Römertopfen sejrer: Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelbund

  • Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfad

Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadAfstemningen har kørt på Bagenørdens FB-side – og der var ingen tvivl, i dag ville I hellere høre om kylling end om cookies. Normalt vinder det søde køkken – men ikke i dag. 😉

Dagens kyllingeret blev en ret tilberedt i Römertopf – vejret inspirerede. Totalt skummelt, efterårsagtigt regnvejr. Helt perfekt dag til simremad i stegeso. Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadElsker søndage, hvor ovnen sender liflige maddufte ud i huset det meste af dagen. Emhætten fanger ikke alle duftene – heldigvis.

Det er nemt med mad i stegeso, for kød, tilbehør og sauce laves færdigt i ét og alt bliver supermørt. Jeg har fået den største Römertopf (5 liter) – og jeg elsker den! Har faktisk ikke brugt den lille siden.Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadNu oplever jeg at kunne lave flødekartofler uden at skulle gøre ovnbunden ren bagefter. Den lille (2,5 liter) blev overfyldt alt for tit. Den  store fylder godt i køkkenskabet, men der er ingen skrupler når den skal fyldes, der er plads til det hele i den.
Har du endnu ikke en stegeso, eller har du kun den lille, kan jeg anbefale dig at ønske dig den store til jul, hvis du laver mad til 4-6 personer, mad til 2 dage eller har en tendens til at overfylde.DSC_7678Dagens Römertopf-ret blev en lækker kyllingeret, med kyllingeinderfilet i baconsvøb på bund af kartoffelfad bestående af kartofler, løg, hvidløg, peberfrugt, fløde og bouillon. Flødekartofler kan vi nok ikke kalde det, selvom der er brugt ½ liter fløde. Jeg tilsatte nemlig også ½ liter bouillon, efter tip fra en bloglæser.DSC_7706Kartoffelfadet blev ret flydende men smagen var uovertruffen, let og lækker og ikke så vammelsød som fuldfede flødekartofler ellers godt kan blive.DSC_7712Kyllingen blev mør og lækker og jeg giver retten mine allerbedste anbefalinger. Jeg iler med at bringe dig opskriften. Måske du sidder derude og venter på den? 😉Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfad

Römertopfen sejrer: Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelbund
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kyllingeinderfilet i baconsvøb på kartoffelbund
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 4-5 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 kilo kartofler i skiver
  • 5 gulerødder i skiver
  • 3 løg i skiver
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • ½ liter fløde (gerne kaffefløde eller anden flødelight)
  • ½ liter bouillon
  • 800 gram kyllingeinderfilet
  • 1 pakke bacon
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Start med at sætte Römertopfen i vand - begge halvdele fyldes. (Sænk dem ned oveni hinanden i vasken)
  2. Skræl kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt og skær i skiver
  3. Fordel kartofler og grønt i Römertopfen. Blandt godt.
  4. Pres hvidløg over og drys med salt og hvidløgspeber
  5. Hæld fløden og bouillon ved
  6. Krydr kyllingefiletterne med salt og peber og omvikl med bacon.
  7. Jeg har brugt inderfilet, som er den fine lille filet, men en alm. kyllingefilet kan også bruges.
  8. Læg kyllingefiletterne på toppen
  9. Læg låget på Römertopfen og husk at sikre dig at låget slutter helt tæt.
  10. Sæt Römertopfen i en kold ovn på 175 grader varmluft i minimum 2½ time

Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadDet er genialt at tilberede kød og kartofler sammen, så smag og kraft bevares. Ønsker du mere flødekartofler-agtige flødekartofler, tror jeg at du skal bruge 1 liter fløde til denne ret (men det kunne jeg bare ikke helt få mig til?).

Bouillon giver god smag, men giver jo selvfølgelig også en tyndere (men sundere) sauce. Det er dit valg. Bouillon-flødekartoflerne smagte ganske glimrende. Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadEn lækker ret – men selv med 800 gram kyllingekød måtte jeg vogte som en høg. De storsultne teenagere er umættelige og vi må tælle kødstykker op – 3 stk. pr. mand efter milimeterdemokrati.

2 kilo kartofler synes du nok er for vildt meget til en familie på 4, men der var kun en lille smule til rest, nok til et par frokostbøtter i morgen. Ja teenagere har en god appetit, store teenagere har en stor appetit 🙂Kyllingefilet i baconsvøb på kartoffelfadDagens søndags-simremad blev en succes – Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 20. september 2015 af 17:39- Svar

    Jeg har købt en slow cooker, som jeg tænker at bruge efter samme princip, men med en lavere elregning 🙂

    • Gitte Hansen 20. september 2015 af 20:01- Svar

      Hej Jenny
      Det lyder da som en rigtig god ide. Sådan en tjekker jeg også lige ud. God fornøjelse med dit nye apparat – håber det vil bringe dig glæde og lækre måltider 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tina Nymann 14. september 2015 af 07:36- Svar

    Uhmm, lækkert!
    Hvis jeg må ønske en opskrift, så skal det være din version af Osso Buco:-)

Læg en kommentar