Hakkebøffer i flødesauce med pesto, tomat og peberfrugt

 • Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugt
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugt

*Delvist sponsoreret indlæg*

Er du mon vild med koteletter i fad? Hvis ja, så vil du også elske denne ret. 🙂

Hakkebøffer i pande overhældt med en lækker fløde-/tomatsauce. Flødesaucen er med peberfrugt, tomat og chilipesto og her i huset var vi vilde med den. Vi er vilde med flødesauce men vi er også vilde med hakkebøffer. Når de to ting forenes bliver familien bare dobbeltglade 🙂Retten kan laves i et stegefad og sættes i ovnen eller du kan bruge en dyb pande med låg. Jeg har brugt min sautérpande fra Scanpan som jeg har fået tilsendt i vareprøve. Jeg er totalt simre-typen, så en sautérpande passer rigtigt godt til min husholdning.

Har du fulgt bloggen længe, vil du vide, at jeg foretrækker langsommelig mad og/eller mad hvor alt laves færdigt i ét. En sautérpande er perfekt til det formål. Kig gerne forbi Scanpan – de har indimellem gode tilbud også på sautérpander 🙂 Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugtHar du ingen sautérpande så fortvivl ej, en almindelig pande med låg kan sagtens bruges (men så skal portionen nok ikke være helt så stor som anført nedenfor?).Jeg iler med at bringe dig opskriften. Der er rig mulighed for variation, for du kan tilsætte lige de grøntsager du har lyst til. Hakket oksekød kan fint erstattes af hakket svinekød, kyllinge- eller kalkunkød. Du kan også bruge koteletter, kyllingeschnitzler ell. lign.? Frit valg – du bestemmer. Opskriften kommer lige her 🙂

Hakkebøffer i flødesauce med pesto, tomat og peberfrugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 kg. oksefars formet til bøffer
 • Lidt olie
 • 150 gram bacon ell. mere i tern eller klippet i små strimler.
 • 3 løg i tern
 • 1 bouillonterning
 • 4 fed friskpressede hvidløg
 • 2 røde peberfrugter i skiver'
 • 1 bakke champignon eller 2 glas friske
 • 2 ds. flåede tomater
 • 1 glas rød pesto med soltørret tomat eller chili. Pesto kan udelades eller ersattes med tomatkoncentrat
 • 2 spsk tørret paprika
 • Salt/peber
 • dl. fløde gerne Milda
 • Jævning
 • Evt. lidt ketchup
 • Tilbehør: Fuldkornspasta

Sådan gør du

 • Form små bøffer og brun dem i lidt olie. Jeg formede 12 stk. Bøfferne behøver ikke være helt gennemstegte.
 • Tag bøfferne af panden og sæt dem til side.
 • Klip bacon i strimler og svits med løg, bouillonterning og friskpressede hvidløg.
 • Rens champignon og tilsæt eller tilsæt champignon fra glas (tilsæt væden senere).
 • Skær peberfrugt i skiver og svits lidt med.
 • Tilsæt flåede tomater. Skyl dåserne med lidt vand, så du får det sidste med. Tilsæt pesto, fløde og evt. lidt jævning.
 • Krydr godt med salt og peber og smag evt. til med lidt ketchup.
 • Læg hakkebøfferne tilbage i panden og læg låg på. Lad retten simre 15-30 minutter ved middel varme. Du kan også bruge et ildfast fad og sætte det i ovnen i 30-45 min. v. 175 grader.
 • Server fuldkornspasta og dine yndlingsgrøntsager til.

Jeg bruger ofte pesto i flødesauce og husker især denne kødsauce lavet af kyllingefars og pesto af soltørret tomat som særligt lækker . Bagerst i køkkenskabet fandt jeg i dag denne stærke chili pesto. Halløj den var god og rimeligt stærk – hm, hm, men lækker. Fin og MEGET smagfuld sauce jeg fik tryllet her. 😉Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugtKan du ikke lige finde en chilipesto så pyt; en pesto med soltørret tomat vil også smage fortrinligt i dagens ret. Har du slet ikke pesto i huset, kan et par dåser tomatkoncentrat sagtens bruges i stedet for 🙂
Jeg storkøber gerne pestoglas når jeg falder over et godt tilbud. Pesto er nemlig helt fantastisk i mange ting. Du kan spise det som dip til grøntsagsstave men det kan også bruges i pastarettter eller som “toppingsauce” på pizza. Kig f.eks. med på denne opskrift.

Man kan også sagtens lave sin egen pesto. Du finder f.eks. en opskrift på hjemmelavet basilikumpesto lige her

Her ser du dagens ret klar til simring.
Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugt…Og “beklager den forringede billedkvalitet”. Virkelig!

Hvis der er NOGET der kan frustrere en madblogger, så er det det manglende dagslys, når maden skal fotograferes. Det er komplet umuligt at tage billeder af en ret som denne,  uden dagslys. Suk.

Familien ventede ivrigt omkring middagsbordet og det skulle gå tjept med et foto. Jeg har desværre ikke lige et lysatelier i stuen jeg kunne hive retten – og familien – med en tur ind  i. Gad da ellers godt lige kunne præsentere nogle flottere billeder til dig. Øv.

Jeg har ellers et rimeligt fancy kamera. Jeg mangler bare den store tålmodighed til at skrue på lys og de mange knapper. Kamera-lege-tid har jeg bare slet ikke, når familien sidder klar og tripper og den varme mad bliver kold. Ja så fik du også lige lidt madblogger-hverdagsfrustration med her.

Ja jeg skal nok tage mig sammen til det dér grundlæggende fotokursus og bed da lige en bøn for mig om, at der snart kommer lidt forårssolskinsstriber ind af vores vinduer? 🙂 Hakkebøffer i flødesauce med pesto og peberfrugtRetten kommer slet ikke til sin “ret” her – sorry – men jeg håber du kan fornemme på mine ord at den er et hit? Den var en succes herhjemme hos mig og måske den også kan blive det hjemme i dit køkken? Det er jeg sikker på.

Rigtig god fornøjelse med lækkerierne og fryd dig over at du slipper for at fotoforevige din menu. Jeg er dog sikker på at du sagtens ville kunne vinde dagens kameradyst  🙂

*Indlægget er delvist sponsoreret*


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jea tilsted

Hej,

Mon denne ret kan laves i slowcooker?

Mvh Jea

Marjun Rasmussen

Hej Gitte.
Som sædvanlig var din ret også et hit herhjemme. Det er absolut ikke sidste gang den blev lavet. ?
Men jeg undrer mig lidt; Har du ikke glemt at skrive hvornår pesten skal i?
Jeg puttede den i saucen og det smagte skønt, men måske det lige skal skrives ind. ?

Mange hilsner
Marjun.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer