•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierBagt blomkål er blevet et kæmpe hit her i familien siden vi begyndte på at bage de lækre blomkålsskiver i ovnen penslet med olie og drysset med krydderi 

Bagt blomkål smager snack-agtigt godt, men i dag ville jeg prøve at tilberede blomkålshovedet helt i ovnen, fordi tilberedningstiden lige passede med den kylling der alligevel var ved at blive “grillet” i ovnen. 

Forberedelserne til et hit bagt blomkål tager kun 2 minutter og det må da vist være den nemmeste måde at tilberede et blomkål på – altså næst efter at tilberede det i mikroovnen.🙂Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierJeg smurte blomkålen med smør og dryssede med salt og peber og det blev et rigtigt lækkert blomkål.

Man kan også pensle blomkålen med olie og drysse med krydderi som f.eks. paprika eller revet parmesanost, og man kan også drysse blomkålen med rasp, det vil gøre overfladen ekstra sprød. Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierDet var nemt at smøre blomkålshovedet med smør og du kan drysse med lige de krydderier du synes allerbedst om.

Opskriften på bagt blomkål er rigtig nem og du får den lige her:Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier

Bagt blomkål i ovn – med smør og krydderier

Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
Nemt og lækkert ovnbagt blomkål med smør og krydderier
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagt blomkål, blomkål, ovnbagt blomkål
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2-3 spsk smør du kan pensle med olie i stedet
  • salt/hvidløgspeber du kan drysse med andet krydderi i stedet f.eks. paprika eller barbecuekrydderi

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og fjern bladene. Læg blomkålshovedet i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir
    Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
  • Smør blomkålen med smør og drys med salt og peber. Jeg smurte bare smørret på med en kniv, men du kan også smelte smørret og pensle det på
    Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier
  • Bag blomkålen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Stik i blomkålshovedet undervejs - det er færdigt, når det er gennembagt. Dæk det evt. til med stanniol, hvis det bliver for mørkt. Pas på det ikke branker.
    Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderier

Noter

Du kan drysse med paprika og parmesanost i stedet. Prøv også at drysse med rasp.
Du kan dele blomkålshovedet i små buketter i stedet, så vil du kunne nøjes med mindre tilberedningstid.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bagt blomkål med smør og krydderier – det nemmeste ovnbagte blomkål

Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierGlæd dig til dit første ovnbagte blomkål – du kan være sikker på, at når du først har prøvet at tilberede blomkål på den måde, så vil du fortsætte med at tilberede det på den måde.

Jeg synes ihvertfald at det smager meget bedre end et almindeligt kogt/dampet blomkål.

Den sprøde smørstegte ovngratinerede overflade giver i hvert fald den fineste smag – blomkål serveret på den måde, må du altså prøve, jeg er sikker på, at du vil kunne lide det.  Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierBlomkål er vi så heldige at kunne købe hele året rundt, så bare spring på. Når det er højsæson, kan man nogle gange købe blomkål for en tier, kæmpe store blomkål, jo større blomkål jo bedre, til denne ret. 🙂Bagt blomkål i ovn - med smør og krydderierGod fornøjelse med dit bagte blomkål – jeg tænker at det også bliver et hit hjemme hos jer 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •