Kyllingefilet i stegeso. Uhm – i dag får du opskriften på en af de lækre opskrifter til stegeso. Saftigt kalkunbryst med bacon. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerAfstemningen har kørt på Bagenørdens FB-side – og der var ingen tvivl.

I dag ville I hellere høre om kylling end om cookies. Normalt vinder det søde køkken – men ikke i dag. 😉

Dagens kyllingeret blev en ret tilberedt i Römertopf – den gode stegeso af rødler, hvor maden simrer færdig i ét og samme fad.

Vejret inspirerede. Det var skummelt, efterårsagtigt regnvejr. Helt perfekt dag til simremad i stegeso. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerElsker søndage, hvor ovnen sender liflige maddufte ud i huset det meste af dagen. Emhætten fanger ikke alle duftene – heldigvis. 🙂

Det er nemt med mad i stegeso, for kød, tilbehør og sauce laves færdigt i ét og alt bliver supermørt og alle ingredienserne får god smag af hinanden.

Jeg har fået den største Römertopf (5 liter) – og jeg elsker den! Der er plads til alt. Jeg har faktisk ikke brugt den lille siden jeg fik den store. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

Den lille (2,5 liter) blev overfyldt alt for tit. Den store fylder godt i køkkenskabet, men jeg er så glad for den og vi bruger den tit.

Har du endnu ikke en stegeso, eller har du kun den lille, kan jeg anbefale dig at ønske dig den store til jul.

Den store er et must, hvis du laver mad til 4-6 personer, mad til 2 dage eller har en tendens til at overfylde. 🙂

Du kan sagtens også bruge en stegeso af glas og du kan bruge en stegegryde, du sætter i ovnen. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerDagens Römertopf-ret blev en lækker ret med kylling og kartofler. Kyllingeinderfilet i baconsvøb på bund af kartofler, løg, hvidløg, peberfrugt, fløde og bouillon.

En slags flødekartofler med bouillon. Uhm nogle lækre kartofler med den bedste smag. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

Det var en rigtig lækker ret og slet ikke så fede som flødekartofler kun lavet med fløde.

Grøntsagerne i retten, gav god smag sammen med bacon og kylling. Uhm . <3Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerKyllingen blev mør og lækker og jeg giver retten mine allerbedste anbefalinger.

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Måske du sidder derude og venter på den? 😉Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
Kyllingeinderfilet i baconsvøb på kartoffelbund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kartofler i skiver
  • 5 gulerødder i skiver ca. ½ kg.
  • 3 løg i skiver
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde eller anden flødelight
  • 3 dl bouillon Du kan bruge 5 dl, men så bliver kartoflerne mere flydende. Kan erstattes med mere fløde
  • 800 gram kyllingeinderfilet kyllinge- eller kalkunbryst kan også bruges. Svinemørbrad også
  • 125 gram bacon i skiver
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Start med at sætte Römertopfen i vand - begge halvdele fyldes. (Sænk dem ned oveni hinanden i vasken)
    Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
  • Skræl kartofler, gulerødder, løg og peberfrugt og skær i skiver
    Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
  • Fordel kartofler og grønt i Römertopfen. Blandt godt.
  • Pres hvidløg over og drys med salt og hvidløgspeber
    Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
  • Hæld fløden og bouillon ved
  • Krydr kyllingefiletterne med salt og peber og omvikl med bacon. Læg kyllingefiletterne på toppen af kartoffelfadet
    Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler
  • Læg låget på Römertopfen og husk at sikre dig at låget slutter helt tæt.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn på 175 grader varmluft i ca. 2½ time Retten er færdig, når kartoflerne er møre.
    Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

Noter

Du kan sagtens bruge kyllingebryst eller kalkunbryst i stedet. Svinemørbrad kan også bruges.
Jeg har brugt inderfilet, som er den fine lille filet, men en alm. kyllingefilet kan også bruges.
Har du ingen stegeso, så kan retten laves i en støbejernsgryde eller et tildækket ildfast fad
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre flødekartofler og mør kyllingebryst i stegeso med bacon – Römertopfen tryller igen

Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerDet er genialt at tilberede kød og kartofler sammen, så smag og kraft bevares.

Ønsker du mere cremede flødekartofler, så kan du bruge 1 liter fløde til denne ret.

Bouillon giver god smag, men giver jo selvfølgelig også en tyndere (men sundere) flødesovs.

Det er dit valg. Bouillon-flødekartoflerne smagte rigtigt godt. Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartofler

En lækker ret i stegeso – kyllingefilet, kyllingebryst, kalkunbryst eller svinemørbrad kan også bruges

Min familie elskede retten! Selv med 800 gram kyllingekød måtte jeg vogte som en høg.

De storsultne teenagere er umættelige og vi må tælle kødstykker op – 3 stk. pr. mand efter milimeterdemokrati. 🙂

2 kilo kartofler synes du nok er for vildt meget til en familie på 4.

Faktisk var der kun en lille smule til rest, nok til et par frokostbøtter i morgen.

Ja teenagere har en god appetit, store teenagere har en stor appetit 🙂Kyllingefilet i stegeso med bacon og kartoflerDagens søndags-simremad blev en succes – Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂

God fornøjelse med retten til dig. Familien giver den 5 stjerner 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.