Høns i asparges i tarteletter. En sikker vinder ved middagsbordet, både til frokost, aftensmad og til julefrokosten.  Høns i asparges til tarteletter af hel kylling Når vi spiser tarteletter hjemme hos os, så er vi altid nødt til at rationere mængden, så der er nok til alle.

Mange af os elsker nemlig tarteletter så meget, at vi kan spise ustoppeligt mange af dem.

Høns i asparges er det lækreste tarteletfyld, men faktisk så kan man jo også spise det til f.eks. kartofler eller ris?

Det smager også rigtigt lækkert, serveret på denne måde.Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Høns i asparges er en opbagt sovs med kylling i. Jeg har kogt en hel kylling, men du kan også sagtens koge fonden på kyllingebryst, eller andre udskæringer af kyllingekød.

Faktisk er det rigtigt nemt at lave høns i asparges.

Det smarte er også, at den fond kyllingen koges i, kan bruges til den lækreste hønsekødssuppe. Klik her for at få opskriften på hvordan du koger en kylling du kan bruge til tarteletfyldet her. 

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges
Se opskriften her
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

2 fluer med et smæk. 2 livretter måske? Nemme og billigere retter, hvor alt kan laves med 1 kylling.

Vil du ikke bruge fonden til hønsekødssuppe på dagen, så kan den sagtens fryses til en anden god gang. Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

I dag får du opskriften på høns i asparges. Det er nemt at lave. Kyllingen skal bare simre lidt tid, så start i god tid.

Forberedelserne tager ikke mange minutter og en portion tarteletter er alle anstrengelserne værd.

Du bliver helt sikkert meget populær derhjemme, hvis du tryller en portion. 🙂

Høns i asparges til tarteletter – få en nem opskrift med hel kylling og opbagt sovs

Høns i asparges til tarteletter - af hel kylling
Tarteletter med høns i asparges, lavet af en hel kylling
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
Kategori: Dagens ret
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 7-800 gram lukket kyllingekød fra en kogt kylling Jo mere kød, jo bedre. Du kan også bruge 2-3 kyllingebryster
  • 7-8 dl hønsefond hønsekødssuppe, kyllingen/kyllingebrystet har kogt i. Du kan også købe 1 liter færdig hønsekødssuppe
  • 2 dåser hvide asparges á 430 gram incl. væde. Husk at gemme dem. Friske asparges kan også bruges
  • 3 dl mel
  • Salt/peber
  • 20 tarteletter Beregn 2-3 stk pr. mand
  • 1 dl mælk eller fløde kan udelades

Sådan gør du

  • Pluk kyllingekødet, hvis du har kogt en hel kylling. Kassér kyllingeskindet
    Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
  • Hæld væden fra aspargesene og lad dem dryppe af. Gem vandet fra dåserne.
  • Smelt smør og tilsæt mel lidt af gangen. Tilsæt aspargesvand og bag sovsen op. Tilsæt 7-8 dl suppefond, lidt af gangen. Rør godt, så saucen ikke klumper. Måske skal den have lidt ekstra jævning?
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Smag tarteletfyldet til evt. med ekstra salt/peber. Rund evt. sovsen af med lidt mælk eller fløde. Tilsæt nu asparges og kyllingekød. Jo mere kyllingekød, jo fyldigere tarteletfyld
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 minutter på 125 grader
  • Fyld tarteletfyldet i tarteletterne og servér straks, evt. med frisk persille på toppen. Du kan evt. nøjes med at fylde halvdelen af tarteletterne først, så de ikke bliver bløde. En evt. rest fyld kan fryses
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Noter

Få opskriften på hvordan du koger en hel kylling til hønsekødssuppe og hønsefond her
Du kan også bruge 1 liter købt hønsekødssuppe fra supermarkedet
Du kan bruge kyllingekød af en hel kylling eller kyllingebryst
Tarteletfyldet er fryseegnet 
Jeg laver en rimelig stor portion tarteletfyld med meget sovs. Vi elsker når vi kan efterfylde tarteletterne, og når der er en rest til fryseren.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tarteletter med hjemmelavet tarteletfyld af opbagt sovs med kyllingekød og asparges på dåse – en sikker klassiker.

Høns i asparges til tarteletter af hel kylling

Populær mormormad alle kan lide. Mon ikke mange børn og voksne har tarteletter som deres livret? Jeg tror det. Sådan er det ihvertfald hjemme hos os. 🙂

Hvis du serverer tarteletter med høns i asparges til julefrokosten f.eks., kan du være sikker på, at det er ét af de fade der hurtigst bliver tømte.

Hvorfor jeg altid laver en rimelig stor portion tarteletfyld med meget sovs?

Måske du synes det er en lidt stor mængde tarteletfyld til 20 tarteletter? Det er der en god forklaring på.

Hertil kan jeg kun sige: Gå aldrig ned på tarteletfyld!

Vi elsker nemlig når vi kan efterfylde tarteletterne, og når der er en rest til fryseren.Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Undervejs, når vi spiser tarteletter, sender vi en skål rundt med ekstra fyld. Der ryger meget sovs indenbords i min familie.

Det er jeg sikker på, at der også vil gøre hjemme hos dig. Har I en rest tarteletfyld til overs, så kan den fint fryses.

Det er GULD at have sådan en portion tarteletfyld i fryseren, kan jeg godt betro dig.

Perfekt til en dag hvor det skal gå stærkt med aftensmaden eller en nem forret til gæster:-)Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Jeg har bare brugt købte tarteletbunde, men de kan bages selv. Måske jeg snart skulle gøre forsøget?

Rigtig god fornøjelse med din høns i asparges servering.

Prøv tarteletterne til forret eller serveret som aftensmad med hønsekødssuppe til måske? Så er det en fin servering til hovedret.

Opskriften på hønsekødssuppen kan du se her:

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges
Se opskriften her
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift