•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lækker karrysauce med løg, æble og PikantostNår trangen til karrysauce melder sig, skal man lytte og det gjorde jeg så i dag.

Her får du derfor et tip til hvordan man kan lave den lækreste karrysauce helt selv. Det er faktisk rigtigt nemt og på den måde, kan man faktisk peppe selv færdigkøbte forårsruller gevaldigt op.

Karrysaucen smager helt forrygende godt og den kan jo faktisk slet ikke gøre for, at den ikke gør sig godt på billeder?

Lækker karrysauce med løg, æble og Pikantost

Skal der soya i rullen?

Ja det kan du da lige tro, at der skal! 🙂

Der går år imellem jeg køber forårsruller fra Daloon, men når jeg gør, laver jeg altid ris og karrysauce til. En lækker sauce med både løg og æble. Uhm.DSC_1746Karrysaucen kan også bruges hvis du laver boller i karry. Forunderligt nok, mangler der en opskrift på boller i karry på bloggen? Det skal  der da gøres noget ved! Det vil mine børn helt sikkert synes om. 🙂 Brug gerne noget af det vand du har kogt kødbollerne i, som fond til saucen. Det vil den have godt af. Det har jeg lige skrevet mig bag øret 🙂

Vi springer lige på. Opskriften kommer her:

Lækker karrysauce med æble, løg og pikantost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 1 bouillonterning
 • 3 tsk karry
 • 1 revet rødløg
 • 1 revet æble
 • 2 dl mælk
 • 4 dl kogende vand
 • Meljævning
 • 2 spsk Pikantost eller anden flødeost. Fløde kan også bruges
 • Salt/peber
 • Tilbehør: Ris og forårsruller frikadeller eller kødboller

Sådan gør du

 • Kog ris og steg forårsruller (rullerne skal steges i rigeligt olie, ved lav temperatur og vendes tit)
 • Svits karry og bouillonterning i smørret. Det må ikke blive brunt
 • Riv løg og æble og tilsæt. Lad det svitse lidt.
 • Tilsæt kogende vand og lad saucen simre 5 minutter under låg.
 • Tilsæt mælk og varm op.
 • Tilsæt jævning
 • Smag til med salt/peber og Pikantost. Hvis du bruger fløde i stedet for, skal du nok tilsætte lidt ekstra jævning.
 • Serveres straks
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Håber ikke jeg kommer ud i en shit-storm, nu hvor jeg har offentliggjort, at jeg kan finde på at spise færdigfrosne forårsruller? Jeg indrømmer det blankt. Jeg gør det med ca. 2 års mellemrum og har en fest med det. Jeg drømmer da om at lave mine egne forårsruller engang, helt fra bunden. Hvem gør mon ikke det?

Håber du bærer over med mig og at jeg slipper af sted med at hoppe over hvor madgærdet er lavest engang imellem? Bekender kulør og slutter helt fred med det. Så længe forårsrullerne spises med sundt og nærende mad on-the-side, så går nok også alligevel?

Jeg havde en rest Pikantost i køleskabet, så den kom også lige i saucen. Flødeost er genial som “smagsafrunder” i saucer. Bare lige et tip til dig. Osten jævner som fløde og giver ekstra god smag. Det smarte er også, at du kan nøjes med et par spsk. Bruger du fløde, skal du åbne en karton og hvis man nu ikke skal bruge det hele?Lækker karrysauce med løg, æble og Pikantost

Jeg tænker at et par spsk Pikantost også er klart sundere end fløde? Måske, det har jeg ikke regnet på og gider faktisk heller ikke. Jeg skal bare lige huske at fortælle, at de lækre flødeoste jo også kan fås i lightversion og de er altså også rigtigt fine.

Et hurtigt nemt madtip fra mig til dig. Mad på under ½ time. Ikke den store avancerede kogekunst i dag. Faktisk blev der kun lavet mad til én herhjemme i dag. Mine børn er i sommerhus og min mand arbejder længe. Godt jeg har Kalle til at underholde mig, for der er godt nok stille, når man kun er én på matriklen. Men det er også ret hyggeligt? Krimi, blog, te og chokoladekage. En rigtig god kombi 🙂

NÅ men jeg lader op til imorgen hvor jeg skal under kniven hos tandlægen. Jeg skal have opereret en rodspids ud i en kindtand, der har drillet længe. Betændelsen er under en krone, så det blive en lidt større operation. Jeg er hundehamrende ræd. Jeg VED godt at det er en nødvendig operation, og at det nok skal blive godt og at det er det eneste rigtige og….og…og….

MEN jeg er en kæmpestor kylling, der bare har lyst til at stikke halen mellem benene og løbe hjem og gemme mig bag min mor. “MOAAAR – kom og red mig! NU – Tandlægen skal snart være rigtig slem ved mig!!”

Come on Gitte – du kan godt!

Når vi skrives ved igen er jeg på den anden side – oh hvilken gruopvækkende tanke! 😉


P.S.: Jep har vist ikke helt vundet i sommerferielotteriet.

Det regner. Jeg har tandbetændelse. Jeg skal snart lænse feriekontoen for at betale tandlægeregningen. Hvor er det da bare GODT at vide så, at man har en ven, der hedder M**** som sender mails til én for at fortælle at “I dag kan være din lØkkedag” og at man har vundet 100 gratis spins”.
Hvor heldig kan man være. Jeg ER alligevel en heldig kartoffel 🙂

2016-06-30 05.47.20


 •  
 •  
 •  
 •  
 •