Nye kartofler og blomkål med smør hører bare sommeren til.
Åh de dér aftener, hvor man slet ikke har lyst til at gå indenfor, selvom man begynder at fryse om benene.
De dér sommerdage der glider over i aftenskumring og hvor tiden bare står stille. Hvor fuglene kvidrer på livet løs og skuldrene sænker sig på én.
Med sommerferieagtig stemning i krop og sind – uden hastværk.
Som om opvasken ikke engang behøver blive taget. Som vasketøjet lægger sig selv sammen.
Ingen sten på vejen er for stor – ingen opgave for svær. Sommeroverskud – en længe ventet gave <3
Grilldufte der breder sig, og lige et par kapitler til, i den gode bog imens. Hvorfor ikke?
Sådan er opskriften på min allerbedste sommerdag i haven, men den kan blive endnu bedre.
Når årets første nye blomkål og kartofler serveres med en god klat smør, så stiger sommerdagen til nye højder.
For ikke at tale om den dag, hvor de første danske jordbær med fløde kan nydes.
Åh skønne, smukke, danske sommer – hvor er jeg dog fan af dig!
Jeg er forelsket og du må bære over med mig.
Lalleglæde fylder min krop og mit sind. Jeg kan ikke få øje på en eneste sky i horisonten, når forårssolen brager og jeg rammes af haveeufori.
Sanserne bombarderes med skønne dufte og fuglenes skønne kvidrende melodi bringer harmoni og glæde i mit indre. Ahh <3
På sådanne dage skal menuerne være lette og det er de også.
Grillede koteletter igen. I dag med paprika og olie, hertil årets første nye kartofler og blomkål, serveret med en god klat smør.
Det var faktisk dagens menu og det var som at komme en tur i himmerige.
Dagens ret var så nem, at du jo faktisk ikke behøver nogen opskriften, men du får den altså alligevel. Sommermenuen. Lad dig endelig gerne inspirere.
Nye kartofler og blomkål med smør – og grillede koteletter med paprika. Nem opskrift
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 1 stort blomkål
- Smør
- Koteletter
- Olie
- salt/peber og paprika
Sådan gør du
- Lad kartoflerne ligge i vand lidt tid. Vask eller skrab dem. Jeg nøjedes med at vaske og befri for "øjne". Hvis der er meget store kartofler iblandt, så halvér dem.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 6-8 minutter. Kog dem endelig ikke for længe. Stik i kartoflerne. De skal føles næsten færdige, men ikke helt møre. Lad dem nu trække ca. 6-8 minutter i kogevanden (tag gryden af blusset)
- Skyl blomkålet og dampkog det i gryde eller mikrobølgeovn i ca. 6-8 minutter - alt efter størrelse. Mærk også efter med kniv her, hvornår blomkålet har fået nok.
- Pensl koteletterne og krydr godt med salt/peber og paprika. Grill koteletterne 3-4 minutter på hver side.
- Servér kartofler og blomkål med en god klat smør til. Drys gerne lidt persille over. Du kan også trylle en hvid dressing måske med friske krydderurter i, men jeg kan fint nøjes med smør.
- Sådan serveres verdens nemmeste lækreste sommermenu
Noter
De første nye danske kartofler er bare så lækre med smør – og blomkål også
Normalt er jeg ikke storfan af kogte kartofler, men de første nye kan jeg simpelthen ikke stå for.
Det er næsten synd at overdænge dem med sauce, næh ægte smør i gode rundhåndede klatter, så er min lykke gjort. Drys også gerne med lidt persille.
God mad, godt selskab, fuglesang, milde vinde, blomsterdufte og farveflor. As simple as that. Min opskrift på sommerfryd i haven <3
Æbletræerne er allerede på vej til at afblomstre. Den første sorg melder sig allerede. Pludselig er det snart Sankt Hans!
Hvordan gik det til at tiden pludselig forsvandt med lynets hast og årstidsspeederen blev trykket i bund? Hvorfor går det så hurtigt? Den første nydning er jo først lige begyndt?
Jeg fik jo slet ikke snuset nok eller beundret, eller nærstuderet eller fotograferet! Stop årstid – jeg vil af!
Sæt mig fri af karrussellen og sæt tiden på pause. Du behøver ikke snurre så hurtigt rundt og afsted i flyvende fart. Skal vi ikke bare sige at vi “fryser” tiden og øjeblikket? 🙂
Der er heldigvis udsigt til oceaner af sommeraftener i det fri. Vi er jo først lige begyndt.
Det er bare som om, at når vi først har fået nye kartofler 2-3 gange, sætter vi pludselig ikke længere så stor pris på dem.
Når fuglene har sunget i månedsvis, hører vi dem pludselig ikke mere. Lydtæppet har vi vænnet os til.
Når sommersolen har braget i ugevis, stopper vi pludselig med at glædes over solskins-vejrudsigterne.
Man vænner sig og forventer pludselig det bedste, i stedet for at glædes i det små og fastholde nu’et. Det vil jeg ikke.
Jeg vil sætte pris på øjeblikket. Hvert sekund. Sommeren lang. Nyde de nye kartofler med smørklat, hver gang de serveres, nyde hvert eneste fuglepip.
Hver eneste nye blomst i haven vil jeg byde velkommen. Den aftale har jeg lavet med mig selv – skal vi indgå den sammen måske?
Kald mig bare jubelidiot eller lalleglad. Ja i maj måned skal der ikke så meget til for mig.
Jeg trækker begejstringen med mig ind i juni….og juli….og august…Lad os putte havefryd på dåse, så vi kan åbne en portion til november når vi trænger allermest <3.
Det er lige hér, på en af vores terrassekroge i haven, at nydningen finder sted.
“Trænger de træer dér ikke til at blive beskåret?” vil du måske spørge?
Næh slet ikke, svarer jeg raskt. Træerne er hjemsted for fugle i flok og giver læ og lige præcis den følelse af “hule midt i skoven” som er så skøn.
Man kan mærke naturen lige dér midt i parcelhushaven, og det gør bestemt ingenting. Dén, fuglene, farverne og duftene inviterer jeg hjertens gerne indenfor <3
Jeg er ustoppelig. og ej hvor er det altså pudsigt. Sidste gang jeg skrev om blomsterliv og havelykke var for nøjagtig 1 år siden.
Magiske maj – får mig åbenbart til at flyde over – og så lige på samme dato. Ægte kærlighed <3
Tak fordi du læste med og lod mig flyde over af begejstring. Jeg har på fornemmelsen, at vi er mange i sommerens store heppekor <3Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her
Du udtrykker præcist sommerfølelsen 🙂