•  
  •  
  •  
  •  
  •  

De hurtigste kager i verden? Det må da absolut være kokosmakroner lavet af kondenseret mælk. Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

For at bage sådan et lækker fad, kræves der faktisk kun 2 ingredienser, nej 3 hvis man tæller vaniljen med. 😉

Kagerne kan være klar, før du når at blinke med øjnene, og smager kokos- og karamelagtigt godt. Wow! Imponerende små kager, der nemt kan trylles ud af det blå.Måske du har en halv dåse kondenseret mælk til overs fra den lækre karamelbrownie forleden? Så passer det jo helt perfekt.

Hvis du bruger en helt ny dåse kondenseret mælk, så lav endelig dobbelt portion kokosmakroner. De forsvinder som dug for solen. Du kunne jo også prøve den brownie med karamel dér? Uhm!Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbær

 

Opskriften på de nemme kokosmakroner får du lige her:

Kokosmakroner med kondenseret mælk

Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 17 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: kokosmakroner, kokostoppe
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram kokosmel
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljemarv fra ½ vaniljestang
  • ½ dåse kondenseret mælk 200 gram
  • Evt. smeltet chokolade til bund

Sådan gør du

  • Bland kokosmel og vaniljesukker
  • Rør kondenseret mælk i til dejen kan samles
  • Form små toppe på en bageplade, med fingrene eller to teskeer.
  • Hvis du dypper fingrene i vand, kan du forme små toppe
  • Der bliver ca. 30 stk af denne portion (afhængig af størrelse jo)
  • Bag kokosmakronerne nederst i ovnen i 5-7 minutter v. 150 grader varmluft. (eller 175 grader alm. ovn) Hold øje med kagerne, spidserne kan nemt brænde af
  • Kan nydes straks, men skal de gemmes, skal de være helt kolde før de puttes på dåse
  • Du kan pensle bunden med smeltet chokolade, når kagerne er helt kolde

Noter

Kokosmakronerne kan holde sig ca. 1 uge i kagedåse
Du kan pensle eller dyppe bunden i smeltet chokolade
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme kokosmakroner klar på ingen tid

Jeg plejer at forme toppene ved at dyppe fingrene i vand, men glemte det lige denne gang. Pyt med det. Det blev til rustikke kokosmakroner og smagen er jo superb uanset form. 🙂

Du kan forresten trylle kokosmakroner i luksus-klassen, ved at pensle bunden med smeltet chokolade efter afkøling. SÅ lækkert, men slet ikke nødvendigt, kagerne er rigeligt søde i sig selv.
DSC_1717Servér kokosmakronerne for uventede gæster. Det er LANGT hurtigere end at køre til bageren og hjemmebag vil klart vække større jubel. Kokosmakronerne vil også være fine at bage, hvis dit barn skal dele kager ud i skolen og først kommer i tanke om det om morgenen?

Hvis du har 1 dåse kondenseret mælk og kokosmel på lager, vil du altid kunne lave en kagefeberredning 🙂Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

Et lørdagskagetip fra mig til dig 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •