Rabarbertærte. Uhm her får du opskriften på en nem og fedtfattig rabarberkage, lavet helt uden fedtstof.
Jep – det passer! På under 10 minutter kan denne rabarbertærte røres sammen.
Efter 20 minutter i ovnen, kan der serveres nybagt rabarbertærte, fedtfattig ovenikøbet. Wee!
Lav tærten en dag du får uventet besøg, eller måske bare får uventet kagetrang?
Rarbarbertærten kan laves med alskens frugt. Brug bare årstidens frugt eller den du lige har i frugtskålen/køleskabet.
En pære- eller æbletærte havde også været lækker. Tilsæt evt. lidt stødt ingefær i pæretærten og måske lidt kanel i æbletærten?
Har du en rest marcipan, så tilsæt den endelig gerne.
Du skal bruge få og enkle ingredienser til kagen. Perfekt til en impulsiv kage, en dag dine rabarber er gavmilde eller kagebagetrangen pludselig kommer over dig.
Her kommer opskriften. Den er nem.
Rabarbertærte – få en god nem opskrift på fedtfattig rabarber kage hér

Ingredienser
- 2 æg
- 170 gram sukker 2 dl
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 gram hvedemel 2 dl
- ½ tsk bagepulver
- 4 stængler rabarber ca. 200 gram. Al anden frugt/andre bær kan bruges.
- Drys: Perlesukker
Sådan gør du
- Vask rabarberstænglerne og skær dem i tynde skiver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen med en dejskraber
- Smør et tærtefad med smør og fordel dejen heri. Mit tærtefadet var ca. 20 cm i diameter. Fordel rabarberskiverne på tærten. Tryk dem godt ned i dejen. Drys lidt sukker over
- Bag tærten ca. 25 minutter (+/-) v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tærten er færdig når den er sprød, gylden og gennembagt.
- Nydes med flødeskum. vaniljeis eller creme fraiche til.
Noter
Rabarber kan erstattes af al anden frugt/andre bær
Kagen er allerbedst på bagedagen, men den kan lunes i ovnen igen dagen efter FryseegnetEn nem og lækker rabarberkage – lavet på 10 minutter med få ingredienser
Ja det er faktisk lidt utroligt, at man kan trylle en kage så nemt og med så få ingredienser.
Genialt at den er så hurtig at røre sammen, og at den så er fedtfattig ovenikøbet, gør det jo bare endnu bedre?
Der er ikke smør i dejen og konsistensen bliver derfor sprød og fast. Knasende sprød overflade næsten og det er så lækkert med det karamelliserede sukkerdrys på toppen.
Nyd rabarbertærten lidt lun. Uhm…. og med flødeskum der smelter……
Spiser du tærten uden flødeskum, så er det faktisk en endnu mere fedtfattig version. Kalorierne har jeg ikke regnet på, men jeg tænker det ikke er så mange, hvis du kan nøjes med et enkelt stykke uden flødeskum.
Vi talte ikke kalorier i dag, men spiste flødeskum til og dækkede op i det fri.
Den skønne tærte kunne vi nyde i sommerhuset, imens vi nød udsigten til hav og blå himmel. Kage, kaffe og smukke omgivelser. Alt går bare op i en højere enhed så.
Prøv også denne rabarbergalette – en meget nem rabarbertærte eller denne nemme rabarbertærte med mørdej og marcipan.
Det har været det mest fantastiske sommerhusvejr de sidste dage. Vi kan ikke få armene ned.
Så lykkelige vi er for vores nye sommerresidens og vi stornyder at være her. Det er verdens skønneste plet, med natur og ro, fuglekvidder og fasanskræppen. En fredet skov i baghaven og grågæs der flyver forbi i flotte formationer.
Panoramakig til de flotteste solnedgange. Åh suk <3
Alle dagens måltider kunne nydes i det fri i dag.
Godt vi ikke har beskåret alle træer, for skyggepletterne kom i særligt høj kurs i dag. Solen bagte og der bliver VARMT i et gammelt træsommerhus. Gennemtræk og luftige afkroge på grunden blev brugt i stor stil. Vi finder altid en løsning. 🙂
Nå men det var jo kagen jeg kom fra. Fantastisk lækker rabarbertærte! Den smagte så lækkert med flødeskum til
Det er da vist godt at jeg har fået mig et rabarberbed herude i sommerhuset, med alle de rabarberkager jeg bager? Jeg bliver jo komplet bagedesperat, hvis jeg ikke har bageingredienser indenfor rækkevidde.
Mine skabe og skuffer er fyldt med natron, bagepulver, hasselnødder, marcipan und alles. Livsfornødenheder for mig, selvom det kan lyde bizart. Bagegrej følger vel næsten med i Bagenørdens håndbagage 🙂
Jeg har taget en million-milliard smukke billeder fra sommerhuset. Poster nogle af dem løbende igennem dagen på Facebook og Instagram. Her beretter jeg om stort og småt, om mad og kager, Kallehundehvalpespam, gåture og lykkelige stemninger.
Vil du følge med på lidt mere tæt hold end her, og måske også skrive en lille hilsen, så kig forbi og synes godt om Noget i ovnen på Facebook eller på Instagram.
Vi har det faktisk rigtigt hyggeligt der 🙂Tænk at vi har en hel sommer foran os.
Ih – jeg frydes og er så taknemmelig over at vi rent vejrmæssigt allerede har kunnet tage forskud på glæderne….i dagevis og sommerdagene fortsætter bare, så langt øjet rækker.
Heldige os, men skal vi alligevel ikke bare blive enige om, at vi fylder lidt på dåse og gemmer nogle sommerdage til ferien? Åh yes please! 🙂
Håber du nyder sommerdagene ligeså meget som jeg og tak fordi du læser med 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre rabarbertærter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Hej
Jeg er også ved at bage kagen, efter 35 min ved 175 g er den nærmest stadig flydende. Jeg har holdt mig til samtlige mål i opskriften. Nu får kagen 10 mere på 190 g ? håber det lykkedes mig
Jeg har bagt tærten og smagen er god, men selvom jeg gav den 30 min ved 175 c varmluft er den temmelig ubagt inden i. Er det virkelig meningen?
Den opskrift er gemt ?