv rødbederne fint. Jeg brugte en minihakker, brug gerne en sådan eller en køkkenmaskine hvis du har? Det er træls at rive rødbeder ved håndkraft på et rivejern, da der er rødbedesaft alle vegne, jeg foretrækker klart at bruge en maskine.
Bland 2½ dl. cremefraiche i rødbederne og smag til med med salt/peber og hvidløg. Jeg brugte 3-4 fed hvidløg
Rødbedetzatzikien stilles på køl til den skal serveres. Den kan serveres som tilbehør til de fleste kødretter tænker jeg, måske ville den passe særligt godt til fjerkær? Den var altså også en succes til grillpølser. 😉
Jeg lavede lidt hvidløgssmør til det fuldkornsbrød min datter havde lavet i dag. Hun bagte et hurtigt fuldkornsbrød, med god hjælp fra fra en Finax brødblanding. 😉 Brødet blev fint og med hvidløgssmør på toppen, blev det endnu bedre. 
Du laver hvidløgssmør ved at presse 2 fed hvidløg i 100 gram smør.Tilsæt 1 spsk. tørret persille og et knivspids salt. Rør godt og stil til afkøling, til det skal bruges.
Drengene vurderede at grillen var klar. De vurderede også at grillristen var for rusten, efter vinterens hærgen. Vi måtte dække den med stanniol. Pølserne kom på alligevel. Så skulle der ventes, og ventes og ventes.

Jeg nød udsigten til vores have imens. Jeg er overhovedet ikke et havemenneske, jo mest en havenyder, ikke en haveyder. 😉 Her nyder jeg f.eks. vores gamle havebassin, der er løbet tør for vand. Vi burde vil fjerne stenene og gøre noget ved det? Næh hvorfor det? Synes jo godt om at der er lidt miljø i haven. Lidt skovbund og lidt natur. Hvorfor skal en have være så trimmet ?
Jubii, så var der grillpølser. Nok vildt at starte så stor en grill op for at stege så få pølser, men altså hyggen og duften er jo ubetalelig og vi ville jo slutte af med et større bål i grillen senere
Så var der serveret. En rigtig enkel menu, men lækker. Hov, hvad tror du mon der gemmer sig i stanniolpakken?
…sønnikes lækre majspakker. Et par spsk. majs, en smørklat og lidt salt, Pakken godt lukket til og så på grillen. Voila, så er der smørristede majs.
Han er da en knag ham sønnike, skønt når han huserer som grillkok 🙂
Efter vi havde spist færdigt lagde vi brændeknuder ovenpå grillkullene. Det var en kunst at få ild, men det lykkedes med heftig viften – til stor jubel og moro i familien – og jeg har ikke engang været spejder! 😉
Solen var gået ned og varmen fra ildstedet var nødvendig. Man bliver jo brændende varm på forsiden og iskold på bagsiden, når man laver bål på denne årstid. Nogen af os var pakket ind i 2 tæpper og en vinterjakke. 😉
Når solen går ned, så går det godt nok hurtigt ned af bakke med lyset, men så blev der bare skruet endnu mere op for grillhyggen.
Det har været den dejligste dag. Ikke stor madkunst der blev berettet om i dag, men stor var grillhyggen. 🙂






Hejsa.
Det er næsten som at læse om vores aften igår. Jeg sad også længe med en god bog og nød solen, på terrassen. Vi fandt vores bålsted frem, dog til snobrød og pølser. Det endte også med trøjer og tæpper.
Håber at I har haft en dejlig påske ferie, også med tanker om din mor som er indlagt. Håber at det går fremad dag for dag.
VH
Ulla