•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Her får du lige et tip om en søndagssteg med sprød svær

Næste gang du steger flæskesteg, skal du da prøve at langtidsstege den!

Kødet bliver fantastisk mørt og flæskesværen kan altså godt blive sprød alligevel! Tricket får du senere. Fordelen ved langtidsstegning er, at stegen bevarer saft og kraft uden at tørstege.

Min næste flæskesteg skal tilberedes ved langtidsstegning, men her vil jeg bare bruge Römertopfen. Find en nem og lækker opskrift lige her. Hvis bare låget bliver taget af det sidste kvarter, kan sværen sagtens nå at blive sprødstegt.

Denne langtidsstegte flæskesteg er stegt almindeligt i ovn og den blev superlækker. Jeg kan anbefale begge stege-metoder 🙂
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg
En langtidsstegt flæskesteg bliver mør og lækker 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 5 minutter
Ret: Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: flæskesteg, sprøde svær, svinekam med svær
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 flæskesteg på 1½-2 kg Beregn 2-300 gram steg pr. person. Tilberedningstiden vil kunne forlænges/forkortes afhængig af hvor mange personer I er.
  • Salt

Sådan gør du

  • Rids og salt din flæskesteg. Sæt flæskestegen i en kold ovn på 100 grader varmluft i 3 timer, eller 125 grader varmluft i 2 timer. Hæld jævnligt vand ved, ½ liter af gangen.
  • Når stegens kernetemperatur når 60 grader skruer du temperaturen op på 225 grader varmluft, nu ved grilleffekt. Nu skal sværen grille og boble op.
  • Hold godt øje med den! Det tager ca. 10-15 minutter. Pas på sværen ikke bliver brændt. Stegens kernetemperatur skal helst max. kun nå op på 65 grader. Hold lidt øje med temperaturen også.
  • Når sværen er fin, skal stegen hvile i 20 minutter. Pak den underste del af stegen ind i stanniol.
    Langtidsstegt flæskesteg
  • Dæk IKKE sværen til, så bliver den blød!
  • Imens stegen hviler, bager du sovsen op af stegeskyen.
  • Kog fadet af, som stegen har stegt i, og hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, farv med kulør og smag til med salt og rødkålssaft/ribsgele.

Noter

Beregn 2-300 gram steg pr. person. Tilberedningstiden vil kunne forlænges/forkortes afhængig af hvor stor stegen er. Gå efter en kernetemperatur på max. 65 grader.
Lun rødkål eller spis hjemmelavet rødkålssalat til. Selvfølgelig skal der spises kogte hvide kartofler til!
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Sikke en perfekt og lækker flæskesteg!

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

 Du kan godt begynde at glæde dig. En helt perfekt steg faktisk.

Mør, saftig flæskesteg og knasende sprøde flæskesvær på toppen. Saucen bliver også rigtig skøn. En ægte dansk vindermenu. Så bliver det ikke meget bedre 🙂

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg er et hit til jul, men resten af året også. Når du langtidssteger er der knap så meget stress på i køkkenet, for så kan du gå i gang med forberedelserne i god tid. Det er jo bare win-win af  flæskestegen bliver endnu mere lækker af det 🙂

Lun rødkål eller spis hjemmelavet rødkålssalat til. Du kan finde opskrifter på lækre rødkålssalater lige her

Opskriften på hjemmelavet rødkål kan du finde her og hvis du klikker her, kan du finde opskriften på flere rødkålssalater. 

Selvfølgelig skal der spises kogte hvide kartofler til.

Spiser I mon også menuchips til flæskesteg hjemme hos jer? Det gør vi nogle gange. Prøv dem – de er så nemme at “skovle” saucen op med – eller “jydedip” som nogle vist også kalder den brune sauce 😉Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær Sådan et måltid er et sandt mormormad-måltid. Mør saftig steg, sprød svær og sovs. Rigeligt med sovs.

Velkommen til søndagssteg, sovs og kartofler og Velbekomme. 🙂Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær


  •  
  •  
  •  
  •  
  •