Shephards pie med hakket svinefars – sønnikes livret

  • Shephards pie med hakket svinefars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5348

Vi måtte hurtigt lave om på madplanerne i dag. Det havde glædelige årsager. Sønnike var til sit livs første mundtlige eksamen og bestod med glans og mere til. Det gik vildt godt og det skulle da fejres. Der var vild jubel i det lille hjem.

I telefonen foreslog jeg sønnike at tænke over aftenens menu. Det krævede ikke lang betænkningstid. “Mor det skal være den dér ret du laver i ovnen med kød og kartoffelmos ovenpå”. Ok fint så – Shephards Pie – den laver vi da og den er så fortjent! 🙂

Vores allerbedste slagter havde tilbud på magert skinkefars i dag – 3 kilo for 125 kr. – lad os da prøve at lave retten med skinkefars så!

Shephards pie med hakket svinefars

Det bliver en stor portion – nok til den storsultne familie på 4 i to dage, og der ER taget højde for en meget sulten teenagedreng, der havde fortjent dobbeltportion. 🙂

Af denne portion bliver der mad til 2 dage, men den skrappe madmor måtte vogte som en høg: “Vi skal også gemme lidt til i morgen!” lød formaningerne. Det fortæller vist, at denne ret hører til i superligaen over familiefavoritter. Ikke alle retter behøver rationering. Din familie vil elske dig hvis du laver denne ret! Kast dig endelig ud i den. 🙂

Shephards pie med hakket svinefars

Lækker shephardspie med svinefars og bagt kartoffelmos
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 8
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kilo hakket svinefars
  • 3 oksebouillonterninger
  • 4 løg i tern
  • 5 fed pressede hvidløg
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 dåse majs
  • 1 glas champignon eller 1 bakke friske
  • 5 gulerødder i tern
  • ca. 15 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. paprika 1 tsk salt og 1 tsk friskkværnet peber.
  • 3 breve kartoffelmospulver eller hvis du har tid og energi, hjemmelavet kartoffelmos selvfølgelig
  • Rasp og smørklatter til toppen

Sådan gør du

  • Svits svinefars og bouillonterninger.
  • Tilsæt løg i tern og friskpressede hvidløgsfed
  • Tilsæt gulerødder i tern, majs og champignon. Tilsæt gerne vandet fra glas og dåser
  • Tilsæt tomatkoncentrat og fyld dåsen med vand, så de sidste rester vil slippe fra dåsen. Tilsæt vandet.
  • Tilsæt krydderier og engelsk sauce.
  • Lad kødsaucen simre imens du laver kartoffelmos. Følg anvisningerne på pakken - eller - endnu bedre - lav din egen kartoffelmos fra bunden. Lav ikke kartoffelmosen for tyk, så er den nemlig svær at fordele over kødsaucen.
  • Hæld kødsaucen i to ildfaste fade (der bliver to fade af denne portion).
  • Fordel kartoffelmosen på kødsaucen. Brug en dejspatel.
  • Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen.
  • Sæt fadene i ovnen v. 200 grader varmluft i 20-30 minutter, eller til kartoffelmosen er gylden på toppen.
  • Spis med broccoli, salat, ærter eller lign. til. Servér også gerne et godt madbrød til.

Retten er nem at lave. Vi var først hjemme fra job og indkøb kl. 18, og alligevel kunne vi spise lækkert mad kl. 19 – og så er der ovenikøbet også nemme madrester til i morgen.

Genialt! Det ville selvfølgelig være det allerbedste hvis du orker at lave kartoffelmos selv fra bunden, men det går ikke, hvis du først er hjemme kl. 18. Det holder ihvertfald ikke i mit køkken og vi er fint tilfredse med kartoffelmos fra pulver. Du bestemmer jo helt selv – hjemmelavet eller ej.

DSC_5346

Sådan laver du Shephards pie – step by step:

Oprindeligt er Shephards Pie vist lavet med lammekød – så prøvede jeg en variant med oksekød – og nu altså en variant med svinekød. Lammekød har vi endnu til gode at prøve (madmor her er ikke så vild med lam, så det kommer vist til at vente lidt med den ret ;-).

Der er rigtigt meget løg og hvidløg i denne ret, og det håber jeg du kan li’. Skær endelig ikke ned på det, det går ud over smagen på en ærgerlig måde.DSC_5333

Jeg tænker du sagtens kan bruge andre grøntsager i kødsaucen? En rød peberfrugt ville have været god at putte i også, tænker jeg?

Hemmeligheden bag denne lækre ret, tror jeg er den store mængde løg og engelsk sauce. Det giver en lækker og krydret smag. Vi elsker den!
DSC_5344Det er et godt fif at drysse med rasp og lægge smørklatter på topen af kartoffelmosen. Det giver sprødhed og smørret gør også at kartoffelmosen ikke bliver alt for tør, når den bager.
Shephards pie med hakket svinefars

Så er der serveret. Lækker shephards pie serveret med broccoli. Uhm!

Nem og lækker hverdagsmad – billig ovenikøbet og så er der madrester til i morgen. En eksamensdreng er også gjort ekstra glad og lykkelig. Hvad mere kan en mor ønske sig?  🙂
Shephards pie med hakket svinefars


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Gitte Hansen

Hej Gitte. Jeg har prøvet sheperds pie, altså din opskrift. Den skal jeg lige prøve igen, husker hvor lækkert det smagte. Knus fra gitte Hansen.

jenny

ps Gitte, der er gået et eller andet galt med punkt 12 i opskriften 🙂

Jenny

Jeg læste i et Good food magazin, hvor de kom linser i fyldet, for at gøre det sundere, men jeg tænker, at det får det til at række længere 😉

Jenny

Jeg har sådan fået lyst til den, så det bliver mit søndag mad til flere dage projekt.

Susanne Raben

PS. kan SAGTENS gøre det til en ret jeg kan spise…. Der skal jo bare blomkålsmos til som låg, i stedet for kartoffel…. 😉
Den kommer på listen til MEGET snart 🙂
Susanne

Susanne Raben

Hej Gitte.
Vil bare lige komplimentere dig for din nu, en anelse mere, overskuelige måde at dele opskrifter…… Super og dejligt nemt for os andre 🙂
Onsdagshilsner
Susanne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer