Chokolademuffins – nem opskrift på lækre chokolade muffins

  • Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffinsI denne uge sagde en god kollega stikordet til mig, da jeg bød hende en æblemuffin med kanel – “Næh tak du – jeg er faktisk mere vild med chokolademuffins. Åh lækre chokolademuffins du ved….”

Siden jeg hørte ordet “chokolade muffin”, begyndte min underbevidsthed åbenbart at arbejde. Flere gange i løbet af ugen overvejede jeg at snige mig til at bage en portion. Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffinsJeg tjekkede bloggens opskrifter ud og synes da faktisk også at vi mangler en opskrift på nemme og lækre chokolademuffins. Helt rigtige. Sprøde på toppen og bløde indeni – og med chokoladestykker. Uhm <3

Jeg fandt godt nok disse lækre McDonald-agtige muffins – og de er også er perfekte og svampede på den helt rigtige måde – men i dag får du altså alligevel en helt ny opskrift. Lækre muffins – fyldt med chokolade.Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffinsJeps – jeg kunne ikke modstå fristelsen. Det endte – selvfølgelig – med at jeg bagte en ny portion chokolademuffins i dag 🙂

Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins
Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 25 -30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk kakao
  • 125 gram sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • Et knivspids salt
  • 100 gram chokolade
  • dl mælk
  • 1 æg
  • 1 dl olie eller 100 gram smeltet smør
  • Evt.: Glasur

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser incl. sukker
  • Hak chokoladen groft og tilsæt
  • Pisk æg, mælk og olie/smør og rør det i de tørre ingredienser
  • Læg 1 spsk dej i en muffinform af papir. Bruger du en siliconeform, kan du godt bruge 1½ spsk dej
  • Bag muffinsene i ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft. Pas på de ikke bliver for mørke. Kagerne må godt være lidt klæge indeni, når du tager dem ud.
  • Nydes lune
  • Put evt. glasur på efter de er afkølet
  • Muffins'ene er fryseegnede Uuden glasur)

Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffinsMuffins’ene var rigtigt gode og meget nemme at lave. De tager ingen tid at lave, når de tørre og våde ingredienser bare skal røres sammen. Det er SÅ let! 🙂

Se den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut her nedenfor:

Olien blødgør dejen, men du kan også sagtens bruge smør, hvis du er mere vild med smørsmagen.

Hvis du udelader kakao og chokolade, får du helt lyse muffins, som kan varieres  i det uendelige. Vaniljemuffins, tranebær, Daim, blåbær, hindbær?

Der var ikke langt fra tanke til handling i mit køkken i dag.

Fredagen fik den allerbedste start. Jeg nyder at koble fra i køkkenet og elsker at bage. Muffins-ene var det perfekte fredags-afstresnings-projekt for mig.

Bagefter nåede jeg også en lille læsetime med te, yndlingskrimi og nybagte muffins. Ægte fredagslykke 🙂

Der er mange muffins tilovers, så det er vist godt, at jeg på lørdagsarbejde på biblioteket i morgen, så mine kolleger kan hjælpe mig med at spise nogle af de mange kager. Heldigvis er kollegerne altid friske og frejdige, når jeg byder på smagsprøver. Fadene tømmes altid 🙂 Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffinsResten af muffins’ene tager vi med i sommerhus.

Selvom vi kun får et enkelt døgn i sommerhuset denne weekend, så er det bestemt bedre end ingenting. Sommerhuset er vores åndehul i en travl hverdag, også selvom efteråret er noget råkoldt derude og huset tager en smule længere tid om at varme op. Pyt.

Brændeovnsvarme i et koldt sommerhus, er en fryd og jeg glæder mig allerede.

Jeg håber du får en rigtig god weekend – med eller uden chokolademuffins 🙂Chokolademuffins - nem opskrift på lækre chokolade muffins


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Henriette Petersen

Olie/smør skal vel piskes sammen med æg, mælk og sukker? 😉

Benedicte Hjalting

Hej.
Opskriften er, som sædvanligt, rigtig god ud, men jeg kan ikke få øje på hvor varm ovnen skal være???
Dine opskrifter og historier er meget inspirerende. Tak for dem.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer