•  
  •  
  •  
  •  
  •  

imageDet er søndag, solen skinner og dagen er gul.

I køkkenet bages der appelsinkage. En utrolig nem én af slagsen!

Ofte får jeg inspiration til at bage ved at kigge i køleskabet. Der gemte der sig idag et net appelsiner, der trængte til at blive spist og en liter appelsinyoghurt. Det er sjældent vi har appelsinyoghurt og for længe siden havde jeg set en opskrift på en nem kage, hvor der netop skulle bruges den yoghurt. Den opskrift skulle da afprøves.

Dejen tog under 15 min at lave og bragte en utrolig frydefuld appelsinduft frem i huset efter dens tur i ovnen. Det bliver en kæmpestor kage, med kage nok til en masse mennesker.

Kagen er rigtig nem at lave og vil være perfekt som klassens time kage, som kollegakage, eller som kage til vejfesten måske?

Appelsinkage – nem svampet opskrift uden æg

Søndagssolen skinner - perfekt til frisk, gul appelsinkage 🙂
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: appelsinkage, svampet appelsinkage
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter appelsinyoghurt eller yoghurt naturel/tykmælk (+ saft/skal fra 1-2 appelsiner)
  • 300 gram sukker
  • 700 gram mel
  • 100 gram smeltet smør smeltet
  • 5 tsk. natron

Glasur:

  • 1 1 appelsin appelsinjuice kan bruges istedet tænker jeg, hvis man mangler
  • 5 dl flormelis

Sådan gør du

  • De våde ingredienser røres sammen først, herefter tilsættes de tørre.
  • Alt røres og kagen bages i ovnens store bradepande ca. 30 min v. 175 varmluft (kig til den lidt før). Jeg puttede lidt af dejen i muffinsforme så der blev lidt variation.

Glasur:

  • Rør ca. 5 dl flormelis med saften fra 1 appelsin/appelsinjuice

Noter

Tip: når kagen er bagt kan saften fra en appelsin presses ud over, det gør kagen endnu lækrere.
Dejmængden passer til ovnens store bradepande. Du kan gøre som jeg og bage halvdelen som muffins
Kagen er fryseegnet
Kan du ikke finde appelsinyoghurt, så brug bare yoghurt naturel + saft/skal fra 1-2 appelsiner. Måske du så skal tilsætte lidt ekstra mel
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Appelsinkage og appelsinmuffins – nemme lækre kager helt uden æg

Måske du har luret, at det faktisk bare er opskriften på den populære tykmælkskage jeg bare har lavet i en appelsin-variant her? 

Det smarte er, at tykmælkskager kan røres sammen på få minutter. De bliver svampede og lækre og så skal der slet ikke bruges æg i kagerne. Det er smart hvis man har ægge-allergi eller ikke har æg i køleskabet.

Denne appelsin-variant af tykmælkskagen er bare skøn og du bestemmer jo selv, om du vil bage kagen som fuld bradepandekage eller bage lidt muffins af noget af dejen i stedet for.Kagen prøvesmagt. Familiebedømmelse : 5 stjerner ud af 6. Ikke dårligt.

En nem og lækker appelsinkage-succes. Den skulle da næsten også springe på 🙂

Velbekomme og god søndag fortsat 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •