•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Røget hamburgerrygKender du godt det dér med kun at være nået halvvejs i december, men alligevel allerede have fået nok af det søde og det fede?

Altså jeg er ikke hellig, slet ikke, kan f.eks. slet ikke blive fra kagedåserne, men altså det fede julefrokostmad, medisterpølse og ribbensteg? Jeg havde lige brug for en lille pause. Hvis du også har det sådan, så kig med her.

Hvis du kommer forbi opskriften på andre tider af året, så spring du også bare på. Retten er et hit også som let sommermenu 🙂
Rissalat med hamburgerryg og oreganodressingI dag serveres der en lækker sund rissalat, røget hamburgerryg og hvid dressing med oregano.

Menuen er nem og lækker og der bliver rigeligt mad til 2 dage og faktisk også frokostbøtter til arbejdet/skolen dagen derpå.

Retten fungerer fint som hverdagsret men vil også være et hit på julefrokostbordet. Fint med lette retter og sunde alternativer hér også. DSC_9763Rissalaten er taknemmelig. Du kan tilsætte lige nøjagtig de grøntsager du er vild med, årstidens grønt eller de forhåndenværende grøntsager i dit køleskab.

Her kommer opskriften – skift gerne grøntsagerne ud eller tilføj andre. Rissalaten kan også laves med tørrede abrikoser a la bulgursalaten her. Det ville også være superlækkert.

Røget hamburgerryg

Opskriften er nem og du får den lige her:

Rissalat med hamburgerryg fedtfattig opskrift

Sund rissalat med røget hamburgerryg og oreganodressing
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Keyword: hamburgerryg, rissalat
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • hamburgerryg Din hamburrryg kan være større/mindre

Rissalat

  • 1 kg ris gerne fuldkornsris
  • Alle grøntsager skåret i tern:
  • 2 peberfrugter
  • 1 stort rødløg
  • 10 gulerødder
  • 3 tomater
  • 1 agurk
  • 1 bundt forårsløg skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk fintskåret basilikum tørret kan også bruges

Marinade:

  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • salt/peber

Oreganodressing

  • ½ liter fromage frais creme fraiche kan også bruges
  • 1 spsk tørret oregano friske krydderurter kan også bruges. Erstat gerne oregano med anden krydderurt
  • Salt/peber
  • 1 tsk akaciehonning

Sådan gør du

  • Har du ikke en risrest, så skal der koges ris om morgenen eller dagen før.
  • Jeg kogte en gryde efter morgenmaden og stillede den straks til afkøling udenfor. Genialt med 5 grader i det fri - ét stort køleskab. 🙂
  • Kog hamburgerryggen. Den skal være helt tildækket med vand. Kog gerne vandet i elkogekedlen, det får gryden hurtigere i kog (og er også mere energivenligt)
  • Hamburgerryggen skal koge ca. 1 time +/- afhængigt af størrelse. Den må gerne "trække" i kogevandet yderligere ½ time.

Marinade:

  • Bland olie og hvidvinseddike
  • Pres hvidløgsfed og bland heri med salt og peber
  • Snit basilikumblade og vend i
  • Bland marinaden med de kolde ris.
  • Snit grøntsagerne og bland med risene.
  • Det bliver en kæmpe portion, så fordél gerne i to skåle. Det ene fad opbevares bare på køl og så er der nem mad på dag to.
  • Virker rissalaten lidt for tør, så dryp gerne med lidt ekstra olivenolie.
  • Lav oreganodressingen. Er du ikke vild med oregano, så brug gerne andet krydderi. Oreganodressing smager fint til rissalaten med basilikumstrejf, så prøv det gerne.
  • Skær hamburgerryggen i skiver og servér med rissalat og dressing.

Noter

Retten kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage
Den vil være et hit at tage med til frokost
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker rissalat og en mør, saftig hamburgerrygHamburgerryg

Foretrækker du din hamburgerryg glaseret, kan du finde en opskrift lige her. Den bliver lidt sundere, når den bliver kogt, men mere sprødstegt og med en mere intens smag, hvis den bliver ovnstegt og/eller glaseret. Rissalat med hamburgerryg og oreganodressingJeg brugte frisk basilikum i min marinade til rissalaten, for det var faktisk den eneste friske krydderurt jeg lige havde på lager, men det var nu også et hit.DSC_9767Har du ingen friske krydderurter, kan tørrede sagtens bruges. Er du mere vild med en anden krydderurt, så brug selvfølgelig gerne den. Du kan også nøjes med salt og peber og får herved en  mere “neutral” rissalat? Du bestemmer 🙂

Dagens menu er en nem og ret billig menu. Der er mad til flere dage og bruger du fuldkornsris, bliver retten både sundere og mere mættende. Køb gerne de brune ris, der også har langt mere smag. Rissalat med hamburgerryg og oreganodressing

Sådan laver du risssalat med hamburgerryg, se billederne her:

Hamburgerryggen blev rationeret og den blev skåret i tynde skiver. Hvis der skal være mad nok til to dage, er vi jo nogen gange nødt til at gå på kompromis og rationere her i familien. 🙂

Jeg har jo to store teenagere, så der er altid meget sultne fugleunger at brødføde jher i huset. Bare rolig, ingen er nogensinde gået sultne i seng her i huset 🙂
DSC_9794Så er der serveret. En ret i den lidt mere kalorielette og fedtfattige kategori. Bruger du brune ris, vil rissalaten også mætte godt. Kunne vi kalde det en slanke-menu? Måske?

Skønt med en menu uden flødesauce og fed tilbehør bare engang imellem, ikke? 🙂Rissalat med hamburgerryg og oreganodressing


  •  
  •  
  •  
  •  
  •