•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukkerLækre, sprøde, knasende, søde, julede, sukrede…..chokoladesnitter med farin og perlesukker.

Det er den SØDE juletid vi går i møde og julekagebagesæsonen blev i Bagenørdens køkken skudt igang med en portion lækre chokoladesnitter:

Chokoladesnitter er:

  • rasende hurtige at bage
  • knasende sprøde at spise.
  • genvej til popularitet både hér og dér.
  • oplagte som fyld i kollegakagedåsen, værteindegaven, kagefadet til teenagerne, eller som nabosmagsprøver?
  • søde fristelser til eftermiddagskaffen, der kan nydes hver dag lige ind til der ikke er flere….

Du kan nemt nå at bage MANGE portioner af disse chokoladesnitter før jul, men strengt taget er de jo nødvendigvis heller ikke (kun) julekager? De vil absolut smage lige så godt i januar, februar, marts….og lige til du ikke gider spise dem længere. Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Jeg tænker at vi sagtens kan eksperimentere med opskriften og lave en lidt mere “julet” variant med julekrydderier f.eks.? Man kunne også lave en variant uden kakao, men så istedet drysse med kanel og sukker, så de bliver jødekage-agtige? Ja det skal prøves. Kun fantasien sætter grænser.

I går tippede jeg jer om, på bloggens Facebook-side, at der var gang i julebageriet hjemme i Bagenørdens julestue. Jeg ved derfor nu, at der sidder flere derhjemme og tripper efter opskriften på chokoladesnitterne. Billederne må åbenbart have set lækre ud. Flere har ivrigt skrevet *opskrift, opskrift, opskrift*. Ok comming right up 🙂

Hvis du også vil følge med i livets gang i Bagenørdens køkken, kan du – også – følge med på Facebook. Der er livlig udveksling af ideer dér, små afstemninger, Kalle-videoer, dagens nye opskrift og andet godt. Følg med, det kunne være så hyggeligt  🙂

Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker

Her kommer opskriften på de lækre chokoladesnitter:

Chokoladesnitter opskrift på nemme småkager

Lækre sprøde chokoladesnitter med farin og perlesukker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladesnitter, svenske chokoladesnitter
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl brun farin
  • 3 spsk sirup
  • 200 gram mel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • Drys: Perlesukker

Sådan gør du

  • Pisk sukker, farin og vaniljesukker rigtigt godt med smørret. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
  • Tilsæt sirup
  • Bland mel med salt, kakao og natron og rør det i dejen. Pisk ikke længere end højest nødvendigt.
  • Del dejen i 3 portioner. Den bliver blød og klæbrig, men kan alligevel godt trilles til 30-40 cm lange stænger. Tilsæt evt. et par spsk. ekstra mel til fingre og bordplade, hvis dejen hænger for meget i.
  • Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pres stængerne flade med håndroden
  • Pensl med vand og drys med perlesukker
  • Bag stængerne ca. 12-15 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Det er lidt svært at se hvornår kagerne har fået nok. Tag evt. pladen ud et par gange undervejs og tjek om kanten er sprød. Kagerne bliver først sprøde når de helt afkølede.
  • Skær stængerne i skrå snitter med en skarp tid, imens de stadigvæk er varme.
  • Lad snitterne køle helt af i et par timer, før de kan puttes i en tætsluttende kagedåse.
  • P.S.: Er dine snitter alligevel blevet for bløde, kan de sagtens bages "om" igen - 3-5 minutter v. 175 grader varmluft. Voila.

Noter

Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde, lækre chokoladesnitter der er nemme at lave

DSC_9440Det er nemt at lave chokoladesnitter. Det er hurtigt at lave chokoladesnitter. Ingredienserne har du – næsten – med garanti i køkkenskabene. Dejen smager i sig selv fantastisk. Kan serveres til jul, til fest, til fødselsdag eller hver gang når der skal bringes kageglæde eller serveres kagejubel.Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukkerEr der overhovedet noget ikke-positivt at sige om disse kager? Næh. Det skulle da lige være……..kalorierne (men dem er vi jo enige om først at snakke om til januar, ikke?) 😉

Nemme chokoladesmåkager, helt uden æg

Julekagebagesæsonen er nu hermed skudt i gang. En skøn lang bagemåned vi har forude. 🙂

Herhjemme har vi allerede 3 fyldt kagedåser, og ligeså på jobbet. Pudsigt nok, så er der allerede gået mus i dåserne? Mystisk, for der er jo låg på? 🙂

Lige nu kæmper jeg en hård (og uovervindelig) kamp med mig selv om ikke liiiiige at “lege gå i (småkage)dåsen”. Det gælder om at få dåserne fjernet fra rækkevidde – ikke noget med et kagefad i stuen hver aften. Alt skulle løfte låget af dåsen og gå HELT UD i køkkenet hver gang efter en småkage, er adfærdsregulerende – bare lidt. Hvis man nu kan sige nej til sig selv, måske hver anden gang, får man så ikke en belønning?  Hvem sagde kage?? 🙂

Min strategi denne julebagesæson er at bage mange små portioner. Ikke dobbelt-portioner, næh hellere bage noget forskelligt og/eller lidt oftere. Indtil nu er der bagt brunkager, pebernødder, chokoladesnitter og fedtebrød. Der blev også kogt de lækreste vaniljefløde-karameller i går. Uhm – hvor er de skønne! Opskriften får du lige her

DSC_9448

Jeg starter med at byde dig bloggens første julesmåkage denne sæson: chokoladesnitter med perlesukker. Velbekomme – og må du få den allerskønneste julekagebagemåned. 🙂

Hører meget gerne fra dig, hvis du har en yndlingsopskrift du gerne vil dele. En der er gået i arv, en der er obligatorisk hjemme hos dig i julen, en hvor det bare ikke KAN blive jul, før disse kager er bagt.

Inspirer gerne mig og dine medlæsere her nedenfor 🙂Lækre sprøde chokoladesnitter med perlesukker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •