Spinattærte med løg og feta – glutenfrie grøntsagstærter

2015-02-12 19.50.06

I dag skal du høre om en lækker spinattærte med løg og feta af den helt glutenfrie slags.

Altså jeg har jo en datter der sejt kan sige nej til sukker og hvedemel og som har det rigtigt godt med sine valg og som faktisk får det bedre af sine valg. Selvfølgelig følger jeg trop og slutter op.

Her i vinterferien har pigerne i huset været alene hjemme imens drengene har været i Norge på fisketur. Vi har kunnet gå all-in på på pige-retterne drengene ikke plejer at juble helt vildt over.

2015-02-12 18.55.24

Vi har spist karrykål i lange baner og så har vi spist grøntsagstærter. Glutenfrie. Gode! Drengene har skrevet fra Norge at de har spist 1 kilo hakkebøffer, entrecotes og pølser og dåsemad. 🙂

I dag skal du høre om pige-menuen – de lækre glutenfrie grøntsagstærter som faktisk blev overraskende lækre. Den glutenfrie bund som da slet ikke så vanskelig at lave? Jeg er faktisk sikker på at drengene også ville have elsket den og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver glutenfrie tærter. Datteren var meget tilfreds og der var tærter nok til til frokost og aften.

Vi lavede to tærter, én med spinat og én med en pose blandet grøntsagsmix.

OBS: Tærterne indeholder havregryn og ifølge Astma og Allergiforbundet kan havregryn indeholde gluten. Læs mere her

Er du glutenallergiker, så erstat havregryn med lidt mere glutenfrit hvedemel.

Her kommer opskriften på:

Spinattærte med løg og feta – glutenfrie grøntsagstærter:

Du skal bruge (to tærter):

Bund:

100  gram smør

2 dl. havregryn

300 gram glutenfrit mel f.eks. Grov Mjølmix fra Finax (almindeligt hvedemel

kan bruges, hvis du ikke er glutenfri)

1 dl. mælk

1 æg

Et knivspids salt

Fyld: 

5 æg

1 liter skummetmælk

1 blok feta

Salt, peber, ½ tsk. muskatnød

Lidt smør til stegning af grøntsagerne

Tærte 1:

250 gram frisk spinat (en stor pose), 1 stort grofthakket løg og 1 grofthakket rødløg

Tærte 2:

En grøntsagsmix-blanding med peberfrugt, majs og broccoli

DSC_1815

Tærterne er sunde og ville være fedtfattige også, hvis det altså ikke lige var for den store blok feta vi puttede i. Men hvor smagte det salte feta dog godt til den spinat især, så lov mig ikke at gå ned på feta 🙂

DSC_1814

Sådan laver du Spinattærte med løg og feta – glutenfrie grøntsagstærter:

  • Smuldr smørret med havregryn. Brug gerne din køkkenmaskine/elpisker. Det er en hård og fast dej at ælte. Vær obs. på at havregryn ifølge Astma- og Allergiforbundet kan indeholde gluten. Læs mere her
  • Tilsæt æg, mælk og glutenfrit mel. En karton glutenfrit Grov Mjølmix koster ca. 30 kr for 900 gram. Der er til mange glutenfrie tærter her. Glutenfrit Finaxmel kan købes i større dagligvareforretninger.
  • Ælt dejen godt igennem. Hvis dejen smuldrer for meget, så saml den med lidt mere mælk.
  • Smør to tærteforme og pres dejen ud heri.
  • Gør nu fyldet klar:
  • Tærte 1:
  • Svits grofthakkede løg i lidt smør på en pande. Tilsæt spinat og svits til spinaten falder lidt sammen. Vend flere gange.
  • Hæld spinatblandingen på en af tærterne.

DSC_1813

  • Tærte 2:
  • Svits en pose grøntsagsmix på panden i lidt smør og hæld herefter grøntsagerne i tærte 2.
  • Fordel fetatern på begge tærter.
  • Rør æg, mælk og krydderier sammen og fordel æggeblandingen på tærterne.
  • Bag tærterne 40 minutter v. 175 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde

DSC_1829

DSC_1816

Måske du synes opskriften lyder lang og indviklet, men samlet tog tærterne ikke meget mere end 1 time at lave. Du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager du har i grøntsagsskuffen eller de grøntsager du synes allerbedst om. Synes du tærtedejen virker for smuldrende undervejs, så fortvivl ej, under bagning vil den blive fast og stabil.

Tærten bestod prøvelsen da den skulle på tallerkenen; var tærtestykket fast og stabilt? Ja det var det, se selv her.

2015-02-12 19.49.40

Tilberedningsprocessen bliver forhåbentlig nemmere og mere overskuelig for dig, når du har set disse billeder?

Jeg kan sagtens anbefale dig at kaste dig ud i  disse glutenfrie tærter, og du kan sagtens reducere feta-mængderne, hvis du synes vi er gået for meget feta-amok.

Vi var to personer til at spise to tærter; der var aftensmad til to dage og pænt store store stykker tærte til frokost. Aha – vi kan jo servere resten for drengene der kommer hjem i morgen? 😉

Næh drengene har såmænd bestilt hjemmelavede sesamfritter, minifrikadeller, sesamgulerødder og aioli – tror pigerne må spise grøntsagstærten til frokost – igen. Ingen beklagelser herfra. 🙂

Her troede du nok lige at det gik i kage altsammen her på bloggen? “Det er ikke lutter lagkage altsammen, der er også grøntsagstærter indimellem” 🙂

2015-02-12 19.49.07

Mere inspiration

9
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anne Marie Finne

Jeg er blevet vild med din blogg. Sikke en masseinspiration, du har givet mig, tak for det. Vil i morgen købe en aliminiums scanpan bradepande.

Kærlig hilsen Anne Marie

Line

Sikke en skøn opskrift!
Den ser bare super lækker ud!
Tærte er bare en vildt fantastisk ret!! Spændende fyld du har i 🙂

//Line

Erika

Men tak for den dejlige opskrift. Skriv gerne flere glutenfri opskrifter.

Erika

Hej Gitte,

Nu har jeg jo været så uheldig at få glutenallergi, derfor ved jeg, at hvis man er sensitiv kan man købe glutenfri havregryn. Jeg køber mine i Rema 1000.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer