Blomkål i ovn. I dag får du opskriften til en lækkert ovnbagt blomkål helstegt i ovnen med smør og salt. Et helt blomkål tilberedt i ovnen simpelthen.Hjemme hos os er ovnbagt blomkål blevet et kæmpe hit her i familien.
Siden vi begyndte på at bage de lækre blomkålsskiver i ovnen penslet med olie og drysset med krydderi, har vi lavet bagt blomkål en masse gange.
Bagt blomkål smager snack-agtigt godt, men i dag ville jeg prøve at tilberede et hel blomkål i ovnen.
Perfekt fordi tilberedningstiden lige passede med den kylling der alligevel var ved at blive “grillet” i ovnen.
Forberedelserne til et hit bagt blomkål tager kun 2 minutter. Det må da vist være den nemmeste måde at tilberede et blomkål på – altså næst efter at tilberede det i mikroovnen.🙂Jeg smurte blomkålen med smør og dryssede med salt og peber og det blev et rigtigt lækkert blomkål.
Man kan også pensle blomkålen med olie og drysse med krydderi som f.eks. paprika eller revet parmesanost. Man kan også drysse blomkålen med rasp, det vil gøre overfladen ekstra sprød. Det var nemt at smøre blomkålshovedet med smør og du kan drysse med lige de krydderier du synes allerbedst om. Brug gerne hvidløgssmør. Uhm
Opskriften på bagt blomkål er rigtig nem og du får den lige her:
Bagt blomkål i ovn – med smør og krydderier. Ovnbagt blomkål er et hit
Ingredienser
- 1 blomkål
- 2-3 spsk smør du kan pensle med olie i stedet
- salt/hvidløgspeber du kan drysse med andet krydderi i stedet f.eks. paprika eller barbecuekrydderi
- evt. 1 dl rasp eller parmesanost til drys
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og fjern bladene. Læg blomkålshovedet i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir
- Smør blomkålen med smør og drys med salt og peber. Jeg smurte bare smørret på med en kniv, men du kan også smelte smørret og pensle det på. Drys evt. blomkålet med rasp
- Bag blomkålen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Stik i blomkålshovedet undervejs - det er færdigt, når det er gennembagt. Dæk det evt. til med stanniol, hvis det bliver for mørkt.
Noter
Hel blomkål bagt i ovn med smør og krydderier – nemt og lækkert gratineret blomkål
Glæd dig til dit første ovnbagte blomkål. Du kan være sikker på, at når du først har prøvet at tilberede blomkål i ovnen, så vil du fortsætte med at tilberede det på den måde.
Jeg synes ihvertfald at det smager meget bedre end et almindeligt kogt/dampet blomkål.
Få inspiration til andre lækre opskrifter på blomkål stegt i ovnen her:
1.
3.
3.
4.
5.
6.
Den sprøde smørstegte ovngratinerede overflade giver den fineste smag. Blomkål stegt i ovnen, må du altså prøve, jeg er sikker på, at du vil kunne lide det. Blomkål er vi så heldige at kunne købe hele året rundt, så bare spring på.
Når det er højsæson, kan man nogle gange købe blomkål for en tier, kæmpe store blomkål, jo større blomkål jo bedre, til denne ret. 🙂God fornøjelse med dit bagte blomkål – jeg tænker at det også bliver et hit hjemme hos jer 🙂
Få flere lækre opskrifter med blomkål her