•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kartoffelgratin med bacon og ostLivstegn fra mig til dig. Det er med hiv og sving at indlægget bliver skrevet, men i dag skal du altså høre om den kartoffelgratin der blev lavet i sidste weekend.

Retten vil vække jubel i din familie, og kan fungere fint som hovedret, men der skal skrælles mange kartofler så. Mange.

Retten er god hvis man er til det salte køkken – og især god hvis man – som jeg – har brug for at få blodtrykket i vejret med ekstra salt i kosten. (Bare øv, at det kniber med appetitten).Kartoffelgratin med bacon og ostHvis du vil have livstegn og sygeupdate fra den svækkede, kan du læse mere nedenfor. Hvis du vil springe direkte til kartoffelgratin-opskrift, hopper du bare på her:

Kartoffelgratin med bacon og ost – opskrift

Kartoffelgratin med ost og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Keyword: bacon, kartoffelgratin
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kilo revne kartofler
  • 2 store revne løg
  • 4 fed pressede hvidløg
  • 200 gram bacon i tern
  • 2 dl mælk/fløde
  • 100 gram revet ost eller gerne mere
  • Salt/peber
  • 1 tsk tørret paprika
  • 10 gram smør

Sådan gør du

  • Riv kartofler og løg. Brug gerne minihakker/køkkenmaskine.
  • Hæld kartofler og løg i et stort smurt ildfast fad. Brug evt. gerne to fade, så større overflade, jo sprødere gratin.
  • Bland med friskpressede hvidløgsfed.
  • Tilsæt bacontern, kryddderi og revet ost. Bland godt. Bacon skal ikke steges først
  • Hæld mælk/fløde ved. Fløde bliver en tand for meget tænker jeg, mælk var fint.
  • Læg smørklatter på toppen. Brug gerne en ostehøvl, til at "høvle" tynde smørskiver.
  • Gratinér kartoffelfadet i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til toppen er gylden og sprød.
  • Servér gerne med en grøn salat til.

Noter

Baconternene skal ikke steges på forhånd
Rettten smager allerbedst på tilberedningsdagen, men den kan genopvarmes dagen efter
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kartoffelgratin med bacon og ost – en virkelig lækker ret

DSC_8300Retten er ultralet at lave, og smager lækkert, men er jo ikke den sundeste. Riv evt. gerne gulerødder eller andre rodfrugter i, det tror jeg vil smage lækkert og vil også gøre retten sundere?

Her ser du hvor let det er at lave retten:

Sådan laver du kartoffelgratin – se billederne her:

Kartoffelgratin ved jeg ikke om retten kan kaldes, men skal vi ikke bare sige den hedder det? Måske der kræves æg før det er en gratin? Jeg er blevet god til at sige pyt – også i gratinsammenhæng.Kartoffelgratin med bacon og ost

Skal du også en dag springe over hvor madgærdet er lavest, er dette en nem menu. Både at fremstille og købe ind til.

Jeg håber du har en god stor minihakker eller en køkkenmaskine til at  hjælpe dig, for du bliver lam i armen af at rive alle de kartofler på et rivejern.

Jeg lover dig, at det er alle anstrengelserne værd 🙂Kartoffelgratin med bacon og ost

Velbekomme dig/jer og her lige en hyggelig hilsen fra Kallehunden. Åh hvor den nyder efteråret foran brændeovnen og i sofaens tæpper. 🙂2015-10-02 19.10.27


  •  
  •  
  •  
  •  
  •