Abrikoskompot af tørrede abrikoser. Her får du en god nem og sund opskrift på en nem sukkerfri abrikosmarmelade lavet med tørret abrikos og vanilje.
Ideen til opskriften fik jeg en rigtig god tidligere kollega Agnes. Jeg sender derfor altid Agnes mange gode tanker, når jeg laver en portion.
Det er nemlig den lækreste kompot, der er meget nem at lave og så er den sund, uden tilsat sukker.
Tænk – jeg vidste slet ikke, at man kan lave kompot af tørrede abrikoser så nemt!
Abrikos kan man bruge til så mange lækre ting, både til det søde og salte køkken. Få tips og flere opskrifter med abrikos nederst i dette indlæg.
Smart at vi lige kan lave en lækker abrikoskompot, f.eks. om vinteren, hvor det ikke er muligt at købe friske abrikoser.
Man kan selvfølgelig også bruge friske abrikoser. Få en god nem opskrift på abrikosmarmelade her.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og du får den lige her:
Abrikoskompot af tørrede abrikoser – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 200 gram tørrede abrikoser du kan bruge flere/færre. Friske abrikos kan også bruges
- 2 dl vand ca.
- Evt. 1 tsk vaniljesukker kan udelades
- Evt. Atamon
Sådan gør du
- Hæld abrikoserne i en skål. Hæld vand ved.
- Stil skålen i kåleskabet og lad gerne abrikoserne trække vand gerne i et døgns tid. Du kan nøjes med mindre tid, hvis du klipper/skærer abrikoserne i tern/strimler.
- Hæld abrikoser med vand i en gryde og kog dem op i ca. 20-30 minutter eller til abrikoserne er "møre". Lad evt. overskydende vand blive i gryden.
- Blend nu abrikoserne til en fin kompot med en stavblender. Du kan hælde abrikoserne i en høj skål før du blender. Smag evt. til med vaniljesukker.
- Skold et glas incl. låg og skyl evt. med lidt Atamon. Hæld straks abrikoskompotten heri og skru låget på. Stil glasset til afkøling. Opbevares i køleskab
Noter
Abrikoskompotten kan holde sig minimum 1-2 uger uden Atamon.
Brug rent bestik hver gang du tager fra glasset.Skal din abrikoskompot holde sig længere, så tilsæt evt. lidt Atamon efter anvisninger på flasken
Sukkerfri kompot med tørret abrikos – uden tilsat sukker. Nem og hurtig at lave
Abrikoser har en sød let bitter smag og de indeholder naturligt frugtsukker. Farven er også bare så fin, synes jeg. Abrikoskompot får derfor en fin dyborange farve.
Jeg lod bare hele abrikoserne opbløde hele i vandet. Du kan også klippe/skære dem i små stykker/strimler, så bliver de hurtigere opblødt.
Der bliver 1 glas abrikoskompot af denne portion og glasset kan holde sig i mindst 1-2 uger, sandsynligvis meget længere tid.
Brug altid kun rent bestik, hver gang du tager fra glasset.
Skal din abrikoskompot holde sig længe, så tilsæt evt. lidt Atamon efter anvisningerne på flasken.
Her ser du bløde udkogte abrikoser, klar til en tur med blenderen. Du kan evt. smage kompotten til med lidt vaniljesukker, men det er ikke nødvendigt.
Min stavblender kom i brug. Fantastisk instrument. Stavblenderen er særligt genial, når du laver puré, mos eller f.eks. skal blende en suppe.
Vroom, vroom sagde blenderen! Så hurtigt er der lavet abrikoskompot af tørrede abrikoser – nemt og sukkerfrit.
Er du på kur, og har du en sød tand, er denne sukkerfrie kompot et godt og sundere marmelade/kompot alternativ. Der er selvfølgelig frugtsukker i tørret frugt, bare lige så du er obs. på det.
Det smarte ved at bruge tørret frugt til kompot/marmelade er også at kompotten tykner automatisk.
Abrikoskompotten smager fantastisk på en nybagt bolle eller på en ostemad. Man kan også bruge kompotten som topping på is eller i småkager? Du kan også blande den i flødeskum og bruge i f.eks. roulader og lagkager.
Uhm! Verdens nemmeste abrikoskompot. Den var en succes herhjemme. Håber også den vil blive et hit hjemme hos dig. 🙂
Vil du gerne se flere opskrifter på marmelade og kompot, så kig med her.
Friske abrikos kan du også bruge i en lækker abrikostærte eller i denne dejlige bedstefars skæg kage. Du kan også bruge abrikos i salat eller lave bagte abrikoser.
Få flere nemme lækre opskrifter med abrikos her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Tak for inspiraton til søde Agnes. Hun får et ekstra smil når jeg ser hende igen.
På biblioteket arbejdede jeg med Agnes for snart 20 år siden og fik heldigvis også fornøjelsen senere i livet igen.
Agnes er pensionist nu, men hun mødte altid kolleger og lånere på biblioteket/ i bogbus med et smil. Hun har bibliotekar og menneske-hjertet på rette sted, og det kan man mærke, både lånere og kolleger.
En solstråle, der spreder glæde og smil. Ja jeg bliver jo helt rørstrømsk, men solstråler i hverdagen sætter jeg stor pris på. 🙂
Da Agnes engang havde fødselsdag inviterede hun kollegerne på morgenbrød til kollegamorgenkaffen.
Skønt at starte med smil og fødselsdagssang. Agnes fortalte, at det egentlig var meningen, at vi skulle have smagt hendes hjemmelavede abrikoskompot, men at hendes fødselsdagsgæster var kommet til at spise det hele! Det må siges at være et godt tegn, når gæsterne tømmer fadene! 🙂
“Abrikoskompot. Det lyder vel nok lækkert! Hvordan laver du mon det?” spurgte jeg interesseret.
“Jamen det er bare tørrede abrikoser udblødt i vand og blendet” sagde Agnes.
Det lød jo legende let og tænk sig, abrikoskompot helt uden sukker?! Lækkeri uden sukker, er det muligt?? Ja sådanne gode ideer samler jeg på! Dem er der ikke for mange af, altså lækkerierne helt uden sukker.
Dette er historien bag den lækre abrikoskompot, som du fik opskriften på i dag.
Tak til Agnes. Håber denne abrikoskompot smagsmæssigt kommer på niveau med din. Jeg håber at kunne gøre Agnes abrikoskompot-kunsten efter. 🙂
Allerførst tak for en skøn blog; jeg har fundet inspiration i mange af dine opskrifter 🙂
Nu er jeg bestemt ikke nogen guru på området, men jeg tror ikke, kompotten kan kaldes LCHF-venlig.. I tørret frugt er både frugtsukker- og kalorieindholdet så at sige “komprimeret”, hvilket medfører, at man ved at spise tørret frugt får markant flere kulhydrater (fra frugtsukkeret) og kalorier, end hvis man spiser frisk frugt. Om der sker nogen ændring, når man udbløder den tørrede frugt, tør jeg ikke gøre mig klog på..