•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Farsbrød med oksekød. Uhm i dag får du opskriften på et rigtigt lækkert farsbrød med oksekød, bacon og ost.Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift

Halløjsa hvor et lækkert farsbrød du skal høre om i dag.

Det var helt overraskende en kæmpestor smagsoplevelse, især når man tænker på, hvor impulsiv forberedelsesfasen var.

En hurtig tanke – en komplet “hvad har vi i køleskabet-ret”:

1 kilo hakket oksekød i køleskabet, et bundt porrer, bacon, en peberfrugt, noget spændende pesto i køkkenskabet. Vupti, så var der tryllet et lækkert farsbrød.

Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift

Vi var alle helt vilde – teenagerne ikke mindst. Sikke en lækker ret.

Sikke en lækker menu, både som hverdags- og weekendservering.

Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift

Jeg tænker du sagtens kan variere opskriften efter hvad din grøntsagsskuffe gemmer?

Gulerødder i tern ville have været fine og rødløg i stedet for porrer måske?

Pesto klæder retten og brug gerne en rød pesto af soltørret tomat. Jeg brugte denne peberfrugt-mandel-pesto, men du kan sagtens bruge en ganske almindelig pesto. Både rød og grøn pesto kan bruges.Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskriftPestoen gav en rigtig lækker smag til kødet.

Cheddar og bacon må du for guds skyld heller ikke udelade – det er absolut obligatoriske ingredienser i denne ret.

Senneppen også – brug gerne den milde Dijonnaise, eller en almindelig Dijonsennep.Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskriftJa prøv måske bare at kigge opskriften nedenfor – her kan du finde alle ingredienserne 🙂

Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift

Der bliver en stor portion, af denne portion. Der bliver rigeligt til to dage, hvis I er en familie på 4.

Retten er fryseegnet hvis I ikke kan spise op? Her kommer opskriften:

Farsbrød med oksekød, bacon og ost – få en god, nem og lækker opskrift hér

Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
Lækkert krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 dl. havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 3 æg
  • Salt/peber
  • 1 spsk Dijonsennep anden sennep kan bruges. Sennep kan også udelades
  • 3-4 porrer i skiver
  • 1 peberfrugt i tern
  • 100 ml rød pesto mere kan bruges
  • 200 gram cheddarost revet eller i skiver anden ost kan bruges. Ost kan også udelades
  • 125 gram bacon i skiver
  • Salt/hvidløgspeber.
  • Tilbehør: Ovnkartofler
  • Grøn salat: f.eks. iceberg, peberfrugt, tomater, rødløg og nektariner
  • Hvid dressing: Yoghurt naturel rørt med 1 tsk akaciehonning og salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Rør æggene i farsen.
  • Tilsæt mælk, sennep og krydderier. Rør godt.
    Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
  • Tilsæt mel og havregryn og pesto. Rør godt.
  • Tilsæt grøntsagerne og rør godt.
    Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
  • Fordel halvdelen af farsen i et ildfast fad (mit måler 25-30 cm x 40 cm)
  • Fordel cheddarost i skiver på farsen.
    Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
  • Fordel resten af farsen over osten og læg bacon på toppen
    Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
  • Steg farsbrødet neders i ovnen i 45-60 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Farsbrødet er færdigt når det er gyldent og sprødt.
    Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift
  • Sæt kartoflerne i ovnen samtidigt med farsbrødet - tilberedningstid og temperatur er ca. den samme
  • Lav salaten og rør dressingen

Noter

Du kan tilsætte andre grøntsager til farsbrødet og andet ost også. Ost og grøntsager kan også udelades.
Farsbrødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Uhm et lækkert farsbrød med oksefars, bacon og ost – og grøntsager også

Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift Opskriften og ingredienslisten virker måske alenlang – men retten er faktisk meget nem at tilberede.

Faktisk tager rettem ikke meget længere tid at lave end en almindelig forloren hare. Glæd dig – denne ret smager bare så SÅ meget bedre).

Sådan laver du farsbrød med oksekød, bacon og ost – se billederne her:

Jeg købte en stor pakke cheddarost i skiver, og brugte ca. halvdelen af pakken.

Du kan også bruge revet cheddar, hvis du nemmere kan opdrive det.
Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskriftDet var SÅ lækkert at spise en grøn og smuk salat til farsbrødet.

Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift
En nem grøn salat med nektariner, iceberg, peberfrugt, tomater og rødløg
Se opskriften her
Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift

Det smager rigtigt godt med nektariner i salat – har du ikke prøvet det før, skulle du prøve. Smukt ser det jo også ud.
DSC_5564 Farsbrødet er færdigt når det ca. ser sådan ud.

Bacon på toppen giver den lækreste smag og cheddarosten smelter forrygende ind i retten. Så lækkert i forening med pestoen. Uhm!Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskriftDet blev en lækker næsten græskinspireret menu. De krydrede kartoffelbåde, salat og det krydrede farsbrød, uhm smagfuldt og smukt!

Vi spiste ovnkartofler til og en frisk grøn salat med nektariner og dressing lavet af yoghurt.
Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift
En nem grøn salat med nektariner, iceberg, peberfrugt, tomater og rødløg
Se opskriften her
Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift
Yoghurt dressing med græsk yoghurt - opskrift
Nem basis opskrift på yoghurt dressing lavet af græsk yoghurt
Se opskriften her
Yoghurt dressing med græsk yoghurt - opskrift

Smukt ser det måske ikke ud, men en lækkerbisken er det.

Rigtig god fornøjelse med dit farsbrød – jeg er sikker på at retten også bliver et hit i din familie 🙂
Farsbrød med oksekød bacon og ost - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •