Sandwich & foccacia boller af Manitoba tipo 00 mel

  • Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel

Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel

Det er sommer, det er sol og det er ferie! Pulsen er lav, glæden er stor og frihedsfølelsen er uovervindelig og ubeskrivelig dejlig!

Ferien er startet på allerbedste vis, med hyggesysler i haven, on-off-feriepakning og med en udendørskoncert med Sting i Skovdalen i Aalborg. Hvilken vidunderlig koncert og sikke smukke rammer!

Helt fantastisk at skyde en sommerferie i gang på denne måde – man bliver glad i krop og sjæl af god musik under åben himmel. Det kan anbefales. Du kan læse en anmeldelse af koncerten her – megamange stjerner fra mig og til hele Sting-flokken! En mindeværdig aften.

2015-06-30 22.11.39

Og hvorfor nu al den snak om Sting og udendørskoncerter?

JO det er da fordi du skal høre om de sandwiches vi spiste i det grønne før koncerten. Vi var afsted med et par gode venner og jeg havde pakket madkurven med sandwich boostet med det gode Manitobamel – store bløde kæmpesandwich, som vi spiste med hønsesalat og rødløg og salami og peberfrugt.

Fantastisk før-koncert, eller skovturs-servering. Bare lige et tip til dig fra mig 🙂

Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 melSandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel

Bollerne er bagt med Manitobamel og tilsat lidt grahamsmel også. Manitobamel kan også købes under navnet tipo 00 mel, og har en fænomenal bageevne – brødet hæver helt vildt. Prøv det. Melposen kan f.eks. se sådan ud og melet kan købes i de fleste butikker (posen behøver ikke se præcis sådan ud)

Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel

Her kommer opskriften:

Sandwich & foccacia boller af Manitoba tipo 00 mel
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sandwich - foccaciaboller med Manitobamel
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 12 boller og 1 franskbrød
Det skal du bruge:
  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk sukker og 1 tsk salt
  • 1 kilo Manitobamel
  • 5 dl. grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
  • Foccaciaboller: Pensles med olie, salt og oregano
  • Franskbrød: pensling: mælk og drys: sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Lun vandet og opløs gæren heri
  2. Bland salt og sukker i
  3. Tilsæt Manitobamel og grahamsmel og hvedemelet lidt efter lidt.
  4. Brug gerne køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge
  5. Tilsæt kun lige hvedemel nok til dejen slipper skål og fingre
  6. Lad dejen hæve 1 time et lunt sted, gerne i en solskinsstribe.
  7. Form 12 boller og tryk dem flade. Bollerne vil hæve til dobbeltstørrelse, så de skal ikke være for store. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Tryk huller i bollerne med fingrene og dryp med olie og drys med groft salt og tørret oregano
  9. Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted 1 time
  10. Jeg lavede et franskbrød af resten af dejen (brugte min rugbrødsbageform). Pensl brødet med mælk og drys med sesam og lad også det hæve 1 time.
  11. Bollerne bages 15-17 minutter v. 175 grader varmluft og franskbrødet ca. den dobbelte tid.
  12. Bollerne er færdige når de er sprøde og gyldne på toppen og lyder hule, når du banker dem under bunden. Det samme gælder franskbrødet

DSC_6150

Jep der er to lidt lange hæveperioder, når du bager dette brød, men hemmeligheden bag godt brød er …..god tid. Hvis foccaciabollerne skal blive rigtigt lækre er hævningen på 2 gange 1 time altså vigtig – bollerne bliver så lette og luftige. Du vil ikke fortryde det.

Jeg fandt en solskinsstribe på mit køkkenbord, og er du vimmer som dejen hurtigt hævede op! Er du heldig at finde et særligt lunt sted i dit køkken, kan det godt være at du kan skære et kvarter af hævetiden.

DSC_6152

Dejen skal bare hæve til dobbeltstørrelse – og det ser ca. sådan ud 🙂

DSC_6153

Det er en lækker dej at arbejde med – måske det er melet? Fin konsistens og nem at forme. Sørg endelig for ikke at tilsætte mere mel end højst nødvendigt, jo mere mel, jo hårdere boller.

Der blev 12 fine store foccaciaboller af denne portion og et fint stort franskbrød, vi har stornydt her i ferien. Perfekt med nybagt brød til hjemmeboende teenagere!
Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 melLad foccaciabollerne afkøle lidt, tildækket under et klæde så de ikke tørrer ud imens. Efter afkøling er de klar til sandwich-smøring.

Vores favorit her i huset er hønsesalat med rødløg og salat. Hønsesalaten kan man jo sagtens lave selv, hvis man orker, men vi købte os altså til en god hønsesalat, det er jo ferie 😉
Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 melVi smurte også boller med salami og peberfrugt. De smagte også rigtigt godt, så den kombi kan også anbefales.
DSC_6190Sandwich og foccacia med Manitoba tipo 00 mel

Vi havde tæppe med, og madkurven bestod også af hvidvin, jordbær og nektarinkage til dessert. Godt vi nåede at få spist næsten op, for alt i rygsækken blev konfiskeret ved indgangen. Øv kagen måtte ofres og drikkevarerne også. Nå men pyt – godt vi nåede at få spist sandwicherne.
2015-06-30 21.06.21

Åh suk, Skovdalen i Aalborg er et virkeligt stemningsfuldt sted at være til koncert.

Da mørket faldt på stod vi alle der i skjul bag træerne, i læ og med hujende stemmer og vuggende hofter, nogle gange melodisk bare drømmende. Det var storslået! Tag endelig og benyt dig af chancen, hvis du har mulighed for at komme til en udendørs sommerkoncert i år.

Vi hørte jo alle de gode numre “Roxanne”, “Message in a bottle” “Every breath you take”, “Fields of Gold”, “Fragile”, “Englishman in New York”. De var der allesammen og jeg kunne synge med på dem alle! Fantastisk – jeg er jo nærmest vokset op med Sting og begyndte for alvor at lytte til ham i slutning af 80érne, netop da jeg boede i Aalborg.

For mig var der meget nostalgi forbundet med koncerten. Jeg mindedes jo samtidig den glade studentertid i Aalborg. Vi vinkede til en kær veninde i flokken vi ikke havde set i 100 år. Åh suk, Louise, så længe det er siden. Et helt liv jo!

En god og romantisk krølle på historien er også, at min mand og jeg faktisk mødte hinanden til en udendørskoncert i Aalborg i 1991. Aalborg Open Air – stort at tænke tilbage. Hvis jeg ikke havde mødt ham lige der på pladsen… Dejligt at kunne tage min mand i hånden og sende ham et smil. 25 år med ham…….og Sting! 🙂2015-06-30 19.20.14Vi pakker på livet løs og i morgen tager vi afsted til ferie. Vejrudsigten ser ikke for god ud. Dagsregn hele næste uge. Jeg prøver at være tapper og det er er jo et luksusproblem i virkeligheden, men alligevel. Jeg er da slemt ked af at efterlade sommeren herhjemme!

Jeg lover at blogge fra Norge og har du lyst til at følge familien i tykt og tyndt deroppe, så kig gerne forbi bloggen. Jeg er sikker på at der vil blive budt på både dåsemad og Freiachokolade! 🙂

P.S.: Hvis du er indbrudstyv og læser med her, så vil jeg bare lige fortælle dig, at vores kattepassere er flyttet ind i huset imens vi er væk. Bare lige nu hvis du skulle få gode ideer. Vi har ingen designermøbler og vores TV er outdated – men jeg er glad for at der alligevel er nogen til at holde øje.

God sommer til dig – må du få den allerbedste ferie! <3

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Solbritt 23. juli 2015 af 14:38- Svar

    Lige et spørgsmål mere til disse bolle. Er de også lækkere dagen efter de er bagt? Vil helst bage dem dagen før nemlig.

    • Gitte Hansen 23. juli 2015 af 16:04- Svar

      De er bedst på dagen, men kan godt lunes lækre i mikro eller i ovn dagen efter. Jeg pønser på at lave en koldthævet dej til de boller jeg skal lave i morgen, så er det lidt lettere på selve dagen. God bagefornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Solbritt 2. juli 2015 af 08:43- Svar

    hun ser lækkert ud og så lige når jeg er mest sulten tarveligt. De må prøves i weekenden. Har lige et spørgsmål om koldhævede dej kan det blive for gammelt? Har en potion tilbage som jeg ikke har fået brugt er det ud aller kan den stadig bruges?

    • Gitte Hansen 2. juli 2015 af 09:18- Svar

      Hej Solbritt
      Ja disse boller må da prøve, de er lækre.
      Koldthævet dej kan holde sig ca. 4-5 dage, hvorefter du kan røre noget mere mel i og få dejen vakt til live igen. Smid det ikke ud hvis dejen er ældre. Prøv at bage brød af det og se hvordan det smager:-)
      God fornøjelse og god sommer til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar