•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceDet er æblesæson og jeg har gravet dybt i opskrift-fotoarkivet og fundet en opskrift til dig på den lækreste Römertopf-ret, der blev lavet her i huset for længe siden. En lækker mør nakkefilet i karrysovs – fyldt med løg og æbler.

En stegeso er perfekt til efterårets simreretter og retten er særlig perfekt for dig der lige nu har mange æbler i haven.DSC_5762Jeg har brugt en rest karrysuppe i saucen, men den kan fint udelades. Kokosmælk, løg, æbler og rigeligt karry kan fint gøre det ud for en liflig sauce alene.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceKombinationen er uovertruffen og retten smager fantastisk med ris til. Nakkestegen bliver mør og velsmagende. Jeg har kun lovord til overs for denne ret.

OBS.: Jeg brugte min store Römertopf til denne ret. Gør det, hvis du laver mad til mange/ til flere dage eller vil være sikker på at saucen ikke “bobler ud”.

DSC_5781Ingredienslisten er lidt lang – men fortvivl ej. Tænk på, at når du fylder Römertopfen bliver der lavet både kød, tilbehør og sauce i ét. Saucen skal bare jævnes og risene koges. Voila.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauce

Nakkefilet i stegeso med karry, løg og æbler

Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: nakkefilet i stegeso
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 nakkesteg á ca. 2 kilo
  • 6 æbler i både
  • 4 rødløg i både
  • 4 alm. løg i både
  • 1 glas syltet paprika
  • 400 ml kokosmælk
  • 4 dl vand
  • ½ liter karrysuppe kan erstattes med fløde/vand og en ekstra spsk. karry
  • 3 spsk karry
  • salt/hvidløgspeber
  • dl. madlavningsfløde kaffefløde kan også bruges

Sådan gør du

  • Sæt begge Römertopfhalvdele i vand. Fyld den ene med vand i vasken og sænk den anden ned oveni. Stegesoen skal suge vand i minimum et kvarter.
  • Jeg brugte min store Römertopf til denne ret.
  • Skær æbler og løg i både og fyld i Römertopfen
  • Hæld de syltede paprika ved - og også vandet fra glasset
  • Hæld kokosmælken ved og skyl dåsen med vand og tilsæt også det.
  • Hæld karrysuppen ved - (kan erstattes med fløde eller vand)
  • Drys med karry - salt og peber
  • Læg nakkestegen på toppen, godt krydret på begge sider med salt/hvidløgspeber og rigeligt karry
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten minimum 2½ time v. 175 grader varmluft (3½ time v. 150 grader varmluft, 4½ timer v. 125 grader varmluft osv.)
  • Tag nakkestegen op og lad den hvile tildækket imens du jævner saucen med fløden og jævning
  • Skær nakkesteg og servér med ris til

Noter

Du kan også lave retten med kalkun- eller kyllingebryst. 
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør nakkefilet med karrysovs, æbler og løg – en skøn alt-i-én ret

DSC_5763Jeg havde købt en Karolines karrysuppe, som vi kun havde fået spist halvdelen af. Resten kom i stegesoen. Suppen kan fint udelades, men giver en god cremet konsistens og smager rigtigt godt – så kan du opdrive en sådan suppe, så tilsæt den gerne til retten,hvis ikke, så kan det fint udelades.

DSC_5771Det blev en rigtig lækker ret, som desværre ikke præsenterer sig særligt godt på fotos. Jeg jævnede saucen som den var, med løg og æblestykker. Saucen kan blendes, hvis du foretrækker det. Smag saucen til med ekstra salt/peber og måske lidt ekstra karry.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceSynes du processen lyder uoverskuelig kommer der en how-to-do-billedfremvisning her:

Sådan laver du nakkefilet med karrysovs, æbler og løg – se billederne her:

Fantastiske Römertopf. Helt proppet til randen med æbler, løg og kød i kilovis. Den klarer det hele 😉Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceStegen er nemmere at skære ud, hvis du lader den hvile imens du laver saucen. Skær gode tykke skiver med din skarpeste kniv. Det kan være svært at få hele skiver, når man langtidssteger i stegeso, men det er prisen. Kødet bliver til gengæld supermørt. Er du til pulled pork er en stegeso derfor også det helt rigtige for dig.
Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauce Så er der serveret.

Mør nakkesteg med ris og lækker karrysauce jævnet med fløde. Ja smukt ser det ikke ud, men en himmerigsmundfuld er det.

Rigtig god appetit 🙂
Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauce


  •  
  •  
  •  
  •  
  •