Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

  • Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Halløjsa hvor et lækkert farsbrød du skal høre om i dag. Det var helt overraskende en kæmpestor smagsoplevelse, især når man tænker på, hvor impulsiv forberedelsesfasen var. En hurtig tanke – en komplet “hvad har vi i køleskabet-ret”:

1 kilo hakket oksekød i køleskabet, et bundt porrer, bacon, en peberfrugt, noget spændende pesto i køkkenskabet og vupti, var der tryllet et lækkert farsbrød.

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Vi var alle helt vilde – teenagerne ikke mindst. Sikke en lækker ret. Vi spiste ovnkartofler til og en frisk grøn salat med nektariner og dressing lavet af yoghurt naturel. Sikke en lækker menu, både som hverdags- og weekendservering.

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Jeg tænker du sagtens kan variere opskriften efter hvad din grøntsagsskuffe gemmer? Gulerødder i tern ville have været fine og rødløg i stedet for porrer måske? Pesto skal der dog i, tænker jeg, gerne en rød pesto af soltørret tomat. Jeg brugte peberfrugt-mandel-pesto, den er drønlækker og kan købes i de fleste større butikker.

DSC_5545Pestoen gav en rigtig lækker smag til kødet. Cheddar og bacon må du for guds skyld heller ikke udelade – det er absolut obligatoriske ingredienser i denne ret. Senneppen også – brug gerne den milde Dijonnaise, eller en almindelig Dijonsennep. Ja prøv måske bare at kigge opskriften nedenfor – her kan du finde alle ingredienserne 🙂

DSC_5538

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Der bliver en stor portion, af denne portion, rigeligt til to dage, hvis I er en familie på 4. Retten er fryseegnet – tænker jeg, hvis I ikke kan spise op? Her kommer opskriften:

Lækkert krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kilo hakket oksekød
  • 3 dl. havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 3 æg
  • Salt/peber
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 bundt porrer i skiver
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • ½ glas rød pesto - gerne peberfrugtpesto.
  • 200 gram cheddarost i skiver ca.
  • 1 pakke bacon
  • Salt/hvidløgspeber.
  • Tilbehør: Ovnkartofler i både vendt i olie og krydderier
  • Grøn salat: iceberg peberfrugt, tomater, rødløg og nektariner
  • Hvid dressing: Yoghurt naturel rørt med 1 tsk akaciehonning og salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Rør æggene i farsen.
  • Tilsæt mælk, sennep og krydderier. Rør godt.
  • Tilsæt mel og havregryn og pesto. Rør godt.
  • Tilsæt grøntsagerne og rør godt.
  • Fordel halvdelen af farsen i et ildfast fad (mit måler 25-30 cm x 40 cm)
  • Fordel cheddarost i skiver på farsen.
  • Fordel resten af farsen over osten og læg bacon på toppen
  • Steg farsbrødet neders i ovnen i 45-60 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Farsbrødet er færdigt når det er gyldent og sprødt. Pas på det ikke branker.
  • Sæt kartoflerne i ovnen samtidigt med farsbrødet - tilberedningstid og temperatur er ca. den samme
  • Lav salaten og rør dressingen

DSC_5540 Opskriften og ingredienslisten virker måske alenlang – men retten er faktisk meget nem at tilberede og tager ikke meget længere tid at lave end en almindelig forloren hare (og så smager den bare SÅ meget bedre).

Jeg købte en stor pakke cheddarost i skiver, og brugte ca. halvdelen af pakken. Jeg glemte at se hvor mange gram der var i pakken, men  jeg brugte ca. halvdelen? Du kan også bruge revet cheddar, hvis du nemmere kan opdrive det, måske det i virkeligheden også er lidt billigere?
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconDet var SÅ lækkert at spise en grøn og smuk salat til farsbrødet. Det smager rigtigt godt med nektariner i salat – har du ikke prøvet det før, skulle du prøve. Smukt ser det jo også ud.
DSC_5564 Farsbrødet er færdigt når det ca. ser sådan ud. Bacon på toppen giver den lækreste smag og cheddarosten smelter forrygende ind i retten. Så lækkert i forening med pestoen. Uhm!Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconDet blev en lækker næsten græskinspireret menu. De krydrede kartoffelbåde, salat og det krydrede farsbrød, smagfuldt og smukt!
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconSmukt ser det måske ikke ud, men en lækkerbisken er det.Rigtig god fornøjelse med dit farsbrød – jeg er sikker på at retten også bliver et hit i din familie 🙂
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mette sørensen

Jeg vil gerne have tilsendt nyhedsmail, tak.

Mette A. W.

Jeg fandt din blog via FB og er rigtig glad for det?. Har prøvet flere af dine opskrifter, både mad og bagværk. Det er supernemt at gå til og dejligt at du laver opskrifterne print-venlige. Dejlig service??. Spiste i dag resterne af denne ret, smager også lækkert på 2. dagen og hele familien er vilde med den. Gør reklame på mit arbejde for din blog, så forsæt endelig med at lægge opskrifter op?. Det er altid en fornøjelse at se hvad du nu har fundet på eller at lede efter en god idé i dine opskrifter.

Heidi

Så kom der lige farsbrød på madplanen – tak for opskriften

Annie Bodum

Jeg googlede efter farsbrød igår, og fandt din opskrift med krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon. Aldrig har jeg lavet så lækkert et farsbrød før, og min lidt kræsne teenagesøn udtrykte, at det var den bedste ret jeg nogensinde havde serveret for ham. Min mand var også begejstret, så jeg har meldt mig til nyhedsbrev, for dine opskrifter vil vi gerne nyde igen.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer