Nogle gange er de nemmeste retter, de lækreste! Stegte tomater er én af de opskrifter. Du skal faktisk kun bruge en enkelt ingrediens, plus krydderi. Voila!

Den nemmeste opskrift i verden og hvor smager de tomater altså bare godt! Når tomater serveres stegte, vil du kunne spise rigtigt mange. Tro mig. En perfekt servering, når det er tomat-sæson eller hvis du måske er så heldig at have tomater i dit drivhus?Opskriften er så nem, og nogen ville måske sige, at en opskrift da slet ikke er nødvendig, men da jeg delte fotoet af min stegte tomat på bloggens side på Facebook  fik jeg faktisk flere spørgsmål til hvordan jeg mon tilberedte den. I ovn eller på pande? Der var stor interesse.

En opskrift må der til. Håber du kan nøjes med mobil-fotos, for kameraet fik jeg ikke lige i sving. Håber du kan bære over 🙂

Opskriften får du lige her:

Tomater stegt på panden - med krydderi

Tomater stegt på panden med krydderi:

Tomater stegt på panden - med krydderi
Stegte tomater smager skønt og de er nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 12 minutter
Ret: Tomater stegt på panden med krydderi
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-6 tomater skåret i halve
  • 3-4 spsk olie til stegning
  • salt/hvidløgspeber alm. peber kan sagtens bruges
  • evt. basilikum frisk eller tørret

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og skær dem i halve. Drys med krydderi
    Bagte tomater med olie og hvidløg
  • Varm en stegepande op og hæld olie på. Svits tomaterne ca. 5 minutter på hver side. Tilsæt ekstra krydderi undervejs. Vend dem først når de har fået "stegeskorpe"
    Tomater stegt på panden - med krydderi
  • Servér tomaterne straks

Noter

Tomaterne kan nydes som de er, eller serveres som tilbehør til mange retter. 
Tomaterne kan også bages i ovn - men på panden sprødsteger de bedst.
Tomaterne kan også laves på grill, pensl dem i så fald med olie inden, ellers vil de nemt kunne hænge i. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tomater stegt på panden med krydderi Tomater er sunde, søde og lækre og så indeholder de i sig selv kun ganske få kalorier.

Når tomater serveres på denne måde, kan jeg spise ustoppeligt mange af dem – ja faktisk kan jeg fint nøjes med dem alene serveret til en lækker hovedret. Stivelses-tilbehør som kartofler/ris/pasta behøver jeg faktisk slet ikke, så godt smager de.

De pandestegte tomater smager skønt, men du skulle også engang prøve at lave dem på grillen eller bagt i ovnen engang. Uhm 🙂

Hvis du langtidsbager tomater i ovnen bliver de ekstra søde og det er især en rigtig god idé om vinteren, hvor tomater ikke i sig selv indeholder meget smag.

Opskriften på små, søde, langtidsbagte tomater finder du lige her. Du kan tro, de er et hit 

Mit råd til dig: Gå amok i tomater, når det er tomatsæson!

Om sommeren kan man jo nogle gange købe 10 tomater for en ti’er. Det er jo lige dér du skal slå til og lave en portion stegte tomater 🙂

Måske du også kender nogen med et drivhus fyldt med tomater? Du må på tomat-rov 🙂
Tomater stegt på panden - med krydderi


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.