Kalkunbryst med bacon og tomat i Römertopf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Så skal der eksperimenteres med Römertopfen igen. 🙂

Et 1 kg stort kalkunbryst blev krydret og stegt på panden og stegesoen blev fyldt med 2 dåser flåede tomater.

Kalkunbryst med bacon, løg og tomat i Römertopf

Da brystet var stegt på alle sider kom det i stegesoen med baconskiver hen over, så overfladen ikke skulle blive for tør.

Kalkunbryst med bacon og tomat i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 -5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst på ca. 1 kg
  • 2 pk bacon i skiver
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 ds. flåede tomater.
  • 4 fintsnittede løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bakke champignon eller 1 glas - incl. væde
  • 1 spsk paprika
  • Salt/peber
  • dl fløde kaffefløde kan også bruges

Sådan gør du

  • Brun kalkunbrystet på en pande. Omsvøb herefter kalkunbrystet med bacon.
  • Er der noget bacon tilbage, så svits det på panden sammen med bouillonterninger, løg, hvidløg, champignon og gulerødder
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Hæld fyldet fra panden i bunden af Römertopfen
  • Tilsæt de to dåser flåede tomater
  • Læg kalkunbrystet på toppen og hæld fløden ved.
  • Steg kalkunbrystet ca. 2 timer v. 175 grader varmluft (kernetemperatur minimum 75 grader)
  • Er saucen for flydende, så jævn den evt. i en gryde før serveringen. Lad kalkunbrystet hvile imens

Kalkunbryst med bacon, fløde og tomat i Römertopf

Imens stegesoen var i ovnen lavede jeg hvidløgsvarianten af “Verdens Bedste Brød”. Når man steger på varmluft kan der godt lige presses en bageplade ind oppe i toppen af ovnen. Hvidløgsbrødet blev også rigtigt lækkert.

Sådan så det færdige resultat ud. Det smagte virkeligt lækkert. Kødet blev, som altid i Römertopf, mørt og saftigt og simresovsen var virkelig lækker.

Baconsimrestegt kalunbryst i Römertopf

Jeg lavede ris, friske asparges og broccoli til. Det var lige hvad grøntsagsskuffen gemte idag 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
niels

Tak for lækker opskrift Rikke. Det var et hit hos datteren og konen 😉
mad i stegeso er simpelthen fantastisk!!

Ulla

Hej Gitte

Jeg har prøvet denne opskrift, det gik rigtig godt, og smagte rigtig godt. Jeg havde ikke champignon, men det gik godt alligevel. Vi havde mad til to dage og det var dejligt.
Vi ses snart
Hilsen Ulla fra Horsens

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer