Nougatnøddedrømme – knas med nougat og ristede hasselnødder

DSC_0763Er du klar over, at du kan lave sådan et lækkert hasselnøddebrud kun med sølle 2 ingredienser? Herlighederne kan laves på 2 minutter og efter afkøling er det blot at skære hasselnøddebruddet med en savtakket kniv. Voila. Så kan der serveres godter i luksusklassen. Rene nougatdrømme.

Det er ret dyre godter, men så lækre at du ikke tror de kan være hjemmelavede. Du scorer kegler, hvis du byder disse nougatdrømme for dine gæster.

Nougatnøddedrømme - knas med nougat og ristede hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nougatnøddedrømme - knas med nougat og ristede hasselnødder
Forfatter:
: Slik, knas og lækre godter
: Jul hos Bagenørden
Portioner: ca. 20 stk.
Det skal du bruge:
  • 200 gram nougat
  • 100-150 gram ristede hasselnøddekerner.
Sådan gør du:
  1. Smelt nougat'en i mikrobølgeovnen 30 sekunder ved fuld effekt, herefter omrøring.
  2. Giv nougat'en 15 sekunder af gangen herefter, indtil den er smeltet. Normalt, når man skal bruge hasselnødder, skal de ovnristes 10 minutter på 150 grader eller indtil skallen kan nulres af nødderne. Rist gerne hasselnødderne selv eller køb dem færdig-ristede.
  3. Vend hasselnødderne i nougat'en
  4. Hæld hasselnødde-nougat'en i en lille flad plasticbeholder, beklædt med madpapir. Jeg synes ½ cm er passende størrelse i højden, Hvis du ønsker dem knap så høje, finder du bare en større form og breder massen mere ud.
  5. Stil nougatdrømmene i køleskabet i mindst et par timer. Herefter kan der skæres hasselnøddebrud
  6. Brug en savtakket kniv og vær hurtig, da nougat'en hurtigt smelter. Nogle af stykkerne "smuldrer", men det er fint, for så kan du prøvesmage 😉

DSC_0733Normalt, når man skal bruge hasselnødder, skal de ovnristes 10 minutter på 150 grader eller indtil skallen kan nulres af nødderne.

Jeg kom nemmere over hasselnødderne.

Jeg havde købt to store poser italienske hasselnødder på Sweets messen i Ridehuset i Århus. Lækre, store sprøde Piemonte- hasselnødder der smager SÅ meget bedre end de hasselnødder man kan købe i Danmark. De danske kan dog fint bruges, men kan det lykkes dig at finde disse ristede hasselnødder, så er de nummer 1.DSC_0721Vores luksus hasselnøddekerner er på ration her i huset. Vi vil uden problemer kunne snack-spise hele posen, men den bliver hurtigt pakket væk og gemt til særlige formål; helt særlige kager og godtelækkerier.

Julen er et helt særlig anledning, så nu er nougatdrømmene at finde på julens godtefad.
Lækre ristede hasselnødder. Klar til brug og klar til at hapse! DSC_0730Vend hasselnødderne rundt i den smeltede nougat. Jeg må indrømme at jeg ikke vejede mine nødder, det blev lidt på øjemål? Jeg blandede nødder i til jeg synes der er var nok. Synes du ikke dette er en passende mængde?

Hæld hasselnødde-nougat’en i en lille flad plasticbeholder, beklædt med madpapir. Jeg synes ½ cm er passende størrelse i højden, synes du ikke? Hvis du ønsker dem  knap så høje, finder du bare en større form og breder massen mere ud. DSC_0737 Stil nougatdrømmene i køleskabet i mindst et par timer. Herefter kan der skæres hasselnøddebrudDSC_0760 Brug en savtakket kniv og vær hurtig, da nougat’en hurtigt smelter. Nogle af stykkerne “smuldrer”, men det er fint, for så kan du prøvesmage 😉DSC_0761 Stykkerne kan pakkes ind i cellofan, eller sættes tilbage i plasticbøtten som de er. Husk at sæt til afkøling hurtigt igen.

Servér nougatdrømmene for dine allerbedste gæster, for din yndlingsmand, eller for dig selv når du skal forkæles?
Glædelig jul til dig fortsat. Disse nougatdrømme er anbefalelsesværdige også udenfor julemåneden og er FARLIGT nemme og hurtige at lave.DSC_0762Rigtig god fornøjelse med dine drømme. Både dem med og uden nougat 😉

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Ingelise Thomsen 9. november 2016 af 20:45- Svar

    For filan Gitte !! Der er jo længe til jul endnu ,? men men ,de må prøves , så jeg kan overraske mine december gæster . Jeg tror snart jeg kalder dig den store ” frister” Gitte , man skal jo passe på med al den hoftecreme ?. Glæder mig til at smage dem ?

    • Gitte Hansen 9. november 2016 af 21:15- Svar

      Hej Ingelise
      Ja uha alle de fristelser! Jeg lægger tit mange planer, men det er – heldigvis – ikke alle jeg fører ud i livet. Skumle planer kunne vi jo sige 🙂
      Heldigvis er julemåneden lang jo – og januar måned også, hvor vi skal kæmpe med at tabe de nyerobrede kilo. Den tid den sorg 🙂
      God fornøjelse ed de lækre nougatdrømme 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Conny Nielsen 9. november 2016 af 11:58- Svar

    Hejsa… kunne man putte dem i silikoneforme istedt… og uden madpapir…eller vil de isåfald ikke komme ud af formen.?

    • Gitte Hansen 9. november 2016 af 20:10- Svar

      Hej Conny
      Jeg tror siliconeforme ville være rigtigt fint, men de skal nok stå meget koldt, for at de vil slippe formen.
      Rigtig god fornøjelse til dig. Åh gad da godt lige spise sådan en nougatdrøm nu 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Sabrina 26. december 2013 af 12:38- Svar

    Uhmm hvor ser det lækkert ud, jeg er så heldig stadig at have en masse nougat og hasselnødder, måske det skal bruges til dette formål 🙂

    • Gitte Hansen 26. december 2013 af 21:54- Svar

      Hej Sabrina
      Ja du skal da lave nougatdrømme! Så nemt og lækkert.
      Lad os gå amok før januar-i-afholdenhed venter forude 🙂
      God jul til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar