Minutsteaks – steaks stegt på pande med smør

  • Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Minutsteaks er nemme steaks, for de kan hurtigt trylles, ja faktisk skal de kun stege 1-2 minutter på hver side hver side.

Anvisningerne du får i dag, kan du bruge, hvis du skal stege andre steaks også, for grundprincipperne er de samme.

Vi flottede os og spiste steaks på en ganske almindelig torsdag. Vi skulle fejre vores nyindkøbte “pommes frites-maskine”, som du nok skal komme til at høre mere til, og hvad spiser man til pommes frites? Steaks og bearnaise-sauce selvfølgelig da.  Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Pommes frites’ene blev perfekte råstegte kartofler og vi er allerede ret vilde med vores nye vidunder – en Actifry hedder den. Jeg skal nok skrive et selvstændigt indlæg om vores nye geniale pommes frites-maskine, der kan tilberede pommes frites med kun 1 tsk olie. Jeps – det passer. Mon ikke allerede kiloene er begyndt at rasle af os? 🙂

Mon ikke der venter mange nye Actifry-opskrifter forude? Jeg tror det. Bare hold øje her på bloggen. Du kan godt begynde at glæde dig 🙂Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande En minutsteak er ikke en af de dyreste udskæringer, og faktisk ved jeg ikke helt hvad forskellen er på en minutsteak og en tykstegsbøf. Mon ikke det er den samme udskæring, men blot to forskellige betegnelser? Hvis du kan gøre os klogere, så del gerne en kommentar herunder 🙂

Anvisningerne nedenfor kan du bruge til begge udskæringer og det samme gælder også entrecotes og engelske bøffer.Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Indrømmet.

Jeg foretrækker nok egentlig mest en steak med fedtkant eller fedtmarmorering, som i en rib-eye, men en minutsteak kan være en rigtig god “hverdags-steak”. Vi købte 2 minutbøffer for 40 kr og det var billigt. Man kan faktisk tit være heldig med gode tilbud på billige udskæringer, men gør dig gerne dine egne steak-erfaringer og brug de steaks, du synes allerbedst om.Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Min mand sværger helst til slagtens dyre udskræringer som f.eks. en  Cote du Boeuf – som koster spidsen af en jetjager, men som også er et virkelig lækkert stykke kød. Vi har prøvet at tilbede sådan et dyrt stykke kød en engang og du kan finde en opskrift lige her.

På en ganske almindelig regnvejrstorsdag, kan en billigere minutsteak nu fint gå an. Det du’r jo ikke at vi leger flottenheimer hver dag 🙂Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Det er afgørende hvordan du tilbereder din steak, for selvom kødet er billigt, så kan du faktisk sagtens få et rigtigt godt resultat, også selvom din udskæring ikke er den dyreste. Kig med og få tips nedenfor:

Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Opskrift på minutsteaks – steaks med smør stegt på pande:

Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
Minutsteaks stegt på pande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Minutsteaks - steaks stegt med smør på pande
Kategori: Retter til weekend, fest og gæster
Keyword: minutbøffer, minutsteaks, steaks
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 minutsteaks tykstegsbøffer eller engelske bøffer kan også bruges
  • 5-10 gram smør
  • salt/peber

Sådan gør du

  • Tag dine steaks ud af køleskabet ½-1 time før de skal tilberedes.
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Dup steaks'ene tørre og drys dem godt med salt. Lad nu steaksene trække ved stuetemperatur til de skal bruges
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Varm din stegepande eller din grillpande op, så den er rygende varm. Læg steaks'ene på den varme, tørre pande og steg dem 1 minut ved høj varme. De skal ialt stege ca. 1 minut pr. cm. tykkelse. Drys med salt/friskkværnet peber.
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Vend steaks'ene og tilsæt smør. Drys med salt og peber på den anden side også. Steg nu steaks'ene 1 minut på den anden side også ved høj varme.
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Sænk temperaturen til middel varme og steg bøfferne yderligere 1 minut på hver side. Steaks'ene er gennemstegte, når kødsaften er klar. Er kødsaften rød, er steaks'ene stadigvæk røde indeni.
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Tag panden af blusset og lad bøfferne hvile på stegepanden i 2-4 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs.
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande
  • Servéres f.eks. med pommes frites og bearnaisesauce
    Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande

Noter

I stedet for minutsteaks kan du bruge tykstegsbøffer, engelsk bøffer eller entrecotes
Er du i tvivl, om dine steaks har fået nok, så prøv at stikke en kødnål ned midt i bøffen. Kommer der klar saft ud, er den gennemstegt. Kommer der rødt kødsaft ud, så er bøffen medium/rød og kommer der intet kødsaft, er bøffen stadigvæk rå indeni.
Du afgør selv om du ønsker din steak gennemstegt eller medium/rød. 🙂

Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande Det var en rigtig fin torsdagsmenu og pommes-frites-kartoflerne var også en succes. Faktisk kan der trylles nemme og lækre pommes frites i en meget sundere version i sådan en Actifry-fidus. Ja det apparat kommer du til at høre meget mere til 🙂Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande En fin lille torsdagsteak, klar på ingen tid.

God fornøjelse med menuen.:-)Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Minut stakes er tynde bøffer der er maskine modnet, eller bankettynde

Lillian

Du vil forhåbentlig finde ud af, at en actifry er meget andet end en pommes frites maskine 🙄. Jeg er så glad for min, at jeg måtte have en til sommerhuset også. Men kan lave alt muligt i den 👍👍. Kender du gruppen mig og min actifry ? Den er god til at komme igang med 😊
God fornøjelse med Tiffy, som min maskine hedder 😉

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer