•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs

Hakkebøffer en storfavorit her i huset og vi har lavet dem i alle afskygninger med glaserede løg,  i flødesauce,  hakkebøffer i burgere og mange andre varianter, som du kan finde på bloggen lige her

Skal og vil jeg vække jubel i min familie, skal jeg bare sige “Vi skal spise hakkebøf” når sultne ivrige sjæle i familien spørger: “Hvad skal vi spise i aften??”.Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsJublen var også stor i dag. Drengene i familien havde været ude på en vildt lang stroppetur i skoven og havde samlet rigtigt meget appetit.

“Vi skal have hakkebøf, bløde løg, kartofler og brun sovs” sagde jeg, da de friske trådte ind i køkkenet igen. Jeg kunne ikke have gjort dem gladere 🙂

Dagens hakkebøf-variant er selvfølgelig med et lille twist. Hvo intet vover, intet vinder, du ved 😉Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsKan du mon gætte hvad det er?

Ta daah! Trommehvirvel og fanfare:

I dag serveres hakkebøfferne med hvidløg i farsen og det var delikat, kan jeg love dig! Er du også vild med hvidløg? Hvis ja, kan du godt glæde dig til denne opskrift 🙂Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsEn rigtig nem opskrift også, og du får den lige her:

Hakkebøffer med bløde løg, hvidløg og brun sovs – få en god opskrift her:

Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Hakkebøffer:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 8-10 fed hvidløg mindre kan gøre det, mængden bestemmer du selv. Hvidløg kan også udelades
  • 3 store løg i skiver Du kan bruge flere løg, hvis I er store løgspisere
  • 3 store rødløg i skiver
  • Salt/hvidløgspeber
  • Smør til stegning

Brun sovs:

  • Stegesky fra panden
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter mælk
  • 2 oksebouillonterninger
  • dl fløde kan erstattes med mælk
  • Kulør
  • Salt/hvidløgspeber
  • jævning

Sådan gør du

  • Skær løgene i skiver og svits dem brune og bløde i smør. Brug din største pande.
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Når løgene er fine, så hæld dem over i et ildfast fad og hold dem varme under stanniol i ovnen på 150 grader.
    Bløde løg - god opskrift på lækre stegte løg
  • Rør oksefarsen med salt/hvidløgspeber og friskpressede hvidløgsfed
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Rør godt, til hvidløget er godt rørt ind ind i farsen
  • Form hakkebøffer og brun bøfferne 4-5 minutter på hver side. Steg i rigeligt smør.
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Krydr godt med salt og peber
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Når bøfferne er fine, så læg dem i det ildfaste fad og fordel løgene godt på toppen. Sæt fadet tilbage i ovnen og hold det varmt v. 150 grader, til kartofler og sauce er færdigt.
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs

Brun sovs:

  • Kog panden af med ½ liter kogende vand og bouillonterninger
  • Lad saucen koge op
  • Tilsæt mælk, fløde og kulør og lad saucen koge op nogle minutter
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Rør jævning i.
  • Smag saucen til med salt og peber
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs
  • Bøfferne serveres med sauce, evt. nye kartofler og dampet blomkål
    Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs

Noter

Hvidløg kan udelades
Retten kan også steges færdig i ovnen
Retten er fryseegnet
Prøv at putte lidt akaciehonning eller sukker i løgene, det smager lækkert
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre bøffer af oksefars – de smager skønt med hvidløg i farsen

Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsDet var totalt lækre hakkebøffer. En totalt succes omkring middagsbordet.

Måske du synes det lyder lidt vildt med alle de hvidløg?  Det var det slet ikke. Det smagte SÅ godt altså! Reducér dog gerne i mængden af hvidløgsfed, hvis du synes det er det rene vildskab 😉Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsDe bløde løg forsvandt som dug for solen og uanset hvor mange løg jeg laver, så bliver der altid spist op.

Vi er 4 omkring middagsbordet og 3 rødløg og 3 almindelige løg forsvinder rasende hurtigt. Lav gerne riiigeligt, de skal nok blive spist.

Jeg er fan af halvt rødløg/halvt almindelige løg, på mine hakkebøffer, men du bestemmer jo helt selv, hvilken løgsort du vil bruge? Måske du har din helt egen favorit? Måske din køkkenhave kan trylle nogen?Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsRetten er nem at lave og kan fint fungere som hverdagsmenu. Bøfferne vil også være en succes til en buffet eller til gæster måske?

Se her hvor nemt du kan trylle hvidløgshakkebøfferne:

Sådan laver du hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs – se billederne her:

Hvidløgshakkebøffer med nye kartofler, blomkål og brun sauce.

En fin søndagsmenu og en fornem hverdagsmenu også. Retten er billig at lave og langt de fleste elsker en god hakkebøf. Overrask dem, ved at servere hakkebøf med et hvidløgstwist. Jeg er sikker på, at de vil være med på den 🙂
Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovsJeg håber du har haft en god weekend?

Min er gået tju-hej med fredags aftenvagt- og lørdagsvagt på biblioteket og fødselsdag på Fyn bagefter. Hvis du følger med på bloggens Facebook-side, og har lyst, kan du smugkigge billeder fra min dag hos svigermor og svigerfar i går. En skøn dag 🙂

Sommerferien nærmer sig – vejret er elendigt. Jeg prøver at holde fanen højt, men krydser godt nok fingre for, at sommerhus-ferien ikke drukner i regn igen i år? Please?

Sommer i sommerferien til os alle? Ja tak! Jeg synes jeg kan høre dig i mit heppekor? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •