•  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

En kanelkage er en rigtig populær kage, for kagen er meget nem og hurtig at røre sammen. Kagen er et oplagt valg, hvis du har brug for at bage en kage der kan laves på ingen tid. Det bliver en stor kage, så der er kage til mange lækkersultne munde – faktisk bliver ovnens store bradepande helt fyldt.

Kagen er en oplagt kage til mange – til klassens time? Til skoleudflugten, fødselsdagsfesten, skovturen, familiefesten? Der bliver kage til ca. 30 af denne portion.

Kagen er så nem at bage, at børnene sagtens kan være med i køkkenet. Lad dem endelig komme med.

Der er ikke æg i kagen, så den er også et oplagt valg, hvis du ikke har æg på lager eller hvis du gerne vil bage kage til én der ikke kan tåle æg måske?
Kanelkage - nem bradepandekage med tykmælk

En kanelkage kaldes også en tykmælkskage – og den er et hit!

Jeg havde tilfældigvis en liter Cheasy naturel i køleskabet der skulle bruges, men du kan sagtens bruge andre surmælksprodukter: tykmælk, yoghurt, creme fraiche, kærnemælk?

Kagen bliver svampet og lækker netop p.g.a. surmælksproduktet. Det er genialt at bage med. Fint med en kage der kan trylles med forhåndenværende ressourcer.

Glæd dig til kanelkagen. Den bliver et hit hjemme hos dig og den er SÅ nem at lave.

Få opskriften på kanelkage – krydret bradepandekage med tykmælk hér:

Kanelkage -nem bradepandekage med tykmælk
Kanelkagen er en skøn krydret bradepandekage med kanel. Kagen er lavet med tykmælk og bliver svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kanelkage - nem bradepandekage med tykmælk
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: kanel, kanelkage, nem bradepandekage, tykmælkskage
Portioner: 1 bradepande (stor)
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 dl sukker
  • 1 l tykmælk ell. yoghurt, yoghurt naturel, creme fraiche, kærnemælk
  • 12 dl mel jeg erstattede 3 dl. med fuldkornshvedemel for at give struktur, men brug gerne alm. hvedemel
  • 100 gram smeltet smør ell. olie - kan reduceres til det halve
  • 5 tsk. natron
  • 5 tsk. kanel
  • smør til formen
  • Glasur :
  • 100 gram smør
  • 4 dl flormelis
  • 6 tsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4-5 spsk kold kaffe Kaffen kan erstattes af vand

Sådan gør du

  • Først omrøres de våde ingredienser, så de tørre.
  • Bland tykmælk med smeltet smør. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i. Dejen kan røres bare med en dejspatel til der ikke er klumper længere.
  • Pensl ovnens store bradepande med smør og hæld dejen heri.
  • Bag kagen v. ca. 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Prik i kagen med en gaffel og mærk efter om den er gennembagt.
    Kanelkage
  • Lad kagen afkøle
  • Glasur : Smelt alle ingredienser sammen i gryde eller i mikroovnen.
    Kanelkage - nem bradepande med tykmælk
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.
    Kanelkage - nem bradepandekage med tykmælk

Noter

Prøv at bage kagen med appelsinyoghurt, så får kagen et lækkert appelsin-strejf.
Erstat kanel og 1 dl af hvedemelet med kakaopulver, så bliver kagen til en lækker chokoladekage-variant.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Uhm – en lækker kage og ikke mindst glasuren er skøn!

Jeg er vild med kaffe-strejfet, men er du ikke kaffe-fan, så kan kaffe sagtens erstattes af vand. Sådan ser den færdigbagte kanelkage ud. Der dufter himmelsk af kanel i hele huset når der bages tykmælkskage. Uhm – en lækker kage!Kagen fik mere struktur p.g.a. fuldkornshvedemelet som kan anes her. Det gav en mere sprød kage med “bid” men du kan nøjes med almindeligt hvedemel.

Jeg fandt lidt chokoladekrymmel, jeg dryssede på. Så blev kagen da lige lidt festligere.

Kanelkagen kan med fordel skæres ud på forhånd, så du er sikker på at der vil være stykker nok til en større forsamling. Tykmælkskagen er en taknemmelig kage.

Den er lynhurtig at bage og så er der kage nok til en masse munde. Den er rimeligt fedtfattig, når man tænker på, at der bliver kage til så mange.

Jeg har eksperimenteret flere gange med tykmælkskagekonceptet, hvor kagen bages med tykmælk, natron og uden æg.

Jeg har f.eks. prøvet en appelsinvariant , baseret på appelsinyoghurt og appelsinsaft og muffins lavet på skovbæryoghurt . Jeg tænker at kun fantasien sætter grænser her?

Du skulle da næsten også prøve den populære tykmælkskage i en chokoladevariant? Du kan tro, den er et hit.Kagerne bliver svampede p.g.a. yoghurten/tykmælken og kan holde sig friske mange dage. Vi har nu fornøjelsen af en halvt fyldt bradepande. Det er ikke så godt med alle de kagesultne i huset der helst skal undgå at indtage for meget bagværk. Uha – farlige fristelser 🙂

Tror vist jeg er nødt til at tage kageresterne med på jobbet. Glimrende måde at få afsat kagerester på.

Rigtig god fornøjelse med kanelkagen. Den krydrede bradepandekage er et hit. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •