•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerMangler du inspiration til en sprød lille småkage, der hurtigt vil kunne bages til jul?

Er du vild med chokoladesmåkager og især sprøde af slagsen?

Så kig med her. I dag skal du nemlig høre om lækre chokoladesnitter med kaffe. Sprøde, velsmagende og rigtigt nemme at lave.

Der kræves få ingredienser og jeg vil tro, at du har mange af dem i dine køkkenskabe? Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekagerDu får opskriften lige her, så du hurtigt kan komme i gang 🙂

Svenske chokoladesnitter med kaffe – opskrift

Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladekager, chokoladesnitter, svenske chokoladesnitter
Portioner: 60 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup
  • 250 gram hvedemel plus evt. lidt ekstra, til dejen kan trilles
  • 3 spsk mørkt kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • 3 spsk espressokaffe lavet af 3 tsk Nescafé - kan udelades.
  • Drys: Perlesukker

Sådan gør du

  • Rør smørret med sukker, farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine, men elpisker kan også bruges.
  • Tilsæt sirup
  • Bland hvedemelet med salt, natron og kakao
  • Rør en stærk espresso og tilsæt skiftesvis med melblandingen
  • Rør til melet er godt opløst.
  • Ælt dejen med hænderne til sidst, til dejen hænger godt sammen og kan formes som en kugle. Saml den evt. med lidt ekstra sirup, hvis den er for tør eller lidt ekstra mel, hvis den er for våd.
  • Form 3-4 dejpølser og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rul dejpølserne lidt flade med en kagerulle
  • Drys stængerne med perlesukker
  • Bag stængerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft
  • Kagerne hæver op og falder sammen igen. Stængerne skal blive helt flade. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte. Hold godt øje med dem. Det er svært at tjekke bagetid, når du bager brune chokoladesmåkager. Gå efter lugten. De må ikke lugte brændt.
  • Skær kagerne i 1½-2 cm brede snitter med et pizzahjul. Det gøres nemmest hvis de lige har afkølet et par minutter først.
  • Kagerne skal blive helt sprøde, når de er afkølede. Er de fortsat bløde, så bag dem evt. 3-5 minutter til.
  • Put kagerne i kagedåse, når de er helt afkølede.

Noter

Kagerne kan sagtens laves uden kaffe.
Prøv også at tilsætte andre smagsvarianter - revet appelsinskal og lidt appelsinsaft eller prøv med nougat, Daimchokolade, Bailey eller hvad du nu ellers lige kan finde på
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at bage chokoladesnitter og er du ikke fan af kaffe, så undlader du det blot. Måske du så skal nøjes med 250 gram hvedemel?

Farin og sirup i kagerne giver kagerne en god og krydret smag. Kaffesmagen er uovertruffen og jeg er komplet fan af den. Det er en ret stærk espresso jeg har lavet til disse kager, men jeg elsker kombinationen af kaffe og choklade. Gør du mon også det?

Kagerne fungerer fint som en lækker julekage, men kan jo nydes resten af året også. Kommer der uventede gæster, er det en nem småkage at bage i en fart.

Med et pizzahjul går det ultrahurtigt at skære snitterne ud, måske kan du skære alle 3 stænger ud på én gang, hvis du er lidt ferm? 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager

Nemme svenske chokoladesnitter

Dagens chokoladesnit-servering er klar til dig.

Der bliver mange kager ud af denne portion, så der vil være nok til alle dine gæster. Kagerne forsvinder hurtigt i småkagedåserne, men så er det jo godt, at det er hurtigt at bage en ny portion 😉

Velbekomme dig – og rigtig god fornøjelse med bageriet.

Jeg er spændt på at høre, om du også bliver fan af chokoladesnitterne? Er kaffesmagen for intens synes du?

Skriv gerne en lille hilsen i kommentarsporet herunder. Det ELSKER jeg jo 🙂Chokoladesnitter med kaffe - svenske chokoladekager


  •  
  •  
  •  
  •  
  •