Grydestegt kylling med brun sauce – nem opskrift

  • Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce

Sent hjemme. Klokken er 17.30 og en hel kylling venter i køleskabet. Manden har købt gode kyllinger på tilbud, men altså min søde mand vi kan jo ikke spise 3 kyllinger på en uge, vel, eller kan vi? 😉

Fredagskyllingerne ligger jo heldigvis fast her i familien.

I fredags fik vi kylling og på fredag skal vi have kylling igen. Ikke så mange hovedbrud. Men der er stadig en kylling til overs. Fryseren er proppet, så den sidste tiloversblevne kylling blev akut stoppet i en gryde.DSC_0346 En grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce var pludselig på vej. Grydekylling er jo verdens nemmeste ret, og selvom klokken er 17.30, kan der snildt nå at blive en varm fyldig ret til hele familen indenfor en overskuelig tid.

Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce

Er du nybegynder i et køkken, græsenkemand eller lige flyttet hjemmefra, er dette måske verdens nemmeste billigste nybegynderret. Du får sauce, kartofler og mørt kød på allernemmeste vis. Denne ret kræver SÅ få armbevægelser og den kan ikke gå galt! En skudsikker ret og det allerværste arbejde er klart at få skrællet kartoflerne!

Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce

Her kommer opskriften på grydestegt kylling med brun sauce

 

Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce
Det er rigtigt nemt at lave grydestegt kylling - prøv denne nemme opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Grydestegt kylling med brun sovs - nem opskrift
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: grydekylling, grydestegt kylling
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • Et par spsk. smør
  • Salt/peber
  • Kulør
  • 1 spsk. frysetørret persille. eller frisk persille
  • 1-1½ liter kogende vand tilsæt 1½ liter, hvis I er store sovsespisere
  • Jævning
  • Tilbehør: Kogte kartofler nye smager jo helt klart bedst!, agurkesalat (gerne hjemmelavet) og gerne franske kartofler til

Sådan gør du

  • Find din støbejernsgryde frem eller din store suppegryde..
  • Krydr kyllingen godt med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Indvendigt drysser du persillen.
  • Svits kyllingen på begge sider i smør.
    Grydestegt kylling med brun sovs - nem opskrift
  • Tilsæt kogende vand og kulør og lad kyllingen simre i minimum 45 minutter.
    Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce
  • Imens kyllingen steger, skræller og koger du kartoflerne.
  • Fisk kyllingen op og si stegeskyen. Jævn den med meljævning og smag til med salt og peber.
    Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauce
  • Partér kyllingen og læg kyllingestykkerne tilbage i saucen.
  • Servér kyllingen med kartofler og agurkesalat.

Noter

Retten er fryseegnet også med sovs

Den bedste opskrift i mormormad-kategorien:

Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauceGrydestegt kylling med brun sovs er en klassiker-ret i mormormad-kategorien. Den er et hit hos både store og små – og vil med garanti blive en favorit-ret hjemme hos dig.

Prøv den med nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat: Bland 2 dl. eddike med 1 dl sukker og salt og peber og tilsætte en fintsnittet agurk. Agurkesalaten skal gerne trække nogle timer. SÅ lækkert og en rigtig lækker sommer-ret.

Det bedste ved retten er den møre kylling og den fantastisk lækre sauce. Det er virkelig den nemmeste menu. Alle elsker denne ret og du kan lave den (næsten) med lukkede øjne ((læs: også hvis du er komplet kvast og træt en sen tirsdag).DSC_0365

Skal vi finde på noget negativt at sige, skulle det måske lige være det manglende sprøde kyllingeskind.  Der er ikke meget grillkylling over kyllingen, efter den har tilbragt næsten en time i en gryde, men til gengæld opvejes det af det møre, saftige kyllingekød og den underskønne brune sovs.

Her ser du et stykke skønt mørt saftigt lækkert kyllingelår UDEN skind og med rigelige mængder brun sovs. Uhm. Den nemmeste lækreste hverdagsmenu du kan forestille dig. Spring du bare på 🙂

Grydestegt kylling med rigelige mængder brun sauceSådan gik tirsdagen på held og vi vakler trætte, men mætte, omkuld i seng alle.

Jeg har undervist gymnasieelever hele formiddagen i informationssøgning og det er hårdere end at holde børnefødselsdag for børnehaven (og det siger ikke så lidt! 🙂 . Man er på og skal tænke megahurtigt, være obs på alt og være rap i replikken og kvik i pæren. Nonstop. Det trætter, men det er givende og inspirerende og meget udfordrende at styre slagets gang for 100 gymnasieelever på én gang.

En glad men træt halvkvast Bagenørd takker af og ønsker dig held og lykke med din grydekylling. Du vil kunne score kegler med den og du vil klart kunne imponere med den også selvom du er komplet nybegynder i et køkken. Er du rutineret og erfaren vil retten alligevel vække jubel og glade mormor-minder fremi din familie måske?

Jo der blev serveret rigtigt mormor-mad på Bagenørdens matrikel i dag. Hvornår bliver der serveret mormor-mad på din? 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia Andersen

Dejligt med en god kyllingesteg, og hos os får vi tit skildt sovs til..

tina nymann

Når der serveres grydestegt kylling og brun sovs i min familie bliver der altid lavet 3 gange så meget sovs, som beregnet, da alle mine børn, svigerbørn og andet godtfolk er fuldstændige vilde med retten, Så tak for din reminder om at jeg snart skal have inviteret til “Grydekylling” igen:-)
En rigtig dejlig dag til dig:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer