Bagenørden i medgang og modgang – et ufrivilligt pitstop

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvis du er trofast læser på bloggen vil du have bemærket at der har været usædvanligt stille på min kanal. De daglige opskrifter er udeblevet, de hyppige Facebook-opdateringer ligeså. Hvor er glæden og optimismen?

Har jeg skrevet indlæg, har jeg kæmpet mig igennem, uden lyst, energi eller drive. Det samme har gjaldt køkkentjansen.  Det samme har gjaldt timerne på mit yndlingsjob. Energiforladt. Et ork. En kamp. Det ligner mig bare slet ikke! Normalt er der engagement, glæde, humor og liv på opgaverne – jeg kaster mig ud i de vilde vover med krum hals, og stornyder det. Men ikke nu.

Jeg er sygemeldt fra mit arbejde. Mit yndlingsjob med de fedeste opgaver. Jeg er slået hjem i ludo, med en følelse af næsten at være nået i mål, for så at blive sendt tilbage til start. Eller i fængsel.2015-09-25 17.21.52Er det stress? Det ville ikke være så underligt, for jeg har kørt med speederen i bund, på en livsfarlig cocktail af livsenergi og topengagement i alt hvad jeg laver. Jeg er ikke god til at sige nej og sige stop i tide. Jeg er den type der brænder så heftigt at jeg er i konstant fare for at brænde ud. Brænder mit lys i begge ender – og elsker at det får ting til at ske og mit liv til at lyse.

Jeg troede selv på den, det med stress, og fik et vink med en vognstang i sidste uge. Et ildebefindende på arbejde. Cykleture til og fra job der pludselig var uoverkommelige, selv med en kondi i topform. Svimmelhedsanfald, bleghed, ingen energi og træt, træt, træt. En skygge af mig selv.

Jeg følte mig skyldig. Og dum. Burde have sagt fra og sagt stop i tide, men uanset hvor jeg kiggede hen, lå der spændende ting at kaste mig over, både på job og på hjemmefronten. Følte jeg havde kørt mig selv ud over afgrunden. Hvor er det dumt! Forudsigeligt dumt!

Gik fortvivlet til læge som tog et blodtryk der var faretruende højt. Jeg følte mig endnu mere skyldbetynget. Jo jeg har kittelforskrækkelse, og får altid højt blodtryk hos lægen, men alligevel. Alt passede jo som fod i hose. Stress.

En håbløs diagnose med en håbløs uoverkommelig udsigt, for en rastløs handlekraftig type som mig. “Hvornår går det væk og kan der ikke gøres noget ved det”? Kan klart bedre forholde mig til sikre signaler end diffuse diagnoser. Øv.

Jeg blev beordret hjem til hvile og kontrol af blodtryk. Min eftermiddagslur den dag blev på 4 timer og alligevel måtte jeg gå i seng 20.30. Helt slået omkuld.

Jeg kontrollede mit blodtryk. 98/69. Whaaat? Er apparatet i stykker? Tog blodtrykket igen 96/70. Hvad sker der lige? Har i årevis haft et blodtryk på kanten af forhøjet med blodtryksmedicin til følge. Et velreguleret blodtryk, og nu dette? Hvad sker der?

Vi skiftede batterier og kontrolmålte gemalens blodtryk, lige lidt hjalp det.

Pludselig kunne jeg bedre få tingene til at hænge sammen. Mine svimmelhedsanfald ved anstrengelse, vandreturen i Norge hvor jeg var ved at besvime, min træthed og manglende energi de sidste måneder. Mig der troede, det var den langvarige forkølelsesvirus. Så vildt, at et blodtryk pludselig kan styrtdykke?
2015-09-23 16.16.15

Jeg begyndte at tvivle på min stressdiagnose.. Jeg har jo det allerbedste job, jeg er så glad for, skønne kolleger, spændende faglige udfordringer og en masse kærlige mennesker der værner om og passer på mig og hinanden hver dag.Det er ikke bare et arbejde jeg har. Jeg arbejder et helt særligt sted. Et sted der er godt for mig. <3

Hjemme har jeg det kærligt og lykkeligt. Kan ikke ønske mig mere. Den allerbedste familie, der giver mig ro og glæde. En travl Bagenørd, javist, men med køkkenfornøjelser der også giver glæde og energi. Et bloggeri der giver mening og så meget retur.

Jeg kunne ikke få det til at passe. Blev jeg spurgt “Har du ikke haft for travlt?” Tjo, hvem ville så kunne se sig selv dybt i øjnene og ikke svare “JO” til dette? Har vi alle ikke lidt for travlt?

Jeg har hele tiden tænkt, at så længe der er god energi i opgaverne, er alt godt. Sådan har jeg følt det i kroppen. Jeg bruger ikke krudt på at bekymre mig om ting jeg ikke gider eller ikke når (ukrudt, en fryser der trænger til afrimning og et hegn der trænger til maling).

De sidste uger har jeg dog kørt på halv kraft på jobbet – men alligevel forlangt det vilde af mig selv. Jeg plejer at kunne give den fuld gas og altid have ekstra kræfter. Det har jeg ikke haft de sidste uger. Nu ved jeg hvorfor.

Mit blodtryk er for lavt – og jeg hænger i bremsen. Læger undersøger nu, hvordan mit blodtryk pludselig kan styrtdykke sådan. Ja det skulle være sundt med et lavt blodtryk, men når man ikke har været vant til et lavt blodtryk, føles det meget usundt når det rammer.2015-10-02 18.57.09Jeg er ikke deprimeret, men bare træt og stille. Afkræftet. Jeg sover, læser og nusser med Kalle-hunden. Jeg er så lykkelig for at jeg har den, under disse omstændigheder. En lille lækker hund må være den allerbedste medicin i verden. <3

Jeg har været meget i tvivl om, om jeg skulle dele min sygehistorie med dig. Jeg føler ikke jeg skylder nogen noget, og det er ikke derfor jeg gør det. Af natur er jeg åben og bliver jeg syg, klapper jeg i som en østers. Det er vist meget sundt og naturligt. I sådan en situation er der intet overskud at dele af, kræfterne trækkes indad for at finde styrke til heling.

Er der også en lille nagende tvivl og en ulyst til ikke at udstille og vise svaghed? Bliver man ufrivlligt tvunget i pit-stop, drejer man jo hermed også fra på auto-bahn og er ikke med i løbet. Sat af sporet, kørt ud på sidespor. Alle ved, hvor svært der er at flette på en tysk motorvej, at accelerere fra 0-100 på et nanosekund?

Jeg tror jeg ubevist tænkte, at hørte du intet om min sygehistorie, ville alt – og dit billede af mig – jo være intakt? Det er fjollet. Hvor er det fjollet. Jeg – om nogen – stemmer jo for åbenhed. Det er vildt vigtigt at vi viser ansigt – også i modgang – for at undgå tabuisering af både fysiske og psykiske sygdomme.

Jeg tog en beslutning om at dele min min historie med dig.

På min blog kommer du ofte med om bag facaden, selvom missionen er mad og kager. Det er vigtigt for mig at du kender personen bag – jeg er selv allerstørst fan af de blogs hvor man fornemmer det menneske der sidder bag knapperne. Jeg er mere fan af den personlige/menneskelige stil, fremfor den glittede/polerede stil. Sådan er jeg vist bare, men er bevist om at jeg udstiller mig selv.

Jeg er blottet – nu – og har vist, at jeg kun er et menneske. Det har jeg vist før og det har jeg det godt med. Nu ved du at jeg ikke er et overmenneske med uanede kræfter, med et kanonoverskud og hjemmelavet mad hver dag… OG kage.

Hvem ved, om det måske kan give dig lidt mere ro, når du kigger dig selv i spejlet og ser en udbrændt, træt sjæl? Det kunne jeg håbe. Vi er mennesker – på godt og ondt – både du og jeg. I medgang og modgang.

Mit liv er fyldt med ups and downs – nøjagtigt ligesom dit. Med tid i lægens venteværelse, fyldt med bekymringer. Heldigvis er der flest ups i mit liv og af natur glemmer jeg heldigvis hurtigt de tunge perioder. Dette er også bare en periode, siger jeg til mig selv.

Lige nu forholder jeg mig aktivt til min sygdom. Presser på hos lægerne for at blive hurtigt udredt. Har en iboende skræk for sagsbehandlersystemet – ja desværre, men sådan er det, livet har gjort mig klogere på den front, beklageligvis.

Vil helst selv være herre i eget hus og styre mit eget tempo, uden at blive betvivlet, at det jeg allerhelst vil her i livet, er at passe min familie, mit arbejde og styre mit eget liv.

Jeg håber snart vi ses på den anden side. Bloggen dør ikke, men jeg har lovet mig selv i ikke at kæmpe mig igennem indlæg. Tvangsindlæg? Ikke hos mig. Jeg vil blogge, når jeg slet ikke kan lade være. Nogen vil tænke, kan hun blogge, kan hun vel også arbejde?

Jeg skulle hilse at sige, at man – heldigvis – godt kan sidde stille i stolen med et blodtryk under 100 og skrive i ro og mag med en bærbar i skødet, uden at besvime. Det kræver ingen anstrengelse og ordene flyder som regel let for mig, også selvom jeg er tåget i knolden. Hvis det giver glæde, tænker jeg det kun kan være godt for mig? Håber også det er godt for dig at læse med. I medgang og modgang.

Jeg vil gerne blogge, hvis jeg kan og gør det med glæde, hvis jeg orker. Den bærbare har dog allerede fået konkurrence på yndlingspladsen. Se selv 😉2015-10-05 14.47.23Se det som et positivt tegn, hvis der i den nærmeste fremtid bliver energi til indlæg – det er tegn på fremskridt tænker jeg. Måske indlæggene bliver kortere og mindre causerende. Nu ved du hvorfor.

Der bliver lavet mad i køkkenet efter “ren overlevelses-strategi”. Nemme retter, hurtige retter, mad til to dage. Kage er der ikke appetit til, men alligevel var der 20 æbler i haven forleden, så en æblekage brugte jeg en dag lidt tid og energi på.

Ingen har spist af den, men den gav mig og huset en fornemmelse af “normale tilstande”. Det er som om alt for mange dage uden dufte fra køkkenet, sænker en tung dyne af depression og sygdom over huset. En forbandelse. Det har jeg eller min familie ikke brug for. Pizza fra pizzamanden er kun sjovt første gang, flere gange om ugen et faresignal her i min husstand.

Indrømmet. Jeg skal kæmpe med både appetit og lyst til at lave mad, men vi får mad på bordet hverdag. Heldigvis er vi også fan af “rugbrødsdage” med bagerens bedste rugbrød og slagterens ugepakke.

Sønnike skulle på studietur til Berlin i dag og havde sådan ønsket sin livret inden afrejse. Cottage Pie. Den fik han selvfølgelig. Kender du det, som mor, at kunne lave mad selv med man-flu og 40 i feber? Alt for børnene. Selvfølgelig fik sønnike sin livret, men det var et ork (men det må du love mig ikke at fortælle ham).

Hvad får jeg så tiden til at gå med? Sove, læse bøger og her ser du min – og Kalles – favoritposition. Med tæppe og efterssol der skinner på næsen.

Kalle – og min søde familie – er min allerbedste medicin. 2015-09-30 15.31.12De sidste uger har jeg bevæget mig fra overhalingsbane til nødspor og nu pitstop, men jeg skal  nok finde tilbage på sporet.

Tak fordi du læste med til sidste ord og hænger på, her på bloggen.

I medgang og modgang <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

83
Skriv en kommentar

42 Kommentar tråde
41 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
42 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Janne Juul

Kære Gitte Du skal have mange tak for at dele af dit liv og tanker, og så skrive det så smittende og ærligt, som du gør. Det er en berigelse at læse din blog, og ikke mindst at bruge løs af dine ideer og erfaringer. Jeg ved lige præcis, hvordan du har det lige nu. Stress viser sig på lige så mange måder, som der er mennesker til. Du kommer hel ud på den anden side, og lærer at balancere mellem krav og berigelser, det tager bare tid. Sådan er det for mig ihvertfald! Pas godt på dig selv og… Læs mere »

Susanne

Kære Gitte Jeg elsker din blok og finder så mange dejlige opskrifter som jeg er helt vild med. 😉 Jeg elsker du er så jordnær og dit gode humør og skæve vinkler lukker os ind i din/families verden. Jeg blev selv syg for nogle år siden, kørt af sporet brændt ud af mine egne store forventninger til mig selv om lige at klare lidt mere og presse mig selv ud over kanten. Som du, fordi jeg elskede mit job og ikke havde lært at sige fra. Jeg ville ønske der var et fag i skolen, hvor man fik det lært… Læs mere »

Jenny

Kære Gitte
Det er netop denne type indlæg, der er behov for, når vi andre ser at selv et livsglad og energisk menneske som dig kan blive syg, så “må” vi andre også godt.
Godbedring.

Bh
Jenny

Ian i køkkenet

Først – God bedring! Og så – Tak for en god hjemmeside, du giver inspiration, men samtidig spreder du livsglæde. Det er faktisk en ret fantastisk evne at kunne, og jeg er glad for at kunne få lov at “kigge med”. Jeg kan godt forstå din tvivlrådighed, hvor meget man kan (&bør) give af sig selv, fortælle om noget så nær som sit helbred. Men det er jo netop en del af din side at være åben, også på et meget beundringsværdigt niveau. Og samtidig synes jeg også du evner at opretholde en vis privatlivs-sfære. Igen, jeg beundrer dig og… Læs mere »

Helle Trolle

Rigtig god bedring og tak for fint indlæg og stor åbenhed.
Alt godt til dig. Mange hilsner Helle

Marjun

Pas på dig selv og tag den tid du behøver. ?
Lyt til din krop, den skal nok fortælle dig hvordan det går.
Og din blog, (og alle der følger den og dig), skal nok være her når du har overskud til at besøge den. ?

Mange hilsner
Marjun

Helle Andersen

Flot at du står frem og fortæller… jeg ved lige præcis hvordan du har det… :/
Rigtig god bedring.. jeg vil glæde mig over de indlæg du magter.. husk at være god ved dig selv – ellers kan du jo ikke være noget for andre.. 😉

Vera

Hej Gitte
Jeg er ked af at høre du er blevet syg. Men det er godt du har lyttet til din krop. Sørg nu for at at tag den tid der skal til for at du bliver helt rask. Husk det er ikke en svaghed at fortælle om sin sygdom fysisk som psykisk, men det er en svaghed ikke at gøre det. Jeg ønsker dig god bedring. Mange gode tanker til dig.
Venlig hilsen Vera

Merete Nielsen

Rigtig god bedring. Slap a’ , vær god ved dig selv. Små skridt, små skridt………? Stille ig roligt kommer du tilbage til det liv du kan li’ , men klogere og omhyggelig med dit liv . Sender dig knus og god karma ??☕️P øj Pøj?

Michael

Hej

Har fulgt din blog i flere år: Kom igen, og “keep up the good work”!

/Michael

anja

God bedring. Og pas på dig selv.glæder mig til at høre om nye madoplevelse når du oven på igen.kram fra anja

Mette

Kære Gitte! Hvor er du sej og stærk, at du deler dit liv også når det ikke er rosenrødt og kager ?. Og godt at du fik stoppet op og – lyder det til – har en god læge, som kan hjælpe dig til at passe på dig. Vi dine trofaste læsere/ følgere på IG, her og på fb skal nok blive hængende også selvom du tager en puster og passer på dig, for det er det vigtigste. Jeg har selv erfaring med stress sygemelding og du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for at… Læs mere »

Rikke

Hej Gitte Tak fordi du delte din historie, det er vigtigt at få sat fokus på at raske energiske mennesker også kan blive syge? Jeg har prøvet samme tur som dig – med lavt blodtryk, besvimmelse og udbrændthed. Det viste sig at være stress for der er en meget lille del som får for lavt blodtryk pga stress i stedet for forhøjet blodtryk. Det var en hjertelæge i forbindelse med min udredning og der gjorde mig opmærksom på dette. Det er 5 år siden nu – jeg kører i samme tempo som tidligere, men til tider kommer der et lille… Læs mere »

Lene

Hej Jeg vil også bare sende dig en varm tanke og kram og håber at du får det bedre inden så længe. Et meget rørende indlæg som gav stof til eftertanke og dejligt at se at du jo også kun er et menneske, nogle gange går livet op og nogle gange ned, men dejligt at du tager det op på bloggen, for meget af det der bliver skrevet på de forskellige blogs er kun den ene side, der er ikke mange der skriver når det ikke er så fedt, men det gør du og det synes jeg er dejligt, tak… Læs mere »

Else Marie Hansen

Hej Gitte.
Det gør mig ondt at du er sendt til “tælling”, men jeg er sikker på at med dit livssyn og positive tilgang skal du nok komme ovenpå igen. Jeg sender dig gode tanker og ønsker om god bedring. Kalle er guld værd, han kræver ikke noget, ingen svar, men er der bare, det er det hunde kan!!
Stor hilsen til dig og Kalle.

Britta Christiansen

Kære Gitte ?
Tak for dejlige indslag på din blog ! Lige noget for mig med mad, lækker kage OG nu også med Kalle nyt ??
Rigtig god bedring til dig og pas på dig selv !
Mange hilsner fra Britta?

Gry Porse

Tak for din fortælling, og tak for vi/jeg må komme helt om bag facaden, der hvor det også går ondt og er træls nogle gange. Det er aldrig sjovt når kroppen siger fra og stop, men den gør det trods alt, og så har man kun en mulighed, og det er at slå bremsen i og tage tingene op til vurdering. Jeg tror ikke der er mange med din energiske tilgang til tingene i livet, der formår at sige stop i tide, det er også en del af ‘drivet’ tror jeg. Ikke at det er til meget nytte nu hvor… Læs mere »

Signe O.

Jeg er generelt ikke for god til at kommentere på de mange blogs, jeg følger.. Men; de bedste ønsker om en snarlig bedring til dig.
At du fortæller om din situation viser jo bare, at du er menneskelig. Og jordnær – præcis som bloggen, tænker jeg. Og dén løber jo ingen steder. Ej heller gør vi – dine læsere. Ét indlæg fra hjertet er da bedre end ti fra hjernen, så at sige 🙂
Rigtig god bedring til dig!
Kh.

Pia moestrup

Kære Gitte.
Bare pres på, så du bliver udredt i en fart. Uvisheden gør jo ikke tingene bedre.
Pas rigtig godt på dig selv – vi får ikke guldmedaljer når det slutter – uanset hvor flittige, hjælpsomme og søde, vi er ?
Mange tanker til dig.

Hanne

Nej dog. Rigtig god bedring.

Lisbeth

Hej Gitte

Tag du bare al den tid, du har brug for til at komme ovenpå igen?.
Jeg har sådan på fornemmeren, at vi er mange, der venter på sidelinien og sender alt det bedste til dig?.
Pas nu godt på dig selv og tak fordi du deler med os?

Kærligst Lisbeth

Søren Siim

Hej Gitte
Tak fordi du deler din historie åbent og viser at selv de supermennesker hvis overskud man misunder også kan have dårlige dage! God bedring til dig, lad os håbe at du snart er tilbage i fulde omdrejninger!

PS: Hvis du savner nemme men lækre hverdagsopskrifter så kan http://www.budgetbytes.com slet ikke anbefales nok! Som far til 3 med en travl hverdag er den side en sand guldmine!

Tina Nymann

Et stille “God bedring herfra” og masser af gode tanker din vej:-) knus

Pernille

Pas godt på dig selv – styr udenom dårlig samvittighed. Husk at søvn er den bedste medicin for kroppen. Har du læst bogen “Gaven i maven” ? Kan varmt anbefales!!!
Nyd Kalles healing ?
God bedring – kom stærkt tilbage ❤️

Laila

Som du selv skriver i dit søde indlæg, så er det faktisk lidt en lettelse at du trods alt ikke er det rene overmenneske, men bare helt almindelig ligesom resten af os, med hvad det nu medfører..
Så rigtig god bedring, og pas på dig selv
Glæder mig til flere af dine sjove indlæg som jeg nyder meget?
Knus og masser af god energi
Laila

Dorte

Godt du bremser op – pas på dig selv. Vi skal nok klare os til du er frisk igen. Du har jo bombarderet os med skønne opskrifter, der ikke er afprøvet endnu ?

Mai-Britt

Søde Gitte,
Med dit opskriftskartotek, går der en rum tid før vi står på Christiansborg og kræver nye opskrifter fra bagenørden ??
Rigtig god bedring, det glæder mig at du ikke har stress – og håber dem med kitler i en fart finder årsagen til balladen.
Nyd Kalle og bøgerne .

Senius

Hej Total yndlingsnørd.
Det er bekymrende at høre om din sygdom, og på den anden side, så meget i din ånd, at skrive om det!
Jeg selv besøger blokke med jævne mellemrum, og det giver mig glæde og overskud, at læse dine altid positive småfortællinger om dine og familiens oplevelser. Søde Gitte, tag det roligt, afslappet eller hvad der nu lige passer dig – men bliv rask snart ? De bedste ønsker om fremgang med helbredet ?

Pia Christiansen

Kære Gitte…

Sender dig de varmeste tanker i denne svære tid, men godt at du har fået stoppet op i tide.. Havde tænkt på det var lidt tid siden der har været nyt fra dig, men dejligt at du lukker Os (læsere/følgere) ind i dit liv og herfra skal lyder et rigtig stort god bedring til dig og dine kære som helt sikkert passer godt på dig 🙂

Kærlig hilsen Pia

( Kyllinge) karen

Kære Gitte,
Jeg sender lige en stak gode tanker din vej! Jeg håber, de snart finder ud af, hvad du fejler, så du kan blive rask igen. Og lad du bare bloggen hvile med god samvittighed i et stykke tid – vi skal nok vente tålmodigt på dig 🙂

Rigtig god bedring! Jeg ved ikke, om det er kikset med boganbefalinger til en bibliotekar, men hvis du ikke har nået at få læst Bogtyven (Markus Zusak) og Alt det lys vi ikke ser (Doher), så kan de anbefales. Den første er lidt underlig de første 30 sider, men derfra er den fantastisk.

Kh
(Kyllinge)Karen

Lene m Ib

Hej Gitte . Ved alt for godt hvad du går igennem . Pas på dig selv og giv dig tid til at komme ovenpå . Der er masser af opskrifter at komme igennem så os der følger dig skal nok overleve ? en kallevideo er ligeså godt som en opskrift , den giver os smil på læben . Knus og kram fra Lene

Helle

Hej 🙂
Håber det bedste for dig, søde
Har fulgt din blog et stykke tid og har fået masser af dejlig inspiration
Knus <3

Mette Haagensen

Øv med øv på. Jeg håber, du får en brugbar udredning og snarlig bedring. Jeg sender gode tanker og vibrationer din vej <3

Janne

Rigtig god bedring?

Heidi

Herfra masser af varme tanker og ønsker om snarlig bedring din vej. Kom op af stolen i ro mag og ikke mindst i Kalle og bagenørd-tempo 😉

Mette

Kære Gitte
Pas godt på dig selv! Godt du hiver i håndbremsen og finder ud af hvad der sker i dig
Kærligst Mette

Erika

Kæreste Gitte,

Jeg er ked af at høre, at du er syg og savner kræfter. Det er godt, at du har gode folk på sagen.

Der er en styrke i at kunne dele også når det er svært. Så tak for dit indlæg, og rigtig god bedring.

Kh. Erika

PS. Sig hvis du skal have en kage bragt ud. Det går jo ikke, hvis du går sukkerkold oveni. 😉

doris

Rigtig god bedring kære Gitte, Tak fordi du deler dine gode som dårlige øjeblikke med os
Knus fra
Svigermor

Elin

God bedring til dig. Det er din blog, og det er dig, der bestemmer, hvad der skrives og hvornår. Vi er bare så heldige, at du lukker os ind i dit liv og køkken ?

Jeannie

En kærlig tanke og et stort kram til dig..
Pas godt på dig, lyt til din krop og nyd din skønne familie og ikke mindst Kalle-banditten. Rigtig go bedring søde, og tak for din tillid til at dele med os.
Knus

Tina Wagner

Bare en kærlig tanke fra mig til dig. Pas rigtig godt på dig selv.
Hilsen Tina

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer