Roulade med kartoffelmel. Her får du opskriften på en dejlig nem kage, nemlig en lækker roulade med syltetøj.
Jep i dag udkonkurrerede vi købe rouladen, med en hjemmelavet fedtfattig jordbærroulade.
I dag forkælede jeg børnene, da de kom hjem fra skole med en lækker hjemmebagt kage. Den nemmeste kage i verden, nemlig en lækker roulade.
Dagens kage en vinder roulade med rabarberkompot, der slår en købe roulade med flere kilometer. Roulade kan du lave med al slags syltetøj/kompot.
Har du aldrig prøvet at bage roulade, så prøv! Det er super nemt.
Roulade er den nemmeste og hurtigste kage du kan bage. Den smager let og lækkert og alle er vilde med den, unge som ældre og børn ikke mindst.
Vi begyndte på rouladen kl. 14.30 og kl. 15.00 var der lun roulade til sønnike, da han kom hjem. Hurtig kage!
Jeg har brugt en blanding af kartoffelmel og hvedemel i dejen til denne roulade og det gør den ekstra luftig. Det må du prøve.
Har du ikke kartoffelmel i huset, så kan du dog fint nøjes med hvedemel. Du kan også nøjes med kartoffelmel alene. Så vil rouladen kunne laves helt glutenfri.
Rouladen bliver mere luftig, hvis du også bruger hvedemel, men den kan sagtens laves med kartoffelmel alene.
Her kommer opskriften på jordbærroulade med sukkerdrys og flødeskum. Få inspiration til flere roulade opskrifter nederst i dette indlæg.
Roulade med kartoffelmel – en nem og luftig roulade. Få opskriften her
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker + lidt ekstra til sukkerdrys.
- 70 gram kartoffelmel (1 dl) kan erstattes med hvedemel
- 60 gram mel (1 dl) kan erstattes med kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 2-3 dl syltetøj al slags syltetøj/kompot kan bruges.
- Tilbehør: Flødeskum
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt i med en dejskraber. Rouladen kan laves med kun kartoffelmel/kun hvedemel eller en blanding
- Beklæd en bageplade med bagepapir og bred dejen ud med en dejspatel.
- Bag rouladen gyldenbrun ca. 6-7 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med den, den må ikke blive for mørk. Rouladen vil hæve op under bagningen, men falder sammen så snart den kommer ud.
- Inden rouladen er færdig i ovnen lægger du et stykke bagepapir på køkkenbordet og drysser sukker på det. Når rouladen er færdig, vender du rouladebunden ud herpå, så kagesiden kommer ned mod sukkersiden.
- Træk forsigt bagepapiret af rouladebunden. Har papiret svært ved at slippe, kan du fugte bagepapiret med en fugtig klud.
- Imens rouladebunden stadig er varm, smører du syltetøj/kompot på.
- Rul rouladen på den lange led. Brug bagepapiret til at rulle rouladen sammen med. Rul forsigtigt og inden rouladen køler alt for meget af, ellers risikerer du at den kan knække.
- Læg rouladen med sammenføjningen nederst og lad den gerne trække lidt, før den skal serveres. Server gerne flødeskum til
Noter
Du kan bruge ren kartoffelmel/ren hvedemel eller en blanding til rouladen
Man kan bruge al slags syltetøj/kompot til rouladen og andet fyld også: Nutella, flødeskum med bananskiver eller hvad du nu ellers kan finde på?Pynt evt. rouladen med flødeskum eller servér flødeskum til. Tjek denne opskrift på jordbærroulade ud
Rouladen kan holde sig 2-3 dage, uden flødeskum, hvis den bliver godt pakket ind.Roulade – den nemmeste lækreste kage du kan bage – glutenfri, hvis du kun bruger kartoffelmel
Det er det nemmeste i verden, at røre en rouladedej og en roulade kan være færdig på ½ time, alt incl.
Dejen skal bare hældes på en bageplade med bagepapir.
Det er nemt og hurtigt at lave roulade – sådan laver du roulade:
Når rouladen er færdig, vender du rouladebunden ud på et stykke bagepapir med sukker, så kagesiden kommer ned mod sukkersiden.
Træk forsigt bagepapiret af rouladebunden. Har papiret svært ved at slippe, kan du fugte bagepapiret med lidt vand.
Imens rouladen stadig er varm, smører du syltetøj på og ruller rouladen sammen.
Al slags syltetøj eller kompot kan bruges til rouladen.
Især hindbærsyltetøj smager godt, men tænk gerne kreativt her og kig i dine lagre og depoter. Måske du har en rest der skal bruges? Rabarberkompot smagte skønt i rouladen.
Måske du har en rest hjemmelavet sommersyltetøj der trænger til at blive brugt? Her f.eks. en roulade variant med rabarbersyltetøj
Laver du roulade om sommeren, kan du mose friske bær og smøre på. Det er så lækkert. Brug friske hindbær, blåbær eller jordbær evt. med et lille sukkerdrys?
Tjek f.eks. denne opskrift på jordbærroulade med flødeskum ud. Uhm.
Uhm. Hvornår er det jordbærtid igen? Kan pludselig ikke vente!
Rouladen skal helst lige “sætte” sig en times tid inden servering (gerne længere). Ventetiden kan være lang.
Ligesom en lagkage, så har rouladen mest smag dagen efter, hvor syltetøjet/kompotten er trængt ind i bunden. Den bliver blødere, men på bagedagen er den mest sprød.
Servér rouladen med en god klat flødeskum til. Jeg brugte den hurtige “sprøjtefløde”, som kan bruges i en snæver vending. Brug gerne rigtig flødeskum.
Tjek f.eks. denne opskrift på jordbærroulade ud.
Sønnike fik julelys i øjnene, da han kom hjem. Dejligt at komme hjem til et hus der duftede af hjemmebag.
Sådan kunne jeg godt byde ham velkommen hver dag, tror jeg han ønsketænkte et øjeblik. 🙂
Rigtigt hyggeligt at være hjemme når skolebørnene kommer hjem.
Vi tænkte vist allesammen tilbage på dengang jeg arbejdede fra kl. 9-14 da børnene var små. Skønne lange eftermiddage hvor vi spiste kiks og drak saftevand når vi kom hjem. Skøn tid.
Nu er mor kun tidligt hjemme engang imellem men til gengæld er kiksene blevet skiftet ud med roulade. Ikke så ringe endda.
Mor har skiftet deltidsjobbet ud med et fuldtidsjob. Det passer familien fint, nu hvor børnene er store, at mor kommer ud og arbejder igennem på arbejdsmarkedet.
Men hygge-eftermiddagstid er skøn tid, alle kunne vist godt bruge mere af den!.
Sønikke roste rouladen til skyerne.
Faktisk har han én gang i sit liv prøvet at købe en Dancake-roulade.
Han plagede og selvfølgelig skulle han da have lov til at prøve at smage en køberoulade.
Han kunne kun spise ganske få stykker af den købte, men i dag spiste han 5 stykker at den hjemmelavede.
Eller han spiste lige til moren stoppede ham, hun opgav at tælle!
Kan man så ikke roligt sige, at Bagenørden har udkonkurreret Dancake???:-)
Få flere opskrifter på roulade her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hej igen Gitte.
Min citron roulade er med en citron crem lavet med husblas. Det er fra min mormor.
VH
Ulla
Jeg tror at vi skal have roulade her hjemme hos os i weekenden, med hjemmelavet hindbær marmelade. Jeg plejer ellers at lave citron roulade.
Håber at du slappe af, her i weekenden, efter en hård uge på arbejde.
VH. Ulla
Rouladedebutanten melder sig her i afkølingsfasen. Min er godt nok lidt grim, synes jeg, ligesom lidt for tyk til at rulle?!? Håber den smager godt; den var da i hvert fald nem!
Venlig hilsen Hanne.
Nope – det blev kun til hundemadsproduktion til en uge og mad til os 🙂 Men i dag vil jeg have en appelsinroulade (putter nok lidt kakao i dejen – det passer så godt til appelsin) klar, når Bondemanden ham selv er færdig med at fordele 500 kilo halm hos køerne – han bruger håndkraft, så han har fortjent en kage.
Rigtig god ferie – jeg holder fri mandag og fredag, mere kunne det ikke rigtig blive til, men det giver to lange weekender. Dejligt.
vh/Karen
Selvfølgelig har du udkonkurreret Dancake 🙂 De kunne godt gå hjem og dreje nøglen om, hvis alle vidste, hvor let det var at lave lækker roulade selv. Mmm – jeg får næsten lyst til at lave en selv.
vh/Karen