Kyllingefilet i stegeso. Uhm – i dag får du opskriften på en af de lækre opskrifter til stegeso. Saftigt kalkunbryst med bacon. Afstemningen har kørt på Bagenørdens FB-side – og der var ingen tvivl.
I dag ville I hellere høre om kylling end om cookies. Normalt vinder det søde køkken – men ikke i dag. 😉
Dagens kyllingeret blev en ret tilberedt i Römertopf – den gode stegeso af rødler, hvor maden simrer færdig i ét og samme fad.
Vejret inspirerede. Det var skummelt, efterårsagtigt regnvejr. Helt perfekt dag til simremad i stegeso. Elsker søndage, hvor ovnen sender liflige maddufte ud i huset det meste af dagen. Emhætten fanger ikke alle duftene – heldigvis. 🙂
Det er nemt med mad i stegeso, for kød, tilbehør og sauce laves færdigt i ét og alt bliver supermørt og alle ingredienserne får god smag af hinanden.
Jeg har fået den største Römertopf (5 liter) – og jeg elsker den! Der er plads til alt. Jeg har faktisk ikke brugt den lille siden jeg fik den store.
Den lille (2,5 liter) blev overfyldt alt for tit. Den store fylder godt i køkkenskabet, men jeg er så glad for den og vi bruger den tit.
Har du endnu ikke en stegeso, eller har du kun den lille, kan jeg anbefale dig at ønske dig den store til jul.
Den store er et must, hvis du laver mad til 4-6 personer, mad til 2 dage eller har en tendens til at overfylde. 🙂
Du kan sagtens også bruge en stegeso af glas og du kan bruge en stegegryde, du sætter i ovnen. Dagens Römertopf-ret blev en lækker ret med kylling og kartofler. Kyllingeinderfilet i baconsvøb på bund af kartofler, løg, hvidløg, peberfrugt, fløde og bouillon.
En slags flødekartofler med bouillon. Uhm nogle lækre kartofler med den bedste smag.
Det var en rigtig lækker ret og slet ikke så fede som flødekartofler kun lavet med fløde.
Grøntsagerne i retten, gav god smag sammen med bacon og kylling. Uhm . <3Kyllingen blev mør og lækker og jeg giver retten mine allerbedste anbefalinger.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Måske du sidder derude og venter på den? 😉
Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
Ingredienser
- 2 kg kartofler i skiver
- 5 gulerødder i skiver ca. ½ kg.
- 3 løg i skiver
- 5 fed pressede hvidløg
- 1 rød peberfrugt i strimler
- ½ liter fløde gerne kaffefløde eller anden flødelight
- 3 dl bouillon Du kan bruge 5 dl, men så bliver kartoflerne mere flydende. Kan erstattes med mere fløde
- 800 gram kyllingeinderfilet kyllinge- eller kalkunbryst kan også bruges. Svinemørbrad også
- 125 gram bacon i skiver
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Start med at sætte Römertopfen i vand - begge halvdele fyldes. (Sænk dem ned oveni hinanden i vasken)
- Skræl kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt og skær i skiver
- Fordel kartofler og grønt i Römertopfen. Blandt godt.
- Pres hvidløg over og drys med salt og hvidløgspeber
- Hæld fløden og bouillon ved
- Krydr kyllingefiletterne med salt og peber og omvikl med bacon. Læg kyllingefiletterne på toppen af kartoffelfadet
- Læg låget på Römertopfen og husk at sikre dig at låget slutter helt tæt.
- Sæt Römertopfen i en kold ovn på 175 grader varmluft i ca. 2½ time Retten er færdig, når kartoflerne er møre.
Noter
Lækre flødekartofler og mør kyllingebryst i stegeso med bacon – Römertopfen tryller igen
Det er genialt at tilberede kød og kartofler sammen, så smag og kraft bevares.
Ønsker du mere cremede flødekartofler, så kan du bruge 1 liter fløde til denne ret.
Bouillon giver god smag, men giver jo selvfølgelig også en tyndere (men sundere) flødesovs.
Det er dit valg. Bouillon-flødekartoflerne smagte rigtigt godt.
En lækker ret i stegeso – kyllingefilet, kyllingebryst, kalkunbryst eller svinemørbrad kan også bruges
Min familie elskede retten! Selv med 800 gram kyllingekød måtte jeg vogte som en høg.
De storsultne teenagere er umættelige og vi må tælle kødstykker op – 3 stk. pr. mand efter milimeterdemokrati. 🙂
2 kilo kartofler synes du nok er for vildt meget til en familie på 4.
Faktisk var der kun en lille smule til rest, nok til et par frokostbøtter i morgen.
Ja teenagere har en god appetit, store teenagere har en stor appetit 🙂Dagens søndags-simremad blev en succes – Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂
God fornøjelse med retten til dig. Familien giver den 5 stjerner 🙂
Kan opskriften eventuelt bruges hvis jeg bruger min støbejernsgryde i stedet for en stegeso?
Jeg har købt en slow cooker, som jeg tænker at bruge efter samme princip, men med en lavere elregning 🙂
Uhmm, lækkert!
Hvis jeg må ønske en opskrift, så skal det være din version af Osso Buco:-)