•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?Vi har været hjemme i 4 dage. Fire dage. FIRE ÅR!

Tænk at ferien kan være så tæt på og alligevel så langt væk? Mon ikke også du kan genkalde dig følelsen? Jeg tror det. Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Da regnen og kulden ramte os ved alperne, har dynen siden været trukket massivt over mig. Lyset er svundet og efteråret har vundet.

Jeg er mega-taknemmelig for vores ovenud fantastiske ferie – så glad at jeg jo slet ikke kunne få nok. Når man prøver en bid af himmerige, hvem kan så nøjes med kun en enkelt mundfuld? Nej vel? Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Indrømmet. Jeg saaavner Toscana og Italiens varme, lykke og glæde. Pludselig er feriestunden sydpå for mig blevet symbolet på trivsel, livsglæde og god lykkeenergi.

SLAM

…så kaldte hverdagen igen.

Normat gør jeg jo en dyd af at sige, at lykken finder du ikke nødvendigvis et andet sted, næh kig dér hvor du er og søg og du skal finde. Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Jeg er vild med mit job og mine kolleger, mit hus og mit hjem i Danmark men for filan, hvor er sommer-savnet da forbistret svært. Det føles så umenneskeligt og uretfærdigt at være nødt til at vende ryggen til alt det ufatteligt skønne, når det sted nu var så godt et sted at være?Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Det slog mig og jeg er jo nok ikke den eneste der går i disse tanker her efter ferien er slut : “Hvorfor er det nu lige at jeg ikke bare bor sydpå – nærmere bestemt i Toscana?”

Jeg er jo ved mine sansers fulde fem, så jeg ved jo godt at hvedebrødsdagene er ovre på et tidspunkt, at det også bliver hverdag i Italien og at lykken jo ikke bare er at holde ferie hver dag – og hvor skulle pengene også lige komme fra? Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Når jeg genser de smukke billeder, får jeg dog en sorg indeni. Hjemve. Længsel. Hjertebanken.

Det var virkelig et lækkert sted og jeg følte mig bare så godt tilpas dér. Det var bare så skønt et sted og jeg nød også virkelig at have min familie samlet omkring mig igen. Ih altså – suk hjerte, brist ej <3Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Jeg følte mig også bare mega-kreativ i Toscana og havde bare lyst til at skrive fra morgen til aften. Jeg blev utroligt stimuleret og inspireret af de smukke omgivelser og havde bare lyst til at lade ord og glæde flyde fra min pen i en lind strøm – til dig og ja – til hele verden! 🙂 Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Jeg kunne skrive en hel bog lige der i den smukke landsby på bjergskråningen!

Nå men Gitte, jorden kalder. Du bor i Danmark og elsker jo også de hjemlige himmelstrøg.  Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Jeg VED jo også godt med min fornuft, at det ikke vil være lykken at bo i Italien fast – og minusser var der da også ved Italien. Lige i disse dage, er jeg nødt til at minde mig selvom om minusserne også – for at holde savnet ud.

Min underbevidsthed tvinger mig til at surfe efter italienske ferieboliger og jeg ved jo godt at det bare er en vild drøm. Det ville være komplet ufornuftigt og det ville slet ikke nødvendigvis være lykken, at eje sin egen feriebolig dér. Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Der var også nogle få ting jeg virkelig fik spat af i Italien, men som det er med den allerstørste kærlighed, så ville jeg næsten være klar til at bære over med skyggesiderne også 🙂Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

10 grunde til at jeg ville få spat af at bo i Italien:

 • MYG: Der var mega-mange myg i Italien, der hvor vi var. Myggestikkene holdt os vågne om natten, og hvis det ikke var varmen, så var det myggene og myggestikkene, der holdt os vågne. Temperaturen om natten svingede fra svedende varm til iskold og dyner var en saga blot, der var kun små tynde lagner.
 • SIESTA: Der er siesta fra kl. 11-15 rigtigt mange steder i Italien og det er da bare rigtigt irriterende for typer som os, der er vant til at samfundet “fungerer” altid – hele samfundet – i mange af døgnets vågne timer. SÅ træls at møde låste døre midt på dagen – og ikke have frihed til at købe ind/tage på udflugter når du vil og når det passer ind i familiens planer.Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?
 • TRAFIKKULTUR: Den italienske trafikkultur er virkelig frygtelig! Min søster sagde før vores ferie: “Tyskerne kører hurtigt, men Italienerne kører bare vildt” Ja det viste sig at holde stik. Vi har oplevet sindssyge overhalinger henover spærreflader, for fuldoptrukne linjer, overhalinger i hårnålesving uden udsyn! Vi blev overhalet indenom af en cyklist, på vej ned af en stejl bjergskråning, imens en bil var ved at overhale venstre om! Hvordan kan  italienerne stadigvæk være i live?
 • KAFFE-SITUATIONEN: Jeg ville dø, hvis jeg skulle overleve på de små kopper espresso, som italienerne klarer sig med. En bomstærk kop espressokaffe i en lillebitte dukkestels-agtig snydekop. Vi kunne ikke engang koge vand til filterkaffe, for elkogekedel var der heller ikke? Ej jamen hvordan skal en dansker overleve, uden kaffe – og te – i større mængder?Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?
 • AFTEN-MØRKE:Det bliver meget tidligt mørkt i Italien og lige når temperaturen er allerbedst og mest perfekt, så sænker mørket sig – SLAM og så bliver det pludselig kulsort uden mulighed for at kunne finde rundt. Kl. 21 var det buldermørkt og det betød at vi blev mega-trætte alle mand. Vi danskere får åbenbart lyst til at gå i seng med hønsene, når mørket falder på, men 20.30, var nu alligevel lidt for tidligt for os 🙂
 • VILDSVIN: Der er vilde vildsvin i bjergene, og mange af dem og man kan køre ind i dem og smadre bilen på dem også.
 • VEJ-SITUATIONEN: Vejene og asfalten er – om muligt – endnu ringere end den danske! Selv på motorvejene er der lappe-løsninger, revner og huller, som umuliggør en hastighed over 100 km/t.  Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?
 • SPROGET: Meget få italienere snakker engelsk, så det kan være virkelig svært at gøre sig forståelig. Jeg har sendt flygninge mange tanker i vores sommerferieuger ! Man føler sig meget nemt udenfor, når samtaler går henover hovedet på én. Man kan nemt føle sig misforstået eller talt forbi. Når man har svært ved at udtrykke sig, kommer man også nemt til at føle sig/fremstå uintelligent og “uskarp”? En mega-irriterende følelse, som sikkert også kender fra de gange du har været udenlands?Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?
 • VELFÆRDSSAMFUND: Jeg læser om et meget dårligt fungerende sundhedsvæsen og mega-meget bureaukrati/laissez-faire-politik i den offentlige sektor. Det tager tusind år at få en byggetilladelse eller få lov til at købe fast ejendom og det virker ihverTfald afskrækkende på mig. Tungt bureaukrati har jeg slet ikke temperament til at skulle forholde mig til.
 • KLIMA: Der er mega-varmt som i sveddryppende VARMT især midt på dagen i august. Er du vild med at opholde dig i en sauna, med alt tøjet på, vil stedet være perfekt for dig (måske den siesta dér alligevel ikke var så dum en idé?)-Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

I mine tidligere Toscana-indlæg har jeg jublet over hvor meget jeg elsker Italien. Jeg tænkte at det ville være på sin plads med et lidt mere afdæmpet “10 grunde til at jeg ville få spat over at bo i Italien”.

Når jeg læser disse punkter, bliver det nemmere for mig at holde min tilværelse som “afkølet nordbo” ud – håber du forstår 🙂Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Overvejer du – lige som jeg – at flytte til Toscana, “fordi alt bare er bedre dér”, så løb lige listen ovenfor igennem. Mon ikke du også lige tænker dig om en ekstra gang så? 🙂Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Nå men uanset, så drømmer jeg mig nu stadigvæk til den toscanske drøm – og et nyt livseventyr. Jeg har helt styr på hvilke ferieboliger der er til salg i den toscanske bjerglandsby vi boede i. Det er kun en drøm, men måske jeg alligevel skulle begynde at spille lotto?” 😉

Gør du dig samme tanker som jeg, her efter ferien, så del gerne en kommentar herunder 🙂
Hvorfor er det lige at jeg ikke bor i Toscana?

Billederne du ser i indlægget her, er fra den smukke by Quota som vi boede i. Du kan læse mere om Quota her


 •  
 •  
 •  
 •  
 •