Kartoffelgratin med bacon og ost

  • Kartoffelgratin med bacon og ost
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kartoffelgratin med bacon og ostLivstegn fra mig til dig. Det er med hiv og sving at indlægget bliver skrevet, men i dag skal du altså høre om den kartoffelgratin der blev lavet i sidste weekend.

Retten vil vække jubel i din familie, og kan fungere fint som hovedret, men der skal skrælles mange kartofler så. Mange.

Retten er god hvis man er til det salte køkken – og især god hvis man – som jeg – har brug for at få blodtrykket i vejret med ekstra salt i kosten. (Bare øv, at det kniber med appetitten).Kartoffelgratin med bacon og ostHvis du vil have livstegn og sygeupdate fra den svækkede, kan du læse mere nedenfor. Hvis du vil springe direkte til kartoffelgratin-opskrift, hopper du bare på her:

Kartoffelgratin med ost og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kilo revne kartofler
  • 2 store revne løg
  • 4 fed pressede hvidløg
  • 200 gram bacon i tern
  • 2 dl mælk/fløde
  • 100 gram revet ost eller gerne mere
  • Salt/peber
  • 1 tsk tørret paprika
  • 10 gram smør

Sådan gør du

  • Riv kartofler og løg. Brug gerne minihakker/køkkenmaskine.
  • Hæld kartofler og løg i et stort smurt ildfast fad. Brug evt. gerne to fade, så større overflade, jo sprødere gratin.
  • Bland med friskpressede hvidløgsfed.
  • Tilsæt bacontern, kryddderi og revet ost. Bland godt.
  • Hæld mælk/fløde ved. Fløde bliver en tand for meget tænker jeg, mælk var fint.
  • Læg smørklatter på toppen. Brug gerne en ostehøvl, til at "høvle" tynde smørskiver.
  • Gratinér kartoffelfadet i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til toppen er gylden og sprød.
  • Servér gerne med en grøn salat til.

DSC_8300Retten er ultralet at lave, og smager lækkert, men er jo ikke den sundeste. Riv evt. gerne gulerødder eller andre rodfrugter i, det tror jeg vil smage lækkert og vil også gøre retten sundere?

Her ser du hvor let det er at lave retten:

Kartoffelgratin ved jeg ikke om retten kan kaldes, men skal vi ikke bare sige den hedder det? Måske der kræves æg før det er en gratin? Jeg er blevet god til at sige pyt – også i gratinsammenhæng.Kartoffelgratin med bacon og ost

Skal du også en dag springe over hvor madgærdet er lavest, er dette en nem menu. Både at fremstille og købe ind til.

Jeg håber du har en god stor minihakker eller en køkkenmaskine til at  hjælpe dig, for du bliver lam i armen af at rive alle de kartofler på et rivejern.

Jeg lover dig, at det er alle anstrengelserne værd 🙂Kartoffelgratin med bacon og ost

Velbekomme dig/jer og her lige en hyggelig hilsen fra Kallehunden. Åh hvor den nyder efteråret foran brændeovnen og i sofaens tæpper. 🙂2015-10-02 19.10.27


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

16
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
8 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
9 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Aam

Skal snøret dække hele tippen eller bare spredes ud ?

Dorte.Nielsen

Hej
Har brugt kartoffel gratinen som topping på cottage eller shepardspie

Mia

Det ser lækkert ud.
Jeg tænker på, om kartoflerne skal være rå og om baconen skal være stegt, inden det kommer i fadet? 🙂

Poul-Erik Jacobsen

Jeg vil bare ønske dig RIGTIG GOD BEDRING….??????

Jenny

God bedring.
Jeg tænker, at man kan erstatte kartoflerne med selleri eller blomkål, og få en ok sund ret ud af det (jeg er IKKE på lchf, synes bare det lyder godt). Mht kartoffelgrød, så betyder sorten meget, nogle koger ud, andre beholder fasonen. Ren mælk skal evt. Have lidt jævning, og mere salt.

Låvise

Kram til dig – du er så sej at du visker dine sårbar side. Håber snart du er ovenpå igen

Elin

Kære Gitte.
Jeg håber, de snart får styr på blodtrykket, så du kan komme på højkant igen. Vi savner bloggen, men venter selvfølgelig på, at du kommer frisk tilbage 😘

Maria

Forsøgte med opskriften her til aften, men det endte med at være en kartoffelgrød uden nogen sønderlig smag… Ærgerligt! Det så ellers så lækkert ud på billedet 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer