Hjemmelavet is. Uhm her får du opskriften på en dejlig cremet Daim is.
Forleden fejrede vi min yndlingsdatters fødselsdag. Jeg har kun én datter, men alligevel er hun min yndlings. <3
Vi havde den skønneste dag og du kommer til at høre mere om vores fejring af dagen senere.
Min datter fik alle sine livretter, så meget kan jeg røbe. Vi fik da også boller, og kakao. Selvfølgelig da! 🙂I dagens anledning havde jeg flottet mig og købt en halv liter økologisk piskefløde. Der skulle intet mangle. .Vi var kun 4 til bords, så ja, du kan nok forestille dig, at der blev en pæn portion piskefløde til overs. Nå men hvad skal man så bruge sådan en pæn portion overskydende piskefløde til? Man skal da lave is!
Hjemmelavet is med vanilje og chokolade eller parfait – som det også kaldes.
Perfekt, at der også lige tilfældigvis var pasteuriserede æggeblommer i køleskabet og en rest Daim-chokolade?
Bruger du Salmonella frie æg, kan du sagtens bruge almindelige æg.Det er nemt at lave hjemmelavet is og du skal kun bruge ganske få ingredienser.Opskriften på hjemmelavet is får du lige her:
Hjemmelavet is – få en god nem opskrift på cremet Daim is hér
Ingredienser
- 2½ dl. piskefløde
- 2 bægre pasteuriserede æggeblommer eller 4 æggeblommer
- 1½ dl. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 100 gram grofthakket Daim eller gerne Marabou med Daim kan erstattes af alm. chokolade, nødder, marcipan, jordbær, nougat eller pistacie? Du kan også sagtens nøjes med vanilje alene
Sådan gør du
- Pisk en lys og luftig æggesnaps med flormelis og vaniljesukker
- Pisk fløden til letpisket flødeskum
- Vend æggesnapsen forsigtigt rundt i flødeskummet. Hak chokoladen groft og tilsæt
- Fyld isen i en bøtte med tætsluttende låg og sæt den i fryseren i 5-6 timer. Omrør efter 3 timer, så undgår du evt. bundfald.
- Tag isen op af fryseren minimum et kvartér før du skal bruge den. Servér gerne frisk frugt til
Noter
Isen kan også laves i ismaskine
Du kan erstatte chokolade med andre lækkerier: nødder, marcipan, jordbær, hjemmelavet nougat? Du kan også lave hjemmelavet is med kondenseret mælk. Find en opskrift herHjemmelavet Daim is er bare verdens bedste is!
Indrømmet. Marabou med Daim er altså også bare verdens bedste chokolade! Alle de fristelser 🙂Se lige nogle flotte farver 🙂Jeg piskede æggesnapsen bare med et piskeris, men du kan også bruge en elpisker. Så er isen klar til fryseren. Der bliver kamp i huset om hvem der skal slikke skål og røreske 🙂
Voila. Så er der is. Ja allerede, det er let ikke?
Laver du isen midt på dagen er der is til dessert om aftenen. Perfekt parfait
Skøn cremet Daim is. Smager helt igennem vidunderligt! Måske et weekendprojekt for dig? 🙂
Noge af isen kan du bruge til at lave hjemmelavet softice bagefter. Få en god nem opskrift her
Prøv også denne lækre jordbæris eller den nemme hjemmelavede is med kondenseret mælk
Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet is her:
1.
2.
3.
4.
Er rigtig glad for dine opskrifter . Din hjemmelavede is kan med stor fordel tilføjes de hvider du har skilt fra ( pisket som marengs med lidt flormelis ) så krystealiserer isen ikke og virker knap så fed ( mine børnebørn elsker den )
Hej. Der er vist noget galt med omregning af æggeblommer når man skaler opskriften op i antal portioner kh Tina
Til en halv liter fløde, kog 1 dl. Vand med 1 dl. Sukker til sukkeret er helt opløst, lad det køle og tilføj i denne vidunderlige opskrift, det gør isen holder sig blød og lækker i fryseren.
Hej igen. Bare rolig – det er jo ikke dig der propper al den lækre kage i min mund :-)))) Jeg går straks i gang med at lede efter kokostoppene og nogle biscotti – så har hun lidt at vælge i mellem og det er alt sammen noget jeg kan bage i denne weekend. Mon ikke kokostoppene kan holde sig i en tætsluttende dåse? Jeg kan jo vente med at dyppe dem i chokolade til dagen før. Tak for din inspiration – som altid 🙂 Jeg glæder mig til at lede efter opskrifter i din blog – som altid 🙂… Læs mere »
Hej Gitte. Så er jeg tilbage igen. Jo, jo – jeg har skam fulgt dig – men lidt på sidelinien…. for alle dine mange cookies og biscotti kostede FEM kilo på sidebenene 🙁 Nå, men både jeg og alle kollegaerne elsker dine opskrifter (ja, også jeg) 🙂 Og alle fodbolddrengene er vilde med din svampede chokoladekage i alle mulige versioner. Den er ALTID med til enhver turnering. Dog skal det siges, at min idé med at komme Amarena-kirsebær i kagen ikke var et hit hos fodboldspillerne – men forældrene!!! De var lykkelige. Nå, men tilbage til din parfait. Den har… Læs mere »
Hej Pia
Tak for din hilsen – hvor er du heldig, at du har fået din egen ismaskine. 🙂 Jeg tror bestemt ikke at ismaskinen vil være for voldsom til denne slags is, prøv! Det ville jeg have gjort.
Heldige dig – hjemmelavet daim-is lucky you! 🙂
God sommer til dig
Mange hilsner
Gitte