Dagen er fredag. Dagen er grill-kylling-dag på matriklen. Sådan er det. Det er et faktum der ikke kan ændres på. Sådan har det været i mange år.

Børnene går helt i baglås hvis der eksperimenteres alt for meget med den fredagsmenu. Hvis menuen går helt i vasken, hvis vi f.eks. har aftaler en fredag aften, ja så må fredagsmenuen bare flyttes til en anden dag. That’s it. Vi ved hvad der er på spil 😉

Fredagens aftenmåltid er altså helligt. Grilllkylling (helst paprikastegt, pommes frites, fiskepinde (ja dem spiser min søn virkelig. Med velbehag). Remoulade, pommes frites sauce. Cola. Fredagsmad.

Jeg har kæmpet lidt for at få varieret den kyllling. Ok efter 10 år kan man vel godt forstå, at jeg indimellem får nok. Same procedure as last year, as EVERY friday. 😉 Jeg prøver derfor på at være positiv og kreativ i forhold til kyllingens tilberedelse og finder indimellem på nye påhit. Det grønne tilbehør er aldrig ens, der må jeg godt være kreativ og opfindsom men hovedretten må der helst ikke pilles for meget i.

Kyllingen er dog et par gange blevet udsætte for et Römertopf eksperiment. Børnene var ikke meget for det. Jamen ville kyllingen blive SPRØD så, det sprøde skind er jo det mest vigtige?

Det lykkedes. Mine børn har nu overgivet sig til Römertopfen. Ligesom jeg. Kødet bliver SÅ saftigt og mørt at det rasler af kyllingebenene og sprødt, det bliver det.

Det smarte med Römertopfen er, at man kan stoppe ingredienser i den, tænde for ovnen og så lade maden passe sig selv imens man tager ud i det blå. På skovtur, eller bare en tur i Storcentret, som idag, hvor der skulle kigges efter seje Nike-støvler med sønnikke.

Jeg kom susende hjem halvfire og skyndte mig at sætte Römertopfen i vand. Den skal helst stå fyldt med vand ½ times tid inden fyldet kommer, så den er godt mættet med væde.

Ud pakkede jeg en KÆMPE STOR GIGANTISTISK Dansk Holger kylling på 1,7 kg til 55 kr. Den kilopris er da bestemt konkurrencedygtig og stikker faktisk næsten prisen på frosne kyllingestykker. Den ferske gigantkylling smager bare en KILOMETER bedre. Der er ikke pumpet marinade og vand i, så svindet er begrænset. Fedt er der heller ikke meget af på kyllingen. Gå efter en Holger kylling næste gang! Der var KØD og saft i den kylling. Og så er den STOR! Rigeligt med mad til flere munde i flere dage;-)

Kyllingen krydres og lægges i den kolde Römertopf. Ovnen tændes på 125 grader varmluft, hvis du som jeg skal være væk et par timer.

Så er maden godt i gang med at lave sig selv. Nogen gange lægger vi grøntsager som bund i Römertopfen, men det ville jeg ikke gøre til en kyllingesteg. Jeg tænkte at det ville blive noget fedtet snask? Kyllingen kom derfor alene i Römertopfen denne gang

Der blev lagt ½ cm vand i bunden af Römertopfen, for at den ikke skulle hænge i fadet.

Det var faktisk det!

1½ time efter kom vi hjem til til et tomt hus med en himmelsk kyllingeduft i køkkenet. Vi skulle bare smække pommes frites og majskolber i ovnen så var der lækker aftensmad.

Ovnen blev skruet op på 175 grader da pommes fritterne blev sat ind,. Kyllingen havde godt af den høj temperatur til sidst. Så fik vi nemlig sprødstegt skind.

Efter ialt 2 timer kom kyllingen ud. Masser af kød på og den lækreste stegesky.

Jeg siede stegeskyen, nippede kødet af kyllingebenene og er nu den heldige ejer af en bøtte med lækker kyllingefond. Den burde kunne finde anvendelse til et eller andet idag, dagen efter. Høns i asparges, kyllingesuppe, Nogen forslag derude???

Grillkylling i Römertopf kan anbefales! Det kan ikke gå galt! Måske fik denne kylling lige ½ time for meget, måske var den en tand for mør, men kødet var saftigt og slet ikke så tørt som kyllingekød normalt bliver, hvis man kommer til at give kyllingen ½ time for meget.

Römertopfen er et hit. Altid! Skønt at komme hjem fra tur imens maden har forberedt sig selv derhjemme.

Kyllingen blev parteret, og der er tæt på ½ kylling tilbage. Alle blev propmætte, så det er hermed bevist at der er mere end rigeligt med kød på en xl-kylling til en familie på 4 😉

Grillkylling i Römertöpf. 5 stjerner! 🙂

P.S.: Når du har vasket din Römertopf efter brug, skal den tørre. Hvis du samler din Römertopf og sætter den på plads i skabet så kan det gå galt og Römer-delene kan mugne. Det går ikke!

Læg derfor delene sammen på denne måde, med 2 omvendte spiseskeer i bunden. Så kan hver del ånde frit.

God fornøjelse! 🙂