•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim isForleden fejrede vi min yndlingsdatters fødselsdag. Jeg har kun én datter, men alligevel er hun min yndlings <3

Vi havde den skønneste dag og du kommer til at høre mere om vores fejring af dagen senere. Min datter fik alle sine livretter, så meget kan jeg røbe. Vi fik da også boller, og kakao. Selvfølgelig da! 🙂Varm kakaoI dagens anledning havde jeg flottet mig og købt en halv liter økologisk piskefløde. Der skulle intet mangle. .Varm kakaoVi var kun 4 til bords, så ja, du kan nok forestille dig, at der blev en pæn portion piskefløde til overs. DSC_4190 Nå men hvad skal man så bruge sådan en pæn portion overskydende piskefløde til? Man skal da lave is! Hjemmelavet is eller parfait – som det også kaldes.

Perfekt, at der også lige tilfældigvis var pasteuriserede æggeblommer i køleskabet og en rest Daim-chokolade? Bruger du Salmonella frie æg, kan du sagtens bruge almindelige æg.DSC_4195Det er nemt at lave hjemmelavet is og du skal kun bruge ganske få ingredienser.Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is

Opskriften på hjemmelavet is får du lige her:

Hjemmelavet is – opskrift på cremet Daim is

Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Daim is - cremet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 15 minutter
Ret: Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Keyword: Daim, is
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl. piskefløde
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer det svarer til 4 æggeblommer
  • dl. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
  • 100 gram grofthakket Daim eller gerne Marabou med Daim kan erstattes af alm. chokolade, nødder, marcipan, jordbær, nougat eller pistacie? Du kan også sagtens nøjes med vanilje alene

Sådan gør du

  • Pisk en lys og luftig æggesnaps med flormelis og vaniljesukker
    Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
  • Pisk fløden til letpisket flødeskum
    Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
  • Vend æggesnapsen forsigtigt rundt i flødeskummet. Hak chokoladen groft og tilsæt
    Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
  • Fyld isen i en bøtte med tætsluttende låg og sæt den i fryseren i 5-6 timer. Omrør efter 3 timer, så undgår du evt. bundfald.
    Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
  • Tag isen op af fryseren minimum et kvartér før du skal bruge den. Servér gerne frisk frugt til
    Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is

Noter

Isen kan også laves i ismaskine
Du kan erstatte chokolade med andre lækkerier: nødder, marcipan, jordbær, hjemmelavet nougat? Du kan også sagtens nøjes med vanilje alene
Du kan også lave hjemmelavet is med kondenseret mælk. Find en opskrift her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet Daim is er bare verdens bedste is!DSC_4200

Indrømmet. Marabou med Daim er altså også bare verdens bedste chokolade!

Alle de fristelser 🙂Marabou DaimSe lige nogle flotte farver 🙂Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim isJeg piskede æggesnapsen bare med et piskeris, men du kan også bruge en elpisker. Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim isSå er isen klar til fryseren. Der bliver kamp i huset om hvem der skal slikke skål og røreske 🙂
Voila. Så er der is. Ja allerede, det er let ikke?
Hjemmelavet is - cremet Daim is opskriftLaver du isen midt på dagen er der is til dessert om aftenen. Perfekt parfait

Skøn cremet Daim is. Smager helt igennem vidunderligt!

Måske et weekendprojekt for dig? 🙂
Hjemmelavet is - cremet Daim is opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •