•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skinke i stegeso glaseret - nem opskrift

Sikke en dejlig 2. påskesøndag! Solskin og forårsfornemmelser dagen lang. Fuglefløjt og blå himmel, glæde og energi i kroppen. 🙂

Jeg ilede rundt i huset og skyndte mig med rengøringen for hurtigst muligt at kunne komme ud på terrassen.Terrassen! Mit yndlingssted når solen skinner! Først yde, siden nyde. Tit ender det dog sådan, at pligterne tager overhånd, og at tiden er knap til fornøjelserne.

MEN i dag skulle det være! Terrassen kaldte højt og insisterende på migSkinke i stegeso glaseret - nem opskrift

Jamen hvad så med aftensmaden? Hvem laver den?

Det gør Römertopfen da! 😀

Jeg glaserede hurtigt en skinke og satte den i ovnen  time på 100 grader (varmluft) i første omgang. Senere fik skinken selskab af kartofler og brød i ovnen, og her blev temperaturen skruet op for 175 grader varmluft

Til en glaseret skinke skal du bruge: 

1 skinke eller hamburgerryg

4 spsk. sennep

4 spsk farin

1 spsk honning.
DSC_3431

Fremgangsmåde:

Start med at fylde Römertopfen med vand. Den skal trække vand i minimum ½ time.

Tag nettet af skinken

DSC_3432 Smør sennep på skinken. DSC_3433Drys farin på skinken og træk farinen ude i sennepen med en kniv. 
DSC_3435Hæld honning på i striber. Placer skinken i Römertopfen og hæld ½ dl. vand i bunden.

Sæt Römertopfen i en kold ovn på 100 grader varmluft i 1 time

Min mand tilbød at gøre kartofler og grøntsager i stand, imens jeg hyggede mig på terrassen. Det tilbud sagde jeg da selvfølgelig straks JA TAK til! 😉

Et bjerg kartofler, gulerødder, rødløg og peberfrugt blev skrællet, renset og gjort klar til et kæmpe kartoffelfad, der kom i ovnen  ind til stegen – i  1½ time v. 175 grader. Skinken hyggede sig lystigt sammen med kartoflerne imens. Marinade til kartoflerne : Olie, sennep, honning og timian. Jeg skriver et selvstændigt indlæg om kartoflerne en anden dag.

Manden gjorde kartoffelfadet i stand, jeg lavede marinaden og herefter ordnede ovnen resten af arbejdet, imens jeg kunne hygge mig på terrassen. Fin fin arbejdsfordeling 🙂

Det er helt oplagt og energivenligt at udnytte ovnvarmen til kartoffelretter/ovnbagt grønt, når du tilbereder mad i din Römertopf.

Sådan så det færdige kartoffelfad ud.DSC_3492Da der var gået 1½ time v. 175 grader tog jeg låget af Römertopfen. Herefter skruede jeg ovnen op på 250 grader varmluft og gav kartofler og skinke 15-20 minutter, så overfladen kunne blive sprød.

Det var også her jeg satte mit foccacia-brød med tomat og rosmarin i ovnen. Det fik “fuld knald” i det første kvarter og et kvarter alene, efter kartofler og skinke var blevet taget ud. Mere om foccacia-brødet en anden dag.
DSC_3508Ja hvor utroligt det end lyder, så kunne det godt lade sig gøre at skære skiver af skinken! Jeg tænkte at den ville smuldre helt efter alle de timer i ovnen? Den var fin og fast og MØR! Den smagte faktisk helt igennem FANTASTISK!

Römertopfen kom, så og sejrede! Igen igen! 🙂
DSC_3513

DSC_3515

Her får du lige et samlet blik på søndagens middagstallerken. Sennepsglaseret skinke, kartoffel/grøntsagsfad og foccacia-brød med rosmarin og tomat. Og jo du ser rigtigt. Mine børn plagede om bearnaise-sauce til skinken. Og det fik de!

Altså denne anretning var jeg FULDSTÆNDIG vild med! Det er bestemt en anretning der kunne være gæster værdig. UHM! Kartoffelfadet med sennep/honning/olie og timian og den glaserede skinke. Det gik op i en højere enhed!

DSC_3518Der er lige lidt logistik omkring at få både brød, tilbehør og hovedret klar og færdig til samme spisetid, men det gik. Jeg er GLAD for min store ovn på 74 liter!. Der er fint plads til både en Römertopf og 2 bageplader. På SAMME tid! Det er vild luksus og jeg fylder rigtigt tit ovnen helt op, når den alligevel er i gang.

Når du steger i Römertopf, kommer der næsten intet lugt fra maden og du vil derfor sagtens kunne bage brød og/eller kager imens eller ja som sagt kartoffel/grønt.

Jeg elsker min store ovn og min Römertopf og jeg elsker en forårs-solskinsfridag som i dag. En dag hvor man ikke har lyst til at sætte punktum. Hvor alle familiemedlemmer, selv kæledyrene, bliver forårskåde og lalleglade.

Skønt med en Römertopf, der kan lave maden imens man hygger sig i solen og skønt også med en mand, der kan skrælle kartoflerne! 🙂

Her kan du se min terrasse hvor jeg allerhelst opholder mig når solen skinner.2013-04-01 15.46.25

og her ser du smukke vintergækker fra min have 🙂2013-04-01 15.55.55

Jubii! Nu er foråret ENDELIG kommet. Jeg var ellers begyndt at tvivle og har i den grad følt mig snydt af det vinterlige forår. Nu tager jeg/vi revanche!

Øv også at påskeferien er slut, nu hvor vejret begynder at arte sig. Hm, hm. Middagspausen på jobbet skal vist nydes på tagterrassen i morgen? Uden tvivl! 🙂

Dejligt med udsigt til en hverdag, hvor køleskabet byder på lækre madrester i bjergevis

Glædeligt forår til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •