DSC_2263 Tykstegsmedaljoner

Nogle gange finder man lykken i …..Netto. Nogle gange, når man lige græsser i køledisken, åbenbarer der sig luksuskødstykker, der kan købes næsten gratis, hvis de købes på dato.

Det gør jeg tit med oksekød. Jeg har jo luret slagterens trick med “velhængt oksekød”. Oksekød med kort holdbarhedsdato kan derfor vise sig at være af betydeligt bedre kvalitet end helt frisk oksekød. Du skal selvfølgelig altid dufte til det kød du tilbereder (uanset holdbarhedsdato), men du kan score virkeligt gode stykker kød på denne måde til ingen penge.

DSC_2239Jeg var totalt heldig med disse tykstegsmedaljoner. 10 kroner stykket. Normalt er oksemedaljoner lidt for dyrt kød at servere som hverdagsmad til familien på 4, men til en 10’er stykket? (Mad)-lykken kan man godt finde i Netto!..:-)

DSC_2237DSC_2234Til medaljonerne lavede vi favorit-kartoflerne her i huset. Sesam pommes frites.

De allerbedste kartofler!

Sesamkartofler er ganske almindelige hjemmelavede pommes frites; kartoffelbåde vendt i olie, salt/peber og drysset med rigeligt sesam. Kartoflerne steges i aluminiumsfad så kartoflerne bliver sprøde både i top og bund. Kartoflerne vendes rundt flere gange. Minimum 1 time i ovn v. 175 grader varmluft. Min familie på 4 spiser 2 kilo kartofler, når de er tilberedt som sesamkartofler. Vildt ikke? Jamen tro mig, de smager så godt! 🙂 Læs mere om sesam-fritterne her, hvor du også kan læse om den lækreste smukkeste sommermenu

DSC_2269

Sæt kartoflerne i ovnen. Lav en grøn salat imens. Jeg er sikker på, at du kan finde på en lidt mere kreativ salat end jeg…;-)DSC_2259Hvordan steger man tykstegsmedaljoner?

DSC_2240

Jeg har altid været vældigt imponeret, når jeg en sjælden gang på restaurant har smagt en mør og lækker tykstegsmedaljon/tournedos. HVORDAN kan det lade sig gøre, at stege så høj en bøf, så den bliver mør og lækker og alligevel gennemstegt indeni?

Tja på Netto-indpakningen var der præcise anvisninger. Sæt bøfferne på højkant på en varm pande og steg dem et par minutter af gangen. Vend bøfferne, så de bliver stegt hele vejen rundt. Først til sidst steges de på den vandrette flade. To-tre minutter pr. side og herefter skal bøfferne hvile 2-3 minutterDSC_2244

En hurtig bearnaisesauce (ja du ved jo jeg sværger til den gode bearnaisesauce fra Jensens). Sesam-fritterne ud af ovnen og så er der disket op med den fornemmeste menu.

DSC_2262Sesamfritterne fik mere end en times tid, men det gør dem kun endnu bedre. Jo sprødere, jo bedre. Husk at krydre fritterne godt inden du sætter dem i ovnen og brug rigeligt med sesam. DSC_2264Uhm en lækker tykstegsmedaljon, supermør og med den lækreste baconsmag.

Rigtig god bøf-jagt. Måske du også en dag finder tournedos-lykken i Netto? 😉
DSC_2265