•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladesnitter med orangesmagAlt tyder på en vindersmåkage!

En helt særlig småkage har indtaget en klar førerposition i julen 2015. Chokoladesnitterne! Oh la la! Den første opskrift, der kom på bloggen for 1 uges tid siden, har allerede rundet 1, 3 tusind likes. Helt vildt!

Hjemme, og på arbejdet, får småkagerne store roser med på vejen. Kagedåser tømmes med rekordhast! Selvfølgelig skal der arbejdes videre med successerne. Kan en god opskrift udvikles og blive endnu bedre?

Jep – det kan den! Chokoladesnitter med orangesmagI dag skal du derfor høre om lækre chokoladesnitter med orangesmag – med mandelflager og perlesukker på toppen.

Jeg iler med at bringe dig opskriften og glæd dig, den er nem 🙂

Chokoladesnitter med orangesmag og mandler

Lækre sprøde chokoladesnitter med orangesmag og mandelflager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladesmåkager, chokoladesnitter, svenske chokoladesnitter
Portioner: 80 stk ca.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 6 spsk sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 gram mel
  • 6 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • Saften og revet skal af 1 ubehandlet appelsin
  • Drys: mandelflager og perlesukker

Sådan gør du

  • Rør smør med sukker, brun farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine
  • Tilsæt sirup, appelsinsaft og revet appelsinskal.
  • Bland hvedemel med kakao, natron og salt og vend det i dejen.
  • Det bliver en hård fast dej.
  • Synes du dejen er for smuldrende, så tilsæt et par ekstra spsk sirup. Det blødgør også, hvis du ælter nogle minutter med hænderne.
  • Tril 6 lange stænger af dejen og pres dem flade med håndroden. Der kan være 3 stænger pr. bageplade.
  • Pens med vand og drys med perlesukker og mandelflager
  • Bag chokoladestængerne 12-13 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kig til stængerne de sidste minutter. De skal være sprøde, men hold øje, for pludselig branker kanterne.
  • Lad snitterne køle 1-2 minutter og skær dem herefter ud i snitter, imens de stadig er varme. Brug en skarp kniv og skær gerne på skrå.
  • Lad snitterne afkøle helt, før de puttes i en tætsluttende dåse, eller spises.

Noter

Dejen kan fryses og kagerne bages lidt af gangen
Kagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Julens nemmeste småkager og samtidig de lækreste!

Chokoladesnitter med orangesmag Det smager SKØNT med et pift appelsin og det tip er nu hermed givet videre til dig. Måske du kan få ide til andet at pifte op med? Jeg tænker måske tranebær, nødder, chokolade, julekrydderier?

Prøv dog denne variant – du har med garanti appelsiner på lager i denne søde juletid?

Sådan laver du chokoladesnitter med orangesmag og mandler – se billederne her:

Jeg dryssede med mandelflager og perlesukker, fordi jeg synes måske at snitterne bliver lidt kedelige uden drys? Du kunne også drysse med hakkede hasselnødder, og tja, hvad kunne vi ellers finde på?Chokoladesnitter med orangesmagMan skulle næsten tro det var løgn, så nemme disse chokoladesnitter er. Hvorfor bager vi ikke bare dem hver gang der skal bages lækre chokoladekager? Der er jo ikke engang æg i dejen og de er supernemme? Tippet er hermed givet videre til dig.

Bag dem når der skal tages kage med til skolearrangementer, til vejfester, til kollegerne, til fødselsdag og til en hurtig lækkersult en eftermiddag derhjemme? Chokoladesnitterne er absolut ikke kun en julesmåkage. Bag dem hele året rundt 🙂

Super nemme at gå i krig med og jeg tænker, at du med garanti har ingredienserne på lager?
Chokoladesnitter med orangesmag

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂

Del opskriften vidt og bredt og lad den flyve og fare. En chokoladesnitte-succes har set dagens lys 🙂
Chokoladesnitter med orangesmag


  •  
  •  
  •  
  •  
  •