Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseVi er kørt i sommerhus – efter dagens lørdagsarbejde på biblioteket.

Sommerhus-forventnings glæden er altid stor. Gensynsglæden også.

I dag glædede vi os endnu mere.

Haven i sommerhuset – en smuk grøn oase

I løbet af den sidste uge har havefolk været igang med at plante en ny bøgehæk på grunden.

“Hvorfor er det så vildt?” tænker du måske lige nu?

Jo, hvis du følger bloggen trofast, så kan du måske mindes, at vi denne sommerferie fjernede al tæt og vildt buskads på grunden – ja faktisk forsvandt hele naturen omkring sommerhuset (med lige dele sorg og fryd i sindet).Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseLæs mere og se billeder fra det “dramatiske” indgreb lige her.

Hvorfor så voldsomt indgreb på moder natur?

Grunden var “vild” og vi kunne simpelthen ikke holde den længere.

En naturgrund er charmerende, hvis og når der er nogen der holder den. Vi magtede det ikke. Buskadset var tæt, vildt og uoverskueligt. Vilde træer voksede op midt i vildskud, brombærkrat og to meter høje buske, der voksede mindst 1 meter – om måneden. Sådan føltes det ihverfald.

Vi kastede håndklædet i ringen og ringede efter havefolk der hjalp os med at fjerne al buskadset. “Endlösungen” som min mand omtalte begivenheden.

Jeg fik faktisk ret ondt i maven, da gravemaskinerne gik igang, for det er jo faktisk en ret stor beslutning, der ikke kan gøres om. Der er ingen fortrydelse og faktisk ER det jo også et indgreb (et overgreb?) på vores allesammens Moder Natur?Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseStore gravemaskiner kom og fjernede det store vilde buskads og de store og dybe trærødder på grunden.

4 fyldte containere med top blev kørt væk fra grunden og 10 containere med det fineste muld blev kørt på i stedet. Sommerhusgrunden består faktisk kun af det rene sand og sammen med havefolkene tog vi beslutningen om at få muld kørt på i stedet. En god beslutning viste det sig.

Grunden blev planeret ud lige i rette tid til at vi kunne nå at få sået græs, imens der stadigvæk var varme i jorden.

Perfekt timing viste det sig, for græsset begyndte ret hurtigt at spire.

Tænk at jeg nu er blevet én af dem der står og skuer ud over min plæne og beundrer den, i fryd over det tætte græs. Tænk at man kan frydes over en flad fodboldbane-agtig græsplæne. Jeg kan. NU 🙂

Sådan så det FØR vi såede græs. Måske du også kan forstå hvorfor jeg frydes nu? En gold Sahara-sandørken, var det før.Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseEn frodig  grøn oase er sommerhusgrunden blevet nu. Igen. <3

Ih altså. Hvilket smukt syn – hvis man altså spørger mig 🙂

Nogen ville sige, at det er en flad, kedelig fodboldplæne-mark vi har fået os. Hvor er farverne? Hvorfor er vildskaben, uforudsigeligheden og overraskelserne på sommerhus-grunden?Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseDet kommer – men i en grad og et tempo vi kan styre.

Vi vil have plantet frugttræer og lavet en udkigspost, på det højeste plateau, hvor vi kan se endnu mere af havet.
Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseTil foråret vil vi have endnu flere krukker på terrassen – fyldt med farverige blomster.

Tænk sig, at sidde lige der på den fine, nye terrasse, imens vi slapper af og skuer ud over alt det smukke.

Den rare tanke kan jo ramme:

“Hæ – her sidder jeg bare og slapper af, imens jeg slipper for at røre en finger! Fri for beskæresaks, grensaks, sav, motorsav og buskrydder. Driverliv på terrassen med den allerbedste samvittighed. Ja tak :-)”

Når vi ankommer til sommerhuset er det nu med endnu mere sænkede skuldre. Intet pres og krav om knokleri med hækklipperen. Bare tanken om hvordan det var at beskære de 2 meter høje buske, giver mig næsten straks ondt i skuldrene. Jeg mindes hvordan det var. 
Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseEt sommerhus skal være en oase – et åndehul – et fristed fra pligter og gøremål. Vi har mega-travlt til hverdag, så sommerhusket skal bare være en helle uden kæmpe forpligtelser.

Vi har også fået en rar fyr til at klippe det hurtigt-voksende og tæt spirende græs, så ikke engang dét skal vi spekulere på.

Hvilepulsen er lav i det øjeblik bilen drejer ind i indkørslen, det kan vi mærke allerede nu.
Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseHavefolkene har gjort et virkelig godt stykke arbejde med hækken.

Uge 43 skulle være det mest perfekte tidspunkt at plante hæk på. Planteskolen har “fremdyrket” planterne, så rodnettet var kraftigt og planterne nået at blive særligt høje. Faktisk ligner de planter der allerede har taget tilløb i et par år.

Planterne er plantet – ikke i de pureste guld, men i det pureste muld. Rodnettet skal nok hurtigt få fat. 🙂

Til foråret lægger vi bark-flis onkring hækken, for at holde på fugten. Ja vi har fået mange gode fiduser af havefolkene 🙂Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseNu skal jeg nok snart stoppe. Hvis du ikke har have selv, keder dette indlæg dig sikkert helt gudsjammerligt bravt. Jeg håber du kan bære over med mig?

Det er da også fænomenalt som den græsplane og den nye hæk kan få mig til at gå i selvsving 🙂Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseSe lige hvor fint. Sikke et smukt hjørne. Nej nu skal jeg altså nok snart stoppe 🙂Haven i sommerhuset - en smuk grøn oaseStraks da vi ankom til sommerhuset, blev vi inviteret over til vores søde sommerhus-naboer til kaffe og hjemmebagt kringle. Ej altså, hvor heldig kan man være? 🙂

Den skønneste kringle. Blød og sprød på den helt rigtige måde og fyldt med lækker remonce.

Uhm – jeg snuppede lige et par fotos og sagde til min nabo om vi ikke skulle lægge billederne på bloggen, så DU også ville kunne beundre de flotte kringler?
Nabo Lilians kringleSe lige her <3

God ide at skære kringlen skråt ud. Hvor er hun altså bare dygtig – og sød – vores kære sommerhus-nabo og hendes mand ligeså. Det var mega-hyggeligt at drikke eftermiddagskaffe sammen  🙂Nabo Lilians kringleBoller havde hun også bagt. Heldige os.

Perfekt afslutning på en lørdag med en travl lørdagsvagt på biblioteket.
FastelavnsbollerVi har fået kage med hjem til eftermiddagskaffen. Der der er ild i brændeovnen og Bagedysten og Barnaby på TV. En god krimi venter og en fridag i morgen venter også forude.

Jeg klager ikke 🙂

Jeg håber også du får en skøn weekend og at du nyder den, helt på den måde som du synes allerbedst om:-)Nabo Lilians kringle


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.