Brunede kartofler i airfryer. Jeps, når brune kartofler kan laves i ovn, så kan de nemlig også laves i airfryeren. Det skulle prøves.
Hvor var det altså bare nemt! Sådan kunne jeg godt finde på at lave de brune kartofler fremover, når vi kan nøjes med en lille portion. Genialt!
Jeg brugte bare glas kartofler til denne portion, så kartoflerne kunne jeg lave med 2 minutters forberedelse. De blev så fine!
Du kan selvfølgelig sagtens bruge kartofler du selv piller, f.eks. aspargeskartofler. Bare brug de kartofler du plejer at bruge.
Det er virkelig genialt, at man ikke skal stå og holde øje med karamellen på komfuret. Man kan hurtigt tjekke kartoflerne i airfryeren. Bare giv dem, til du synes kartoflerne er karamelliserede nok.

Her brunede kartofler med brun farin
Hvis du ikke har en airfryer, så kan brunede kartofler selvfølgelig også sagtens laves i en almindelig ovn.
Skal man bruge brun farin eller almindeligt sukker til brunede kartofler?
Nedenfor ser du billeder af brunede kartofler tilberedt med enten almindeligt sukker eller brun farin.
Brun farin giver kartoflerne en mere krydret smag og et brunere karamel “look”. Du bestemmer hvilken slags sukker du vil bruge. Jeg kan anbefale begge slags.

Her ser du brunede kartofler lavet med almindeligt sukker
Brunede kartofler kan også laves med sirup. Måske du bare skal gøre dig dine egne erfaringer med hvad du synes om?
Der er trængsel på komfuret, til juleaften, og der er rigeligt at holde øje med.
Derfor er det så smart, at man kan lave de brunede kartofler endnu nemmere i airfryeren – og billigere i strøm er det også.
Måske du skulle prøve en lille generalprøve, og se om du synes om kartofler tilberedt på denne måde?
Det er et nemt og hurtigt lille eksperiment. Brunede kartofler i airfryer var en stor succes herhjemme hos os og vi har lavet dem flere gange.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på brunede kartofler. De lækre sukkerkartofler kan nemlig laves på flere måder.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Brunede kartofler i airfryer – nem opskrift med glas kartofler

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 glas kartofler eller ca. 4-500 gram kogte kolde pillede kartofler
- 100 gram brun farin eller sukker Du kan også bruge halvt sukker/halvt brun farin. Brun farin giver kartoflerne en mere krydret smag og et brunere karamel "look".
- 25 gram smør
Sådan gør du
- Lad kartoflerne dryppe godt af - dup dem gerne tørre også.
- Fordel kartoflerne i en glasskål eller anden skål, der kan bruges i din airfryer/ovn. Ikke springform. Min skål målte 16 cm og var 6 cm dyb. En aluform/alubakke f.eks. til grill er også rigtig god at bruge, da den leder varmen godt.
- Drys sukkeret på over kartoflerne og fordel smørklatter oven på. Sæt skålen i airfryrens trådkurv/på risten
- Bag de brunede kartofler 8-10 minutter v. 200 grader. Vend nu kartoflerne forsigtigt rundt, så sukkerlagen fordeles godt på kartoflerne. Pas på, at kartoflerne ikke "springer" og rammer dig i ansigtet!
- Giv nu kartoflerne yderligere 5 minutter v. 200 grader. Rør lidt rundt igen og forlæng evt. tilberedningstiden, til du synes kartoflerne har en fin karamelliseret overflade og karamelfarve. Serveres straks
Noter
Du opnår bedst resultat, hvis du tilbereder en mindre mængde, i en airfryer.
Brunede kartofler får en mørkere karamelsmag og farve med brun farin. Kan også laves med sirup.Kan også laves i ovn, oplagt hvis du skal lave en større mængde
Brug gerne en anden ovnfast skål f.eks. aluform eller metalKaramelliserede brune kartofler lavet nemt og hurtigt i airfryer – karamellen brænder ikke på
Sikke en succes! Super nemt! Vi var kun 2 til bords, så det var et hit at lave brunede kartofler på denne måde.
En airfryer er nemlig et hit at bruge, især hvis man kun skal bruge en mindre mængde.
Indrømmet! Kartoflerne var så gode, at vi spiste hele portionen kun 2 personer. De var dog det eneste kartoffel tilbehør, vi spiste, så mon ikke vi er lovligt undskyldt? 🙂
Jeg vil tro, at du skal beregne ca. 150 gram brunede kartofler pr. person. Afhængigt af hvor meget tilbehør, du ellers serverer til selvfølgelig.
Hvis du laver dine brunede kartofler i en skål af metal /aluform, vil dine kartofler blive hurtigere færdige. Metal leder nemlig varmen bedre.
Hvorfor lave brunede kartofler i airfryer eller ovn?
Det er meget nemmere og du risikerer ikke så let en brændt karamel. Selv opvasken går som en leg. Kartoflerne kan nemlig tilberedes tilberedes direkte i serveringsskålen. Der er ingen fastbrændt karamel.
- Tit er der propfyldt i den store ovn, med både and eller flæskesteg. Hvis du nu vil lave brunede kartofler i ovnen, men ikke har plads, så kan airfryeren være en løsning.
- Det er oplagt, hvis du kun skal lave en lille portion.
- Når du laver brunede kartofler i ovn eller airfryer, går det sjældent galt. De smager godt, ja helt som brunede kartofler skal. De bliver lidt lysere, afhængig af hvor lang tid du giver kartoflerne. Forlæng tilberedningstiden, til du er tilfreds med kartoflernes farve og karamelkonsistens.
Hvis du bruger brun farin, eller lidt mørk/lys sirup, så får kartoflerne en lidt dybere karamelsmag og en brunere farve.
Har du en airfryer, skulle du måske også prøve et lille eksperiment? Måske til Mortensaften? Prøv også disse råstegte, det er også lækre kartofler i airfryer.
Rigtig god fornøjelse med de brunede kartofler tilberedt i airfryer. Jeg håber de også bliver et hit hjemme hos dig. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på brunede kartofler her:
1.

2.

3.

4.

Få flere gode nemme opskrifter til airfryer ved at klikke her
God ide, men tre personer (portioner) juleaften er ikke mange, så vi ofre nok det ekstra blus.